Artikel top billede

Linux-servere udnyttes i stor-angreb på banker

Endnu et netbank-angreb injicerer skadeligt indhold på websider, der ligger på Linux-webservere.

Computerworld News Service: Der er et nyt drive by-angreb i gang mod Linux-servere.

Angrebet, der udnytter iframe, inficerer ofrenes computere med Zeus/Zbot-trojaneren, der stjæler netbank-loginoplysninger, advarer sikkerhedsfirmaet ESET.

Linux/Chapro.A-angrebet er med til at tegne en tendens med hensyn til udnyttelsen af 64-bit Apache til levering af malware.

Angrebet minder om det lignende men tilsyneladende urelateret rootkit-angreb, der blev opdaget i sidste måned.

Udnytter Java, IE og Adobe

Chapro sigter efter russiske og europæiske brugere af netbank på Windows ved at injicere skadeligt indhold på websider i forsøget på at udnytte adskillige kendte sårbarheder i Java, Internet Explorer og Adobe ved hjælp af exploit-pakken Sweet Orange, der er hostet på en fjernserver.

Angrebet leverer en frontend, der høster PIN-kode og kontrolcifre fra kredit- og hævekort.

Herudover forsøger angrebet at skjule sig så længe som muligt blandt andet ved at smide en cookie og gemme IP-adressen for den inficerede computer.

Det betyder, at en allerede inficeret pc ikke angribes igen, selvom brugeren igen besøger det kompromitterede websted.

Undgår at tiltrække sig opmærksomhed

Derved undgås det, at den allerede inficerede pc tiltrækker sig særlig opmærksomhed fra administratorer i forbindelse med sikkerhedsanalyse.

"Angrebet, der beskrives i nærværende analyse, viser tydeligt den stigende kompleksitet af malware-angreb. Dette komplekse angreb spreder sig på tværs af tre forskellige lande og er målrettet brugere i et fjerde land, hvilket gør det meget svært for politimyndighederne at efterforske sagen og løse problemet," skriver Pierre-Marc Bureau fra ESET.

Den største forskel mellem det aktuelle angreb og det fra sidste måned er, at det nye angreb er mere velfungerende og derfor farligere.

Det forrige var mere ru i kanten. ESET oplyser dog, at firmaet endnu ikke har opdaget mange aktive tilfælde af angrebet.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere