Artikel top billede

Intel udnævner ny topchef: Skal få selskabet på højkant igen

Paul Otellini færdig som topchef. Her er manden, der skal sikre gigantiske Intels fremtid.

Verdens største chipfirma, Intel, får ny topchef. Han hedder Brian Krzanich, og han afløser selskabets berømte topchef gennem de seneste otte år, Paul Otellini.

Otellini opsagde i efteråret sin stilling, og Intel har siden ledt efter en ny topchef, der skal lede firmaet ind i en tid, hvor mobile enheder er i centrum.

Brian Krzanich kender Intel ganske godt.

Han kommer nemlig fra en stilling som driftsdirektør - COO - og senior vice president i Intel.

Ifølge flere kilder har Intels bestyrelse haft flere interne kandidater i kikkerten, som altså er blevet fravalgt til fordel for Brian Krzanich.

De tæller blandt andre Intels finansdirektør, Stacy Smith, samt direktøren for Intels afdeling for software og services, Renee James.

Grundig proces

Intel meddeler, at valget er faldet på Brian Krzanich efter en 'grundig og kontrolleret udvælgelses-proces.'

"Nu er vi i gang med at definere og opfinde de kommende generationer af teknologi, som fremtidens computing skal bygge på," lyder det fra Andy Bryan, bestyrelsesformand.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau har Intel typisk fået nye topchefer i de perioder, hvor selskabet har haft brug for store strategiske kurs-ændringer.

Således blev Paul Otellini udnævnt til topchef i 2005 i en periode, hvor Intel kæmpede hårdt med AMD om markedet for pc-chip.

Paul Otellini overså imidlertid markedets bratte skift fra pc til mobil, hvor Intel for tiden kæmper hårdt for at for alvor at få fat i markedet for chip til mobile enheder, hvor konkurrenten Arm er meget længere fremme.

Det kan du læse mere om her.

Intels processorer anvendes i dag i blot en stor håndfuld mobil-telefoner og tablet-computere, og det bliver en af Brian Krzanich vigtigste opgaver, at overbevise mobil- og tabletproducenterne om Intel-processoren Atoms fortræffeligheder.

Læs også:

Intel topchef Paul Otellini trækker sig

Derfor skal Intels mangeårige topchef ud af vagten

Derfor er det på høje tid med chefskifte i Intel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?