Artikel top billede

Nyansat dansk top-CEO: Sådan vil jeg bygge virksomheden om

Interview: Avanade skal have en klart fladere virksomhedsstruktur. Hør hvordan direktør Morten Steiner har tænkt sig at føre det ud i livet.

Ansvaret skal uddelegeres i den nordiske afdeling af Avanade.

"Min opgave bliver at modne virksomheden og skabe fladere virksomhedsstruktur," siger Morten Steiner, direktør for Avanade Nordic.

Han kom til virksomheden i september sidste år efter en længere årrække i Accenture. Avanade startede som en joint venture mellem Microsoft og Accenture. I dag sidder Accenture på 80 og Microsoft på 20 procent.  

De sidste par måneder er blevet brugt til at finjustere den strategiplan, som Morten Steiner nu så småt er begyndt at eksekvere.

"Det overordnede mål bliver at accelerere væksten til det næste niveau. Nærmere bestemt skal vi gange med fire. Det vil sige, at hvert af de fire lande i Norden skal gøres til en selvstændig vækstmaskine," siger han.

Vi skal have etableret en landeledelsesmodel

Virksomheden har i et stykke tid haft dæmpet vækst i norden. I dag har den danske afdeling omkring 60 ansatte, men det skal der meget gerne laves om på, hvis det står til direktøren.

"Vi skal være den mest centrale Microsoft-implementeringspartnere i norden og Danmark. Det forudsætter flere store projekter og flere folk end vi har i dag. Derfor forventer jeg også, at der vil komme mange nye kollegaer til I Danmark over de næste par år," siger han.  

Den flade struktur være med til at skabe vækst i Avanade.

"Jeg er stærk tilhænger af empowerment. I vores tidligere model var den nordiske serviceline- og kompetencedimension den vigtigste. Nu skal bygge videre og få etableret en rigtig landeledelsesmodel, der kan tage de rigtige lokale beslutninger i markedet," siger han.

Derfor skal vi have en fladere struktur

Den fladere struktur skal være med til at tage højde for, at de nordiske lande er forskellige både internt og eksternt. 

Derudover handler det også om at skabe en mere effektiv organisation.

"Før i tiden skulle alt op på nordisk niveau. Det vil sige, at jeg sad og brugte tid på stort og småt. Der kom måske 15-20 sager op, hvor 90 procent af det måske sagtens kunne være besluttet uden om mig," siger han og fortsætter:

"Jeg har jo dygtige medarbejdere, så der er en masse opgaver man sagtens kan tage lokalt. I stedet kan jeg fokusere min energi på 3-4 sager, der har en vigtig karakter."

Ændringer i virksomhedsstruktur er før gået galt, hvorfor vil det lykkes for dig?

"Selvom vi mangler et stykke endnu, er vi allerede godt på vej. Helt konkret skal vi fokusere på at dyrke beslutninger. Vi skal altså så vidt mulig få evalueret, hvorfor beslutningstagere gik til højre, når de også kunne være gået til venstre," siger han pointerer: 

"Det skulle gerne være med til at modne, styrke og strømline organisationen hele vejen rundt."

Hør her: jeg skal deltage i et ironman
Det handler om at få synliggjort mål og strategi i virksomheden. Det bruger han også meget personligt, og det bærer frugt.

For eksempel satte han sig for at gennemføre en ironman for nogle år siden.  I den situation fortalte han det til venner og familie, hver gang han fik chancen. På den måde fik han presset sig selv til det opslidende ekstremløb.

"Pludselig lå der en kuvert fra min kone på køkkenbordet en dag. Hun havde tilmeldt mig en ironman, og så var der jo ingen vej uden om," siger han.

Sådan gennemfører vi strategien

På samme måde handler det om at kommunikere internt i virksomheden. Folk skal vide, hvilke mål og strategi, der bliver sat.

"Det er et spørgsmål om at kunne artikulere og kommunikere sine mål. Jeg bruger meget tid på at kommunikere internt i organisationen. Hvis de forkromede planer bare ligger i skuffen, så sker der i hvert fald ikke noget," siger han og fortsætter:

"Derudover handler det om at prioritere. I en hver strategi er der tilvalg og fravalg. Så man må vælge det rigtige og ikke altid det nemme, ellers kommer virksomheden aldrig til at ændre sig."

The devil is in the detail

Morten Steiner mener samtidig, at det er et spændende og udfordrende arbejde, han er i gang med. Han føler et pres for at præstere, men er samtidig også på nogenlunde sikker grund. 

"Hvis der er noget, jeg elsker, så er det eksekvering og implementering. Hele min professionelle historie har været planlægning og implementering af store komplekse projekter," siger han og fortsætter:

"Tro mig, man lærer, at 'djævlen ligger i detaljen'. Det nemmeste i verden er at lave figurer og grafer. Det hjælper ikke en bjælde, hvis ikke du husker at holde fast, og det vil jeg gøre mit ypperste for."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere