Ny mobil i 2013? Læg mærke til de her fem trends

Der er godt med ramasjang på udviklingen af mobiltelefoner, og i øjeblikket er det især på Android-platformen, der sker et ryk. Her er fem tendenser, som dominerer.

Om en måned går det løs i Barcelona, hvor dørene til Mobile World Congress åbnes. Her viser mobilproducenterne deres forårsmodeller frem, og der plejer at være adskillige lanceringer.
 
Men allerede nu tegner der sig et billede af, hvad vi kan forvente på mobilfronten det kommende år.

Årets første telefoner er nemlig allerede præsenteret, og det skete på CES-messen i Las Vegas i begyndelsen af januar.

Her viste Sony og Huawei deres nyeste modeller frem, og her var det især store skærmstørrelser og høje skærmopløsninger, som vakte opsigt

1. Større skærme
Typisk var skærmstørrelserne i 2012 omkring 4,3 tommer eller lidt større, men det ser ud til, at vi i år virkelig får nogle store telefoner.

Samsung har med sin Galaxy Note på 5,5 tommer allerede vist, at der er et marked for de meget store telefoner, men det er alligevel tvivlsomt, hvor mange der er klar til at smide den nylancerede Huawei Ascend Mate på 6,1 tommer i inderlommen (eller håndtasken). Mobilen er hele 16 centimeter lang.

Sonys ligeledes nylancerede Xperia Z på fem tommer er et godt bud på en størrelse, som vil matche nogle af de andre Android-topmodeller, der kommer på gaden i løbet af foråret.

Der går rygter om, at Samsungs afløser for Galaxy S III netop er udstyret med en fem tommer skærm.

Så forvent at de kommende topmodeller på især Android-platformen er nogle rigtig store drenge i 2013.

2. Fuld HD-opløsning - på Android
Hidtil har vi på nogle af de dyreste telefoner været vant til skærmopløsninger på 1.280 gange 720 pixel, men de er også på vej op.

Sonys nye Xperia Z har fuld HD - altså 1.920 gange 1.080 pixel - og der er rygter om, at kommende topmodeller fra Samsung, LG og HTC har samme opløsning.

Det er især på Android-platformen, at vi kan forvente at se de høje opløsninger, da Windows Phone 8 maksimalt håndterer 1.280 gange 768 pixel.

Der er endnu ikke klart, om Apple vil lancere en efterfølger til iPhone 5 det kommende år. Hvis det bliver tilfældet, vil opløsningen formentlig ikke blive fuld HD.

Apple holder sig traditionelt til forholdsvis beskedne skærmstørrelser, hvor det ikke giver mening med en så høj skærmopløsning.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Huawei ville have skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked - Udenrigsministeriet afviste
Kinesiske Huawei har anmodet om en skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked. Anmodningen blev afvist af udenrigsministeriet, hvor argumentet lød, at det ikke var "kutyme" at give specifikke selskaber skriftlige tilkendegivelser om, hvorvidt de er velkomne til at gøre investeringer i Danmark.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.