Artikel top billede

Her ses Andy Rubin sammen med Eric Schmidt. Foto: Computerworld Indien.

Chokerende exit: Googles Android-chef stopper

Andy Rubin, manden bag et af verdens mest succesfulde softwareprojekter i nyere tid, forlader nu Android.

Læs også:

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet

Afsløring: Android bombarderes med ny malware

Fem år efter at Android-projektet for alvor begyndte at tage fart, forlader stifteren af Android og den nuværende chef, Andy Rubin, projektet.

Det oplyder administrerende direktør, Larry Page:

"Nu, hvor vi har overgået selv de vildt ambitiøse mål, vi drømte om med Android - og med et virkelig stærkt leder-team på plads - har Andy besluttet, at det er tid til at tid overlade tøjlerne til andre og begynde på et nyt kapitel hos Google. Andy, flere måne-projekter, tak!"

Larry Page skriver i et blogindlæg, at Andy Rubin allerede tilbage i 2004 fremlagde sine idéer om, hvordan et operativsystem bygget på åbne standarder kunne skabe inovation på tværs af mobilindustrien.

"De fleste mennesker syntes, at han var skør. Mens hans indsigt ramte med det samme noget rigtigt, for på det tidspunkt var det ekstremt smertefuldt at udvikle services til mobile enheder," skriver Larry Page.

"Vi havde et skab fyldt med flere end 100 telefoner og udviklede i det store hele vores software fra enhed til enhed. Det var næsten umuligt os at skabe rigtig gode mobiloplevelser," fortæller Google-direktøren om tiden før Android.

Her er den nye Android-chef

I dag er der ifølge Google flere end 60 producenter, der bakker op om Android, og over 750 millioner Android-enheder er i brug på globalt plan, ligesom 25 milliarder apps nu er hentet fra Googles app-butik.

Larry Page skriver, at det nu bliver Sundar Pichai, der kommer til at stå i spidsen for den videre udvikling af Android - han leder i forvejen de Google-teams, der har ansvaret for Chrome og Apps, og det vil han tilsyneladende fortsætte med. 

Det fremgår ikke af beskeden fra Larry Page, hvad Andy Rubin skal arbejde med fremadrettet.

Uanset hvad det bliver, kommer han på lidt af en opgave, hvis han skal overgå Androids succes.

Android har over de seneste fem år formået at erobre det meste af smartphone-markedet med en markedsandel, der på globalt plan sidste år nåede op på 75 procent.

Læs hele historien om Androids fødsel og vækst her.

Læs også:

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet

Afsløring: Android bombarderes med ny malware




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere