Ren Kafka: Danske drenge pengeafpresset via pc-spil

To drenge ville bare spille Minecraft, men blev i stedet viklet ind i DDoS-angreb og pengeafpresning. "Ren Kafka," siger drengenes far, Lars Hyltoft, der forsøger at finde en løsning. Se hvordan her.

To danske brødre på 10 og 12 år vil bare spille Minecraft med vennerne, men de er i stedet blevet trukket ind i en verden af DDoS-angreb og afpresning.

For nogle måneder siden begyndte de to gutter at spille det populære computerspil.

De fik i den forbindelse deres far til at hjælpe med at sætte en server op, åbne et par porte i familiens firewall, og hvad der nu skal til for at dele spilleglæden med vennerne.

Og det gik godt. 

Mere end 3.000 spillere besøger jævnligt serveren for at deltage i spilleriet.

Men for et par uger siden begynder serveren at blive meget ustabil.

"Det er mærkeligt, og jeg undrer mig over, hvad der skete," fortæller Lars Hyltoft, der er far til drengene.

"Drengene fortæller mig, at der er nogen i chatten, der skriver om DDoS, men min første tanke er, at det er noget pjat, og at ingen i den alder kan stå bag et sådan angreb."

Men det skal vise sig, at han tager helt fejl. 

Sæt penge ind
Problemerne fortsætter og bliver hyppigere. 

"Derfor begynder jeg at følge trafik og chat-kommunikation mere tæt og ganske rigtigt, mine børn blev afpresset."

"Når der kom en trussel på chatten om, at serveren vil blive lukket, så kom der efterfølgende en byge af forespørgsler, der lægger vores router ned."

Lars Hyltoft har teknisk forståelse, og han begynder at følge angrebene, der viste sig at komme fra lande som Tyskland og Rusland.

Henvendelserne i chatten er gemt bag VPN-tunneller, og det virker i det hele taget som om, at der er tale om angribere, som har en klar viden om, hvordan man kan skjule sig. 

Du kan læse om, hvordan du håndterer denne type angreb her.
 
"Det ender faktisk med, at vi blev bedt om at sætte penge ind på en Paypal-konto, der bærer det samme navn som vores server. De er helt klar til at modtage betaling," fortæller han.

Han forsøger at følge de fire konti, der henvender sig med trusler.

"En af personerne glemte i en enkelt episode sit cover, og på hans konto kan jeg se, at den kommer fra en by i omegnen af København. Det er jo ikke et bevis, men måske er angrebene drengestreger, og de er sikkert ikke klar over, at der er tale om afpresning, som jo er en alvorlig forseelse," siger Lars Hyltoft.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.