Artikel top billede

Ny sårbarhed spøger i Java

Sikkerhedseksperter løfter igen pegefingeren overfor Oracle. Der er fundet en helt ny sårbarheder i Java.

Læs også:

Ekstremt farlig sårbarhed i Java udnyttes af hackere

Myndighed: Danskerne skal deaktivere Java nu

Kæmpe 0-dags-hul fundet i Java - din netbank i fare

Java-problemerne ser ud til at fortsætte.

Flere eksperter peger nemlig på, at der er nye sårbarheder i den stærkt udbredte platform også efter sidste uges rettelser fra Oracle.

Det er det polske sikkerhedsfirma Security Explorations, som er ude med en advarsel om Java 7 update 11.

Ifølge firmaet er der tale om en sårbarhed, der gør det muligt at omgå Javas sandkasse-teknologi, der sikrer, at kode først afvikles i et lukket miljø og kontrolleres for ondsindede hensigter, før den afvikles i programmet.

Oracle har ikke kommenteret opdagelsen overfor Computerworlds svenske søstermagasin, der har skrevet historien.

Ingen grund til bekymring endnu

Det danske sikkerhedsfirma CSIS holder også øje med sårbarheden.

"Denne sårbarhed er opdaget af et sikkerhedsfirma, der har fulgt forskrifterne og straks informeret Oracle om problemerne. Derfor er der heller ikke offentliggjort nogen informationer, der gør det muligt at udnytte sårbarheden," fortæller Jan Kaastrup, teknisk direktør i it-sikkerhedsfirmaet CSIS.

Han er således ikke bekymret i øjeblikket.

"Vi har ikke fundet tegn på, at it-kriminelle på nuværende tidspunkt udnytter hullet," siger han og fortæller, at de rettelser, som kom i sidste uge, er gode nok.

Der er således tale om en helt ny sårbarhed i Java.

Er der grund til bekymring i øjeblikket?

"Det bliver først et problem, hvis Oracle ikke får udviklet en rettelse, inden de it-kriminelle finder en mulighed for at udnytte sårbarheden," siger han.

"Desuden skal folk opdatere deres computer igen, og det er der historisk set mange problemer med," lyder hans vurdering.

Oracle udsendte i sidste uge to rettelser uden for den normale opdateringscyklus.

Læs også:

Ekstremt farlig sårbarhed i Java udnyttes af hackere

Myndighed: Danskerne skal deaktivere Java nu

Kæmpe 0-dags-hul fundet i Java - din netbank i fare
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
"Hvorfor skal folk bruge tid på alt det nye, hvis man som organisation belønner dem for alt det, som allerede virker?"
"De fleste store virksomheder kæmper med at integrere nye ideer og opfindelser i deres store maskine. Oftest fordi de har så travlt med de stærke løsninger, som de allerede har."
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.