Nyansat dansk top-CEO: Sådan vil jeg bygge virksomheden om

Interview: Avanade skal have en klart fladere virksomhedsstruktur. Hør hvordan direktør Morten Steiner har tænkt sig at føre det ud i livet.

Ansvaret skal uddelegeres i den nordiske afdeling af Avanade.

"Min opgave bliver at modne virksomheden og skabe fladere virksomhedsstruktur," siger Morten Steiner, direktør for Avanade Nordic.

Han kom til virksomheden i september sidste år efter en længere årrække i Accenture. Avanade startede som en joint venture mellem Microsoft og Accenture. I dag sidder Accenture på 80 og Microsoft på 20 procent.  

De sidste par måneder er blevet brugt til at finjustere den strategiplan, som Morten Steiner nu så småt er begyndt at eksekvere.

"Det overordnede mål bliver at accelerere væksten til det næste niveau. Nærmere bestemt skal vi gange med fire. Det vil sige, at hvert af de fire lande i Norden skal gøres til en selvstændig vækstmaskine," siger han.

Vi skal have etableret en landeledelsesmodel
Virksomheden har i et stykke tid haft dæmpet vækst i norden. I dag har den danske afdeling omkring 60 ansatte, men det skal der meget gerne laves om på, hvis det står til direktøren.

"Vi skal være den mest centrale Microsoft-implementeringspartnere i norden og Danmark. Det forudsætter flere store projekter og flere folk end vi har i dag. Derfor forventer jeg også, at der vil komme mange nye kollegaer til I Danmark over de næste par år," siger han.  

Den flade struktur være med til at skabe vækst i Avanade.

"Jeg er stærk tilhænger af empowerment. I vores tidligere model var den nordiske serviceline- og kompetencedimension den vigtigste. Nu skal bygge videre og få etableret en rigtig landeledelsesmodel, der kan tage de rigtige lokale beslutninger i markedet," siger han.

Derfor skal vi have en fladere struktur
Den fladere struktur skal være med til at tage højde for, at de nordiske lande er forskellige både internt og eksternt. 

Derudover handler det også om at skabe en mere effektiv organisation.

"Før i tiden skulle alt op på nordisk niveau. Det vil sige, at jeg sad og brugte tid på stort og småt. Der kom måske 15-20 sager op, hvor 90 procent af det måske sagtens kunne være besluttet uden om mig," siger han og fortsætter:

"Jeg har jo dygtige medarbejdere, så der er en masse opgaver man sagtens kan tage lokalt. I stedet kan jeg fokusere min energi på 3-4 sager, der har en vigtig karakter."

Ændringer i virksomhedsstruktur er før gået galt, hvorfor vil det lykkes for dig?

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.