Artikel top billede

Nordens tre top-CIO'er: Her er vores planer for 2013

Årets CIO i Danmark, Sverige og Norge fortæller hvad, der står øverst på deres agenda i 2013, og hvad de forventer af deres leverandører.

Læs også:
Her er årets vækstmuligheder for den dygtige it-chef

Kåring: Her er Danmarks bedste it-chef

Årets CIO i kongeriget og vores to nordiske nabolande har masser af planer for det kommende år. 

Her fortæller de hvad, der står øverst på deres arbejdsliste.

I Sverige er det den 45-årige Charlotte Svensson, der er it-chef for nyhedsmediet Dagens Nyheder, som bærer titlen som årets CIO.

"Listen over topprioriteter i 2013 ser således ud: Digital udvikling til den mobile platform, hvor vi satser på responser webdesign, big data i forbindelse med CRM og analyse, og så er det effektvisering," fortæller Charlotte Svensson på en Skype-linje fra Sverige. 

"Der er et skifte på vej i den måde, som folk læser vores nyheder på. I dag foregår det via mobile enheder," begrunder hun. 

"Det skifte betyder, at vi vil prioritere leverandører, som er vidende, og har et solidt kendskab til industrien i det kommende år.

Ud med bureaukratiet

Firmaet Yara er en verdensomspændende organisation, der udvikler produkter til landbruget, eksempelvis gødning.

It-chefen i den norske afdeling af firmaet hedder Bassim Haj, og han kan også glæde sig over udnævnelsen til årets CIO i 2012.

I hans it-afdeling handler det primært om at få samlet it-infrastrukturen.

"Vi har overtaget en række firmaer, hvilket betyder, at vi skal sammenlægge it-systemerne, så en topprioritet er organisationens integration," siger Bassim Haj.

"Desuden er vi i fuldt sving med et road-map i forbindelse med en opgradering af vores ERP-system, der skal give bedre processtyring og analysemuligheder."

Den norske CIO ser specielt store muligheder indenfor big data.

"Big data er smukt, og vi vil anvende tankegangen i vores nye ERP-system."

Bassim Haj har en meget praktisk tilgang til it, hvilket kommer til udtryk i hans vurdering af arbejdsbetingelserne i de norske it-afdelinger.

"Leverandørerne skal tage sig sammen. Både brugere og kunder er i dag smarte, og derfor skal der være større fokus på innovation. Udviklingen skal også ske med en udbredelse af samarbejdet mellem forskellige firmaers it-afdelinger, og så skal der skæres ned på bureaukrati og lovstof, der virkelig er show stoppere. 

"Der er en politisk tendens til, at den venstre hånd ikke ved, hvad den højre hånd laver," siger Bassim Haj.

En rigtig it-partner

Saxo Banks it-direktør, Mikael Munck, vandt som bekendt den danske udgave af årets CIO.

Han har en meget forretningsorienteret tilgang til it. I hans verden findes kun forretningsprojekter, der er understøttet af it.

"Hos os kommer det i 2013 til at handle om effektivisering fra udviklingen til produktion af software og om innovation. Vi befinder os i et marked, der ændrer sig hurtigt, og vi blev eksempelvis fanget lidt på hælene da mobilty-udviklingen for alvor satte i gang for et par år siden. Det gør vi ikke igen," siger chefen for Saxo Bank, som er halvt bank, halvt it-selskab.

Mikael Munck vælger sine leverandører ud fra et helt fast princip.

"Fleksibilitet er et krav til vores leverandører. Vi er meget agile og skifter ofte prioritet, hvilket naturligvis skal understøttes," siger han og fortsætter:

"Samtidig skal der være et reelt partnerskab mellem en leverandør og os. Vi ser det som en fuld integration, der ikke kun handler om forretningssiden."

Læs også:
Her er årets vækstmuligheder for den dygtige it-chef

Kåring: Her er Danmarks bedste it-chef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Ny bølge ruller ind over kommunale it-afdelinger: "Det er faktisk en vej, man godt kan gå som kommune. Det er ikke en eller anden flippet ting fra 60’erne"
Der er ved at ske et paradigmeskifte i den kommunale måde, it-projekter og -indkøb gribes an. Et af de steder er i den sydvestjyske kommune Varde med en it-afdeling på blot 20 ansatte. Her har Thomas Neville som nyuddannet it-mand været frontløber på at tage udgangspunkt i brugernes behov og virkelighed, når der skal købes eller udvikles it. "De følte nok ikke rigtigt, at man inde på rådhuset vidste, hvad de gik og lavede," siger han.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.