Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

Danske Banks hjemmeside lagt ned af kunderne

Efter introduktionen af et nyt kundeprogram, der blandt andet indeholder nye gebyrer, har Danske Banks kunder lagt bankens hjemmeside ned.

I dag, mandag, er Danske Banks hjemmeside blev lagt ned af bankens kunder.

Det oplyser Kenni Leth, der er pressechef hos Danmarks største bank.

"I formiddags har vi haft periodiske udfald på vores hjemmeside, fordi rigtig mange af vores kunder har været på hjemmesiden siden i morges," forklarer Kenni Leth til Computerworld.

Heftig Facebook-debat

Han vurderer, at den ekstraordinære interesse skyldes, at banken i dag introducerer et nyt kundeprogram, som blandt andet indeholder nye gebyrer.

Disse gebyrer har blandt andet været heftigt debatteret på bankens Facebook-profil, hvor Danske Bank selv opfordrer kunderne til at logge på netbanken i dag for at se, hvad indførelsen af det nye kundeprogram betyder for den enkelte kunde. 

"Vi har fået løst problemet med den periodiske drift ved at udvide vores kapacitet, og kunderne kan godt logge på igen, selvom nogen måske vil opleve lidt sene svartider," forklarer Kenni Leth.

Flere banker i problemer

Danske Bank er langt fra den eneste finansielle virksomhed, der for nyligt har fået presset serverne til det yderste - og lidt til.

For en lille måneds tid siden gik 50 mindre danske netbanker med drift hos Skandinavisk Data Center (SDC) i sort mellem jul og nytår, ligesom storbanken Nordea oplevede massive driftsforstyrrelser omkring årsskiftet.

Hos SDC lød forklaringen på, at nedbruddene skyldtes en usædvanlig stor interesse for at tjekke finanserne i helligdagene.

Bølge af hackerangreb mod banker

Forklaringen hos Nordea gik på, at nedbruddet var en kombination af nogle forsinkede batch-kørsler, der kolliderede med travlhed hos storbanken.

Det fik serverne til at brænde sammen og holdt kunderne ude fra netbanken.

Hackere på spil

Flere amerikanske storbanker har også i de seneste måneder også været i sort.

Men her skyldtes det ikke almindelige travlhed og nysgerrighed for egne finanser eller et resultatet af bankernes nye strategiudmeldinger.

Nedbruddene skyldtes derimod ifølge den amerikanske regering, at irakiske hackere gik til angreb mod blandt andre US Bancorp, Bank of America, Citigroup, og Wells Fargo, der blandt andet oplevede DDoS-angreb (distribueret denial-of-service).

I første omgang gik budskabet på, at angrebene var en muslimsk manifestation, men senere har den amerikanske regering i følge netmediet The Register ændret forklaring til, at angrebene reelt var et modsvar til økonomiske sanktioner og placeringen af Stuxnet i iranske atomkræftværk.

Reklamerer med angreb

Tidligere har Computerworld også berettet om, at en hacker ligefrem har udmeldt, at han vil angribe europæiske banker i foråret 2013. 

Også historien om, at Linux-servere tidligere har været benyttet til storstilede angreb mod den russiske og europæiske banksektor, har fundet vej til vores spalter.

Trods de seneste måneders omfattende angrebsbølger mod den internationale finanssektor afviser Danske Bank med henvisning til kundernes brugsmønstre, at formiddagens periodiske udfald har noget at gøre med et ondsindet angreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje