Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

Danske Banks hjemmeside lagt ned af kunderne

Efter introduktionen af et nyt kundeprogram, der blandt andet indeholder nye gebyrer, har Danske Banks kunder lagt bankens hjemmeside ned.

I dag, mandag, er Danske Banks hjemmeside blev lagt ned af bankens kunder.

Det oplyser Kenni Leth, der er pressechef hos Danmarks største bank.

"I formiddags har vi haft periodiske udfald på vores hjemmeside, fordi rigtig mange af vores kunder har været på hjemmesiden siden i morges," forklarer Kenni Leth til Computerworld.

Heftig Facebook-debat

Han vurderer, at den ekstraordinære interesse skyldes, at banken i dag introducerer et nyt kundeprogram, som blandt andet indeholder nye gebyrer.

Disse gebyrer har blandt andet været heftigt debatteret på bankens Facebook-profil, hvor Danske Bank selv opfordrer kunderne til at logge på netbanken i dag for at se, hvad indførelsen af det nye kundeprogram betyder for den enkelte kunde. 

"Vi har fået løst problemet med den periodiske drift ved at udvide vores kapacitet, og kunderne kan godt logge på igen, selvom nogen måske vil opleve lidt sene svartider," forklarer Kenni Leth.

Flere banker i problemer

Danske Bank er langt fra den eneste finansielle virksomhed, der for nyligt har fået presset serverne til det yderste - og lidt til.

For en lille måneds tid siden gik 50 mindre danske netbanker med drift hos Skandinavisk Data Center (SDC) i sort mellem jul og nytår, ligesom storbanken Nordea oplevede massive driftsforstyrrelser omkring årsskiftet.

Hos SDC lød forklaringen på, at nedbruddene skyldtes en usædvanlig stor interesse for at tjekke finanserne i helligdagene.

Bølge af hackerangreb mod banker

Forklaringen hos Nordea gik på, at nedbruddet var en kombination af nogle forsinkede batch-kørsler, der kolliderede med travlhed hos storbanken.

Det fik serverne til at brænde sammen og holdt kunderne ude fra netbanken.

Hackere på spil

Flere amerikanske storbanker har også i de seneste måneder også været i sort.

Men her skyldtes det ikke almindelige travlhed og nysgerrighed for egne finanser eller et resultatet af bankernes nye strategiudmeldinger.

Nedbruddene skyldtes derimod ifølge den amerikanske regering, at irakiske hackere gik til angreb mod blandt andre US Bancorp, Bank of America, Citigroup, og Wells Fargo, der blandt andet oplevede DDoS-angreb (distribueret denial-of-service).

I første omgang gik budskabet på, at angrebene var en muslimsk manifestation, men senere har den amerikanske regering i følge netmediet The Register ændret forklaring til, at angrebene reelt var et modsvar til økonomiske sanktioner og placeringen af Stuxnet i iranske atomkræftværk.

Reklamerer med angreb

Tidligere har Computerworld også berettet om, at en hacker ligefrem har udmeldt, at han vil angribe europæiske banker i foråret 2013. 

Også historien om, at Linux-servere tidligere har været benyttet til storstilede angreb mod den russiske og europæiske banksektor, har fundet vej til vores spalter.

Trods de seneste måneders omfattende angrebsbølger mod den internationale finanssektor afviser Danske Bank med henvisning til kundernes brugsmønstre, at formiddagens periodiske udfald har noget at gøre med et ondsindet angreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.