Artikel top billede

Intel udnævner ny topchef: Skal få selskabet på højkant igen

Paul Otellini færdig som topchef. Her er manden, der skal sikre gigantiske Intels fremtid.

Verdens største chipfirma, Intel, får ny topchef. Han hedder Brian Krzanich, og han afløser selskabets berømte topchef gennem de seneste otte år, Paul Otellini.

Otellini opsagde i efteråret sin stilling, og Intel har siden ledt efter en ny topchef, der skal lede firmaet ind i en tid, hvor mobile enheder er i centrum.

Brian Krzanich kender Intel ganske godt.

Han kommer nemlig fra en stilling som driftsdirektør - COO - og senior vice president i Intel.

Ifølge flere kilder har Intels bestyrelse haft flere interne kandidater i kikkerten, som altså er blevet fravalgt til fordel for Brian Krzanich.

De tæller blandt andre Intels finansdirektør, Stacy Smith, samt direktøren for Intels afdeling for software og services, Renee James.

Grundig proces

Intel meddeler, at valget er faldet på Brian Krzanich efter en 'grundig og kontrolleret udvælgelses-proces.'

"Nu er vi i gang med at definere og opfinde de kommende generationer af teknologi, som fremtidens computing skal bygge på," lyder det fra Andy Bryan, bestyrelsesformand.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau har Intel typisk fået nye topchefer i de perioder, hvor selskabet har haft brug for store strategiske kurs-ændringer.

Således blev Paul Otellini udnævnt til topchef i 2005 i en periode, hvor Intel kæmpede hårdt med AMD om markedet for pc-chip.

Paul Otellini overså imidlertid markedets bratte skift fra pc til mobil, hvor Intel for tiden kæmper hårdt for at for alvor at få fat i markedet for chip til mobile enheder, hvor konkurrenten Arm er meget længere fremme.

Det kan du læse mere om her.

Intels processorer anvendes i dag i blot en stor håndfuld mobil-telefoner og tablet-computere, og det bliver en af Brian Krzanich vigtigste opgaver, at overbevise mobil- og tabletproducenterne om Intel-processoren Atoms fortræffeligheder.

Læs også:

Intel topchef Paul Otellini trækker sig

Derfor skal Intels mangeårige topchef ud af vagten

Derfor er det på høje tid med chefskifte i Intel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere