Artikel top billede

HTC ramt af dramatisk nedtur: Så slemt står det til

HTC har mere end svært ved at følge med de værste konkurrenter på smartphone-markedet. Netop offentliggjort regnskab pensler problemerne ud sort på hvidt.

Læs også:

Sådan vil HTC få dig til at vælge en HTC-telefon

Her er dommen over HTC's top-smartphone: One X

Mens selskaber som Samsung og Apple buldrer derudaf på smartphone-markedet, halser selskaber som Nokia, Blackberry og HTC efter og må kvartal for kvartal se markedsandelene skrumpe ind.

HTC, der netop har frigivet regnskab for fjerde kvartal og hele 2012, oplever en decideret nedtur, selvom selskabet i det forgangne år har lanceret spændende telefoner med både Android og Windows Phone.

Særligt fjerde kvartal var slemt for HTC, for omsætningen faldt med hele 41 procent i forhold til året før, ligesom indtjeningen styrtdykkede med 91 procent.

HTC havde i hele 2012 en omsætning på omkring 55 milliarder kroner, og nettoindtjeningen lyder på 3,3 milliarder kroner.

Det er under det halve af sidste års indtjening.

Udviklingen hos HTC i det seneste år.

Alligevel tror HTC på den strategi, selskabet arbejder efter:

"Vi fortsætter med at fokusere på det vigtigste element i vores forretning: Innovation," udtaler administrerende direktør Peter Chou.

"Vores teams leverer smukt designede telefoner med de nyeste teknologiske forbedringer. Enestående produkter parret med forbedringer i vores markedsføring og en generel forberedelse giver os grund til at være optimistiske for de fremskridt, vi vil opnå i 2013."

HTC hæfter sig i regnskabet blandt andet ved, at selskabet har indgået forlig i sagen mod Apple, ligesom HTC fremhæver at fjerde kvartal bød på positive takter på markederne i Japan og Taiwan.

Så slemt står det til for HTC

Læs også:

Sådan vil HTC få dig til at vælge en HTC-telefon

Her er dommen over HTC's top-smartphone: One X

I IDC's seneste opgørelse over smartphone-markedet ses det tydeligt, hvor presset HTC er.

Markedsandelen styrtdykkede med hele 25 procent fra 2011 til 2012, så HTC nu har omkring 4,6 procent af smartphone-markedet.

Smartphone-markedet ifølge IDC.

Siden HTC blev stiftet i 1997, har det taiwanske selskab ellers haft en fremtrædende position på markedet for avancerede mobiltelefoner, lommecomputere og smartphones.

Først som producent af telefoner, som blev solgt af andre selskaber (eksempelvis iPAQ fra Compaq), siden som det HTC, der stod bag produkter som Qtek-serien og nu alle de nye smartphones med Android og Windows Phone.

HTC's 2011 var imidlertid præget af en hel del uro, og derfor arbejder HTC nu efter en ny strategi, der skal vende nedgangen.

Strategien betyder blandt andet, at selskabet sænker antallet at telefoner, det spytter ud på markedet - for så til gengæld at sikre, at de produkter, der lanceres, er de bedst mulige.

Mange venter, at HTC inden længe vil lancere en ny Android-topmodel med kodenavnet M7, der skal tage kampen op med ikke mindst Samsung, der rider på en bølge af succes i disse år.

"Den nye telefon kan få en first-mover fordel i en eller to måneder, før Samsung lancerer Galaxy S4 til april, men i det lange løb er det svært at slå Samsungs telefoner," siger en analytiker til Reuters.

Læs også:

Sådan vil HTC få dig til at vælge en HTC-telefon

Her er dommen over HTC's top-smartphone: One X
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?