Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

Danske Banks hjemmeside lagt ned af kunderne

Efter introduktionen af et nyt kundeprogram, der blandt andet indeholder nye gebyrer, har Danske Banks kunder lagt bankens hjemmeside ned.

I dag, mandag, er Danske Banks hjemmeside blev lagt ned af bankens kunder.

Det oplyser Kenni Leth, der er pressechef hos Danmarks største bank.

"I formiddags har vi haft periodiske udfald på vores hjemmeside, fordi rigtig mange af vores kunder har været på hjemmesiden siden i morges," forklarer Kenni Leth til Computerworld.

Heftig Facebook-debat

Han vurderer, at den ekstraordinære interesse skyldes, at banken i dag introducerer et nyt kundeprogram, som blandt andet indeholder nye gebyrer.

Disse gebyrer har blandt andet været heftigt debatteret på bankens Facebook-profil, hvor Danske Bank selv opfordrer kunderne til at logge på netbanken i dag for at se, hvad indførelsen af det nye kundeprogram betyder for den enkelte kunde. 

"Vi har fået løst problemet med den periodiske drift ved at udvide vores kapacitet, og kunderne kan godt logge på igen, selvom nogen måske vil opleve lidt sene svartider," forklarer Kenni Leth.

Flere banker i problemer

Danske Bank er langt fra den eneste finansielle virksomhed, der for nyligt har fået presset serverne til det yderste - og lidt til.

For en lille måneds tid siden gik 50 mindre danske netbanker med drift hos Skandinavisk Data Center (SDC) i sort mellem jul og nytår, ligesom storbanken Nordea oplevede massive driftsforstyrrelser omkring årsskiftet.

Hos SDC lød forklaringen på, at nedbruddene skyldtes en usædvanlig stor interesse for at tjekke finanserne i helligdagene.

Bølge af hackerangreb mod banker

Forklaringen hos Nordea gik på, at nedbruddet var en kombination af nogle forsinkede batch-kørsler, der kolliderede med travlhed hos storbanken.

Det fik serverne til at brænde sammen og holdt kunderne ude fra netbanken.

Hackere på spil

Flere amerikanske storbanker har også i de seneste måneder også været i sort.

Men her skyldtes det ikke almindelige travlhed og nysgerrighed for egne finanser eller et resultatet af bankernes nye strategiudmeldinger.

Nedbruddene skyldtes derimod ifølge den amerikanske regering, at irakiske hackere gik til angreb mod blandt andre US Bancorp, Bank of America, Citigroup, og Wells Fargo, der blandt andet oplevede DDoS-angreb (distribueret denial-of-service).

I første omgang gik budskabet på, at angrebene var en muslimsk manifestation, men senere har den amerikanske regering i følge netmediet The Register ændret forklaring til, at angrebene reelt var et modsvar til økonomiske sanktioner og placeringen af Stuxnet i iranske atomkræftværk.

Reklamerer med angreb

Tidligere har Computerworld også berettet om, at en hacker ligefrem har udmeldt, at han vil angribe europæiske banker i foråret 2013. 

Også historien om, at Linux-servere tidligere har været benyttet til storstilede angreb mod den russiske og europæiske banksektor, har fundet vej til vores spalter.

Trods de seneste måneders omfattende angrebsbølger mod den internationale finanssektor afviser Danske Bank med henvisning til kundernes brugsmønstre, at formiddagens periodiske udfald har noget at gøre med et ondsindet angreb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere