Artikel top billede

Ny sårbarhed spøger i Java

Sikkerhedseksperter løfter igen pegefingeren overfor Oracle. Der er fundet en helt ny sårbarheder i Java.

Læs også:

Ekstremt farlig sårbarhed i Java udnyttes af hackere

Myndighed: Danskerne skal deaktivere Java nu

Kæmpe 0-dags-hul fundet i Java - din netbank i fare

Java-problemerne ser ud til at fortsætte.

Flere eksperter peger nemlig på, at der er nye sårbarheder i den stærkt udbredte platform også efter sidste uges rettelser fra Oracle.

Det er det polske sikkerhedsfirma Security Explorations, som er ude med en advarsel om Java 7 update 11.

Ifølge firmaet er der tale om en sårbarhed, der gør det muligt at omgå Javas sandkasse-teknologi, der sikrer, at kode først afvikles i et lukket miljø og kontrolleres for ondsindede hensigter, før den afvikles i programmet.

Oracle har ikke kommenteret opdagelsen overfor Computerworlds svenske søstermagasin, der har skrevet historien.

Ingen grund til bekymring endnu

Det danske sikkerhedsfirma CSIS holder også øje med sårbarheden.

"Denne sårbarhed er opdaget af et sikkerhedsfirma, der har fulgt forskrifterne og straks informeret Oracle om problemerne. Derfor er der heller ikke offentliggjort nogen informationer, der gør det muligt at udnytte sårbarheden," fortæller Jan Kaastrup, teknisk direktør i it-sikkerhedsfirmaet CSIS.

Han er således ikke bekymret i øjeblikket.

"Vi har ikke fundet tegn på, at it-kriminelle på nuværende tidspunkt udnytter hullet," siger han og fortæller, at de rettelser, som kom i sidste uge, er gode nok.

Der er således tale om en helt ny sårbarhed i Java.

Er der grund til bekymring i øjeblikket?

"Det bliver først et problem, hvis Oracle ikke får udviklet en rettelse, inden de it-kriminelle finder en mulighed for at udnytte sårbarheden," siger han.

"Desuden skal folk opdatere deres computer igen, og det er der historisk set mange problemer med," lyder hans vurdering.

Oracle udsendte i sidste uge to rettelser uden for den normale opdateringscyklus.

Læs også:

Ekstremt farlig sårbarhed i Java udnyttes af hackere

Myndighed: Danskerne skal deaktivere Java nu

Kæmpe 0-dags-hul fundet i Java - din netbank i fare
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.