Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Oracle: Så slemt er Java-hullet

Sikkerhedsbristen i Java 7 er blandt de allerværste. Se her, hvor slemt Oracle rangerer bristen.

Læs også:
Nu lapper Oracle endelig kritisk Java-hul

Samtidigt med at it-selskabet Oracle udsendte to lapper til sårbarheder i Java 7, beskriver selskabets chef for software-assurance, Eric P. Maurice, hvor slemt det egentlig stod til nede i sikkerhedshullerne.

Det gør han i et blogindlæg på Oracles sikkerhedsblog, hvor Eric P. Maurice bekræfter, at sårbarhederne i Java 7 kunne udnyttes til at afvikle kode på intetanende brugeres computere, hvis brugerne forinden havde været lokket ind på et site med skadelige links. 

I lighed med to af sårbarhederne fundet i Java tilbage i august 2012 skriver Eric P. Maurice, at sikkerhedshullerne denne gang er blevet rangeret med en score på 10 på CVSS Base Score (Common Vulnerability Scoring System), hvor skalaen går fra 0 til 10 med 10 som det højeste.

Fiks det nu

Eric P-Maurice tilskynder også i sit blogindlæg til, at alle bør opdatere deres nuværende Java-installation, da den hullede platform kan udnyttes af it-kriminelle.

For brugernes vedkommende kan det ske på Oracles hjemmeside, hvor Java 7 update 11 er tilgængelig.

For Windows-brugere kan det også gøres fremadrettet ved at sætte computeren til automatisk at hente de nyeste Java-opdateringer.

Udviklere kan hente det nyeste Java udviklingsværktøj og Java Runtime Environment på en af Oracles andre undersider

Går i højt sikkerhedsberedskab

Samtidig med sine sikkerhedsopdateringer skifter Oracle sit sikkerhedsberedskab til "højt", hvilket betyder, at brugerne i visse tilfælde selv skal tillade udførslen af applets, som enten er usignerede eller er selvsigneret.

Næste gang du eksempelvis skal i netbanken eller på en offentlig hjemmeside med dit NemID, der kører på Java-platformen, kan det betyde, at du bliver spurgt, om du vil opdatere dit Java-plugin.

Efter installering af Java 7 update 11 og genstart af computeren kan du derefter gå i netbanken eller på den offentlige hjemmeside.

Læs også:
Nu lapper Oracle endelig kritisk Java-hul




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere