Artikel top billede

Intel udnævner ny topchef: Skal få selskabet på højkant igen

Paul Otellini færdig som topchef. Her er manden, der skal sikre gigantiske Intels fremtid.

Verdens største chipfirma, Intel, får ny topchef. Han hedder Brian Krzanich, og han afløser selskabets berømte topchef gennem de seneste otte år, Paul Otellini.

Otellini opsagde i efteråret sin stilling, og Intel har siden ledt efter en ny topchef, der skal lede firmaet ind i en tid, hvor mobile enheder er i centrum.

Brian Krzanich kender Intel ganske godt.

Han kommer nemlig fra en stilling som driftsdirektør - COO - og senior vice president i Intel.

Ifølge flere kilder har Intels bestyrelse haft flere interne kandidater i kikkerten, som altså er blevet fravalgt til fordel for Brian Krzanich.

De tæller blandt andre Intels finansdirektør, Stacy Smith, samt direktøren for Intels afdeling for software og services, Renee James.

Grundig proces

Intel meddeler, at valget er faldet på Brian Krzanich efter en 'grundig og kontrolleret udvælgelses-proces.'

"Nu er vi i gang med at definere og opfinde de kommende generationer af teknologi, som fremtidens computing skal bygge på," lyder det fra Andy Bryan, bestyrelsesformand.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau har Intel typisk fået nye topchefer i de perioder, hvor selskabet har haft brug for store strategiske kurs-ændringer.

Således blev Paul Otellini udnævnt til topchef i 2005 i en periode, hvor Intel kæmpede hårdt med AMD om markedet for pc-chip.

Paul Otellini overså imidlertid markedets bratte skift fra pc til mobil, hvor Intel for tiden kæmper hårdt for at for alvor at få fat i markedet for chip til mobile enheder, hvor konkurrenten Arm er meget længere fremme.

Det kan du læse mere om her.

Intels processorer anvendes i dag i blot en stor håndfuld mobil-telefoner og tablet-computere, og det bliver en af Brian Krzanich vigtigste opgaver, at overbevise mobil- og tabletproducenterne om Intel-processoren Atoms fortræffeligheder.

Læs også:

Intel topchef Paul Otellini trækker sig

Derfor skal Intels mangeårige topchef ud af vagten

Derfor er det på høje tid med chefskifte i Intel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.