Artikel top billede

Linux-servere udnyttes i stor-angreb på banker

Endnu et netbank-angreb injicerer skadeligt indhold på websider, der ligger på Linux-webservere.

Computerworld News Service: Der er et nyt drive by-angreb i gang mod Linux-servere.

Angrebet, der udnytter iframe, inficerer ofrenes computere med Zeus/Zbot-trojaneren, der stjæler netbank-loginoplysninger, advarer sikkerhedsfirmaet ESET.

Linux/Chapro.A-angrebet er med til at tegne en tendens med hensyn til udnyttelsen af 64-bit Apache til levering af malware.

Angrebet minder om det lignende men tilsyneladende urelateret rootkit-angreb, der blev opdaget i sidste måned.

Udnytter Java, IE og Adobe

Chapro sigter efter russiske og europæiske brugere af netbank på Windows ved at injicere skadeligt indhold på websider i forsøget på at udnytte adskillige kendte sårbarheder i Java, Internet Explorer og Adobe ved hjælp af exploit-pakken Sweet Orange, der er hostet på en fjernserver.

Angrebet leverer en frontend, der høster PIN-kode og kontrolcifre fra kredit- og hævekort.

Herudover forsøger angrebet at skjule sig så længe som muligt blandt andet ved at smide en cookie og gemme IP-adressen for den inficerede computer.

Det betyder, at en allerede inficeret pc ikke angribes igen, selvom brugeren igen besøger det kompromitterede websted.

Undgår at tiltrække sig opmærksomhed

Derved undgås det, at den allerede inficerede pc tiltrækker sig særlig opmærksomhed fra administratorer i forbindelse med sikkerhedsanalyse.

"Angrebet, der beskrives i nærværende analyse, viser tydeligt den stigende kompleksitet af malware-angreb. Dette komplekse angreb spreder sig på tværs af tre forskellige lande og er målrettet brugere i et fjerde land, hvilket gør det meget svært for politimyndighederne at efterforske sagen og løse problemet," skriver Pierre-Marc Bureau fra ESET.

Den største forskel mellem det aktuelle angreb og det fra sidste måned er, at det nye angreb er mere velfungerende og derfor farligere.

Det forrige var mere ru i kanten. ESET oplyser dog, at firmaet endnu ikke har opdaget mange aktive tilfælde af angrebet.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år
Halvandet år efter kontrakt-underskrivelsen med Netcompany er omkostningerne til levering af politiets kommende planlægnings-system allerede steget med næsten 20 procent, mens hele projektet skal replanlægges. Det bliver nu mere end et år forsinket. Se her, hvornår det for politiet vitale system ventes klart.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.