Artikel top billede

Efter et års drift: Stærkt udskældt system kører fint

Rigsrevisionen, der lige har haglet politiets Polsag-projekt ned, roser nu et andet tidligere stærkt udskældt it-projekt.

Rigspolitiet og Justitsministeriet måtte for få dage siden lægge ører til en sønderlemmende kritik af dets håndtering af et nyt it-system til Politiet, kaldet Polsag.

Systemet kostede en halv milliard kroner, men måtte droppes.

Men nu kan samme Justitsministerium for en stund ånde lettet op omkring et andet it-system - nemlig Den digitale tinglysning under Domstolsstyrelsen.

For et notat fra Rigsrevisionen roser rent faktisk projektet for at køre "tilfredsstillende".

Det fremgår af notatet, at det digitale tinglysningssystem har været fuldt idriftsat siden marts 2011.

Tilfredsstillende

"Domstolsstyrelsen implementerede også bilbogen, personbogen og andelsboligbogen i henhold til den reviderede tidsplan, som blev forelagt Rigsrevisionen i forbindelse med udarbejdelsen af beretningen i 2010. Systemet fungerer i dag tilfredsstillende," skriver Rigsrevisionen i notatet.

Ligesom Polsag, blev Den digitale tinglysning også voldsomt forsinket og dyrere end beregnet.

Ligesom brugerne har måtte bøvle med systemet i stor stil.

I det nye notat nævnes forsinkelserne igen, ligesom en regnskabsfejl har sneget sig ind.

Hov: Regnskabsfejl på 155,4 millioner

Men nu skulle det altså køre bedre.

"Implementeringen af det digitale tinglysningssystem er afsluttet, og den driftsmæssige performance er tilfredsstillende," hedder det i notatet.

Imidlertid får forsinkelserne igen et par ord med på vejen.

"Implementeringen af tingbogen blev 18 måneder forsinket, bilbogen blev 34 måneder forsinket, og personbogen og andelsboligbogen blev 36 måneder forsinket, men overholdt samlet den reviderede tidsplan," hedder det.

Domstolsstyrelsen og Tinglysningsretten laver løbende brugerundersøgelser.

Omkring økonomien har det vist sig, at var "fejl i det orienterende aktstykke, som Justitsministeriet fremlagde for Folketingets Finansudvalget i september 2012, og som udgjorde den sidste planlagte orientering om status for det digitale tinglysningssystem."

Men fejlen "har dog ikke indflydelse på det oplyste restbudget eller på det forventede resultat for hele det digitale tinglysningssystem".

Stor undersøgelse mangler

Poster på 155,4 millioner kroner stod som regnskabstal, men var budgettal.

Rigsrevisionen har dog ikke sluppet projektet endnu.

For en planlagt AMVAB-måling (Aktivitetsbaseret Måling af Virksomhedernes Administrative Byrder), der skal vurdere effekterne af tinglysningssystemet, endnu ikke er foretaget, hedder det.

AMVAB-målingen, som hører under Erhvervs- og Vækst-ministeriet, forventes gennemført i løbet af 2013, oplyses det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.