Artikel top billede

Efter et års drift: Stærkt udskældt system kører fint

Rigsrevisionen, der lige har haglet politiets Polsag-projekt ned, roser nu et andet tidligere stærkt udskældt it-projekt.

Rigspolitiet og Justitsministeriet måtte for få dage siden lægge ører til en sønderlemmende kritik af dets håndtering af et nyt it-system til Politiet, kaldet Polsag.

Systemet kostede en halv milliard kroner, men måtte droppes.

Men nu kan samme Justitsministerium for en stund ånde lettet op omkring et andet it-system - nemlig Den digitale tinglysning under Domstolsstyrelsen.

For et notat fra Rigsrevisionen roser rent faktisk projektet for at køre "tilfredsstillende".

Det fremgår af notatet, at det digitale tinglysningssystem har været fuldt idriftsat siden marts 2011.

Tilfredsstillende

"Domstolsstyrelsen implementerede også bilbogen, personbogen og andelsboligbogen i henhold til den reviderede tidsplan, som blev forelagt Rigsrevisionen i forbindelse med udarbejdelsen af beretningen i 2010. Systemet fungerer i dag tilfredsstillende," skriver Rigsrevisionen i notatet.

Ligesom Polsag, blev Den digitale tinglysning også voldsomt forsinket og dyrere end beregnet.

Ligesom brugerne har måtte bøvle med systemet i stor stil.

I det nye notat nævnes forsinkelserne igen, ligesom en regnskabsfejl har sneget sig ind.

Hov: Regnskabsfejl på 155,4 millioner

Men nu skulle det altså køre bedre.

"Implementeringen af det digitale tinglysningssystem er afsluttet, og den driftsmæssige performance er tilfredsstillende," hedder det i notatet.

Imidlertid får forsinkelserne igen et par ord med på vejen.

"Implementeringen af tingbogen blev 18 måneder forsinket, bilbogen blev 34 måneder forsinket, og personbogen og andelsboligbogen blev 36 måneder forsinket, men overholdt samlet den reviderede tidsplan," hedder det.

Domstolsstyrelsen og Tinglysningsretten laver løbende brugerundersøgelser.

Omkring økonomien har det vist sig, at var "fejl i det orienterende aktstykke, som Justitsministeriet fremlagde for Folketingets Finansudvalget i september 2012, og som udgjorde den sidste planlagte orientering om status for det digitale tinglysningssystem."

Men fejlen "har dog ikke indflydelse på det oplyste restbudget eller på det forventede resultat for hele det digitale tinglysningssystem".

Stor undersøgelse mangler

Poster på 155,4 millioner kroner stod som regnskabstal, men var budgettal.

Rigsrevisionen har dog ikke sluppet projektet endnu.

For en planlagt AMVAB-måling (Aktivitetsbaseret Måling af Virksomhedernes Administrative Byrder), der skal vurdere effekterne af tinglysningssystemet, endnu ikke er foretaget, hedder det.

AMVAB-målingen, som hører under Erhvervs- og Vækst-ministeriet, forventes gennemført i løbet af 2013, oplyses det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere