Artikel top billede

Her er den iskolde opskrift på, hvordan man snyder krypteringen i Android-telefoner.

Sådan snyder du krypteringen på Android-telefoner

Prop en krypteret Android-telefon i fryseren, skift batteriet og start den op igen. Sådan er det lykkedes for forskere på et tysk universitet at få adgang til telefonens krypterede data.

Tyske sikkerhedsforskere har fundet ud af, at man kan få adgang til krypteret indhold på en Android-telefon ved at komme den i dybfryseren.

Google introducerede, meget passende kan man vel sige, data-krypteringen i den Android-version, der er kendt under navnet Ice Cream Sandwich.

Gennem dybfryseren fik sikkerhedsfolkene fra det tyske Friedrich-Alexander universitet (FAU) adgang til eksempelvis kontaktlister, browser-historik og fotos på en krypteret mobil.

Metoden kalder de for FROST, der i denne sammenhæng står for Forensic Recovery Of Scrambled Telephones.

Skærmdump fra telefonfryse-manualen.

Koldstart

Ved at lægge telefonen i fryseren i en times tid, til den har en temperatur på minus ti grader, og herefter udskifte batteriet, er det muligt at starte telefonen i Recovery mode og hente informationer i telefonens hukommelse via tilpasset software, fortæller universitetsfolkene i en detaljeret billedguide.Uden om krypteringen.

Uden om krypteringen.

På universitetets hjemmeside har de lagt en kogebog, der trin for trin beskriver og viser, hvordan de har grebet tingene an. 

Forsøget er foretaget på en Samsung Galaxy Nexus, og det var primært de data, der var i telefonens hukommelse, som kunne afsløres.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.