Artikel top billede

Foto: Frederik Danvig.

IBM dropper sit danske hovedkvarter

It-giganten vinker til næste år farvel til sit danske hovedkvarter igennem 40 år. Læs her, hvad der så skal ske med tusindvis af danske IBM-medarbejdere.

I løbet af efteråret 2012 flyttede it-giganten IBM knap 1.000 medarbejdere fra Mærsk Datas gamle lokaler ved Lyngbyvej i København til selskabets andre lokationer i Danmark.

Dermed fik topledelsen, en stor bid af konsulentforretningen og flere medarbejdere i selskabets globale logistik center nye stole at sidde på.

Nu viser det sig, at it-selskabet i 2014 flytter fra sit nuværende hovedkvarter i Lundtofte ved Lyngby, hvor der i dag sidder godt 1.000 medarbejdere.

Efter at have haft hovedkvarter i Lundtofte siden 1973 flytter de mange IBM-ansatte til et nyt dansk hovedkvarter på en endnu ukendt lokation, der formentlig ligger i et sted i Storkøbenhavn.

Det fortæller IBM Danmarks pressechef Carsten Grønning til Computerworld.

"Vi er i den helt afgørende fase med at finde et nyt hovedkvarter, men det er endnu for tidligt at komme ind på, hvor vores hovedkvarter kommer til at ligge," siger han.

Et gratis bud på IBM's nye danske hovedkvarter kunne være Ballerup, men det vil Carsten Grønning hverken af- eller bekræfte.

Kunne ikke fylde kvadratmetre

IBM's danske pressechef begrunder flytningen fra hovedkvarteret i Lundtofte med, at udlejeren Danica kun ønsker én udlejer på domicilet, hvor IBM i dag deler adresse med Haldor Topsøe.

I 2014 vil IBM's nuværende danske hovedkvarter i Lundtofte således blive helt overtaget af Haldor Topsøe, mens IBM er i fuld gang med allerede på nuværende tidspunkt at fylde sin tidligere spøgelsestomme bygning i Allerød op med medarbejdere.

Også Big Blues datacentre i Ballerup, Ejby og Brøndby er i de seneste år også blevet fyldt op med medarbejdere.

"IBM har som forretning udviklet så meget over de seneste år med blandt andet opkøbet af Mærsk Data og den medfølgende datacenter-infrastruktur på Vestegnen, så mange er flyttet ud til datacentrene, og vi fyldte simpelthen ikke kontorerne op længere," fortæller Carsten Grønning.

Så mange får arbejdsplads i det nye hovedkvarter

Samtidig med flytteriet er der også store besparelser involveret.

Carsten Grønning ønsker dog ikke at sætte præcise beløb på, hvad IBM sparer på at opsige det lukrative lejemål på Lyngbyvejen på Østerbro i København, og inden længe også vinker farvel til sit danske hovedkvarter gennem 40 år i Lundtofte.

Efter flytningen vil IBM Danmark have adresser i Allerød, Ballerup, Ejby, Brøndby, Odense og i Aarhus og så på den endnu ukendte lokation, der fra næste år bliver hovedsædet for IBM Danmark.

Det forventes, at minimum 500 af IBM's godt 3.500 danske medarbejdere kommer til at bo i det nye hovedsæde, men endnu mangler Big Blue at stoppe musikken i stoledansen og have fuldt overblik over, hvor folk skal sidde.
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Salesforce Solution Architect

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

BIM/GIS Data Engineer

KMD A/S

Test Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.