Linux-servere udnyttes i stor-angreb på banker

Endnu et netbank-angreb injicerer skadeligt indhold på websider, der ligger på Linux-webservere.

Computerworld News Service: Der er et nyt drive by-angreb i gang mod Linux-servere.

Angrebet, der udnytter iframe, inficerer ofrenes computere med Zeus/Zbot-trojaneren, der stjæler netbank-loginoplysninger, advarer sikkerhedsfirmaet ESET.

Linux/Chapro.A-angrebet er med til at tegne en tendens med hensyn til udnyttelsen af 64-bit Apache til levering af malware.

Angrebet minder om det lignende men tilsyneladende urelateret rootkit-angreb, der blev opdaget i sidste måned.

Udnytter Java, IE og Adobe
Chapro sigter efter russiske og europæiske brugere af netbank på Windows ved at injicere skadeligt indhold på websider i forsøget på at udnytte adskillige kendte sårbarheder i Java, Internet Explorer og Adobe ved hjælp af exploit-pakken Sweet Orange, der er hostet på en fjernserver.

Angrebet leverer en frontend, der høster PIN-kode og kontrolcifre fra kredit- og hævekort.

Herudover forsøger angrebet at skjule sig så længe som muligt blandt andet ved at smide en cookie og gemme IP-adressen for den inficerede computer.

Det betyder, at en allerede inficeret pc ikke angribes igen, selvom brugeren igen besøger det kompromitterede websted.

Undgår at tiltrække sig opmærksomhed
Derved undgås det, at den allerede inficerede pc tiltrækker sig særlig opmærksomhed fra administratorer i forbindelse med sikkerhedsanalyse.

"Angrebet, der beskrives i nærværende analyse, viser tydeligt den stigende kompleksitet af malware-angreb. Dette komplekse angreb spreder sig på tværs af tre forskellige lande og er målrettet brugere i et fjerde land, hvilket gør det meget svært for politimyndighederne at efterforske sagen og løse problemet," skriver Pierre-Marc Bureau fra ESET.

Den største forskel mellem det aktuelle angreb og det fra sidste måned er, at det nye angreb er mere velfungerende og derfor farligere.

Det forrige var mere ru i kanten. ESET oplyser dog, at firmaet endnu ikke har opdaget mange aktive tilfælde af angrebet.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.