Artikel top billede

Efter et års drift: Stærkt udskældt system kører fint

Rigsrevisionen, der lige har haglet politiets Polsag-projekt ned, roser nu et andet tidligere stærkt udskældt it-projekt.

Rigspolitiet og Justitsministeriet måtte for få dage siden lægge ører til en sønderlemmende kritik af dets håndtering af et nyt it-system til Politiet, kaldet Polsag.

Systemet kostede en halv milliard kroner, men måtte droppes.

Men nu kan samme Justitsministerium for en stund ånde lettet op omkring et andet it-system - nemlig Den digitale tinglysning under Domstolsstyrelsen.

For et notat fra Rigsrevisionen roser rent faktisk projektet for at køre "tilfredsstillende".

Det fremgår af notatet, at det digitale tinglysningssystem har været fuldt idriftsat siden marts 2011.

Tilfredsstillende

"Domstolsstyrelsen implementerede også bilbogen, personbogen og andelsboligbogen i henhold til den reviderede tidsplan, som blev forelagt Rigsrevisionen i forbindelse med udarbejdelsen af beretningen i 2010. Systemet fungerer i dag tilfredsstillende," skriver Rigsrevisionen i notatet.

Ligesom Polsag, blev Den digitale tinglysning også voldsomt forsinket og dyrere end beregnet.

Ligesom brugerne har måtte bøvle med systemet i stor stil.

I det nye notat nævnes forsinkelserne igen, ligesom en regnskabsfejl har sneget sig ind.

Hov: Regnskabsfejl på 155,4 millioner

Men nu skulle det altså køre bedre.

"Implementeringen af det digitale tinglysningssystem er afsluttet, og den driftsmæssige performance er tilfredsstillende," hedder det i notatet.

Imidlertid får forsinkelserne igen et par ord med på vejen.

"Implementeringen af tingbogen blev 18 måneder forsinket, bilbogen blev 34 måneder forsinket, og personbogen og andelsboligbogen blev 36 måneder forsinket, men overholdt samlet den reviderede tidsplan," hedder det.

Domstolsstyrelsen og Tinglysningsretten laver løbende brugerundersøgelser.

Omkring økonomien har det vist sig, at var "fejl i det orienterende aktstykke, som Justitsministeriet fremlagde for Folketingets Finansudvalget i september 2012, og som udgjorde den sidste planlagte orientering om status for det digitale tinglysningssystem."

Men fejlen "har dog ikke indflydelse på det oplyste restbudget eller på det forventede resultat for hele det digitale tinglysningssystem".

Stor undersøgelse mangler

Poster på 155,4 millioner kroner stod som regnskabstal, men var budgettal.

Rigsrevisionen har dog ikke sluppet projektet endnu.

For en planlagt AMVAB-måling (Aktivitetsbaseret Måling af Virksomhedernes Administrative Byrder), der skal vurdere effekterne af tinglysningssystemet, endnu ikke er foretaget, hedder det.

AMVAB-målingen, som hører under Erhvervs- og Vækst-ministeriet, forventes gennemført i løbet af 2013, oplyses det.




IT-JOB

T. Hansen Gruppen A/S

Fullstack-udvikler

Safe IT-Solutions ApS

Engageret IT-supporter

Kræftens Bekæmpelse

IT-supporter

Saab Danmark A/S

System Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere