Artikel top billede

Pc-kæmpe: Endelig vil Microsoft høre på kritik af Windows 8

Microsoft er begyndt at tage kritikken af Windows 8 til sig, og er endelig kommet ned på jorden igen, efter at have været langt væk fra brugerne. Hør hvad pc-producent taler om.

Mange ting har indikeret, at Windows 8 ikke har været nogen dans på lyserøde skyer.

Der har eksempelvis være hele debatten om startknappen, der er blevet diskuteret til kvalmegrænsen. Ligeledes har udbredelsen af Windows 8 heller ikke være synderlig imponerende, og har i store træk tabt til ældre Windows-styresystemer. 

Men Microsoft har forsøgt at svare igen, og har også lige frem kaldt det en stor succes- men det har ikke gjort kritikken mindre af den grund. 

Men så skete det i sidste uge: Microsofts Windows-chef Julie Larson-Green antydede, at Microsoft er parat til at lytte til brugerne. 

Og det ser ud til at behage pc-producenterne, der før har været så hårde i deres kritik.

'Microsoft er kommet ned på jorden igen'

Tidligere har Acers CEO og bestyrelsesformand, JT Wang, for eksempel udtalt, at Microsoft lige burde tænke over det igen med reference til Windows 8.

Nu er den taiwanske pc-producent også en af de første til at give Microsoft et lille klap på skulderen over seneste tids udmeldinger.

"Før i tiden anså vi Microsoft for at bo i himmelen. Men nu er de komme tilbage til jorden, og er begyndt at lære, hvordan folk lever på Jorden," citerer Wall Street Journal JT Wang for, at have udtalt.

Præsidenten for Acer, Jim Wong, fulgte trop og kom specifik ind på det ømtålelige touch-område:

"Microsoft har erkendt, at selvom touch-grænseflade er fantastisk, så bliver du også nødt til at tage dig af resten af verden, der ikke har brug for touch."

Windows-opdatering på vej

Den store Redmon-gigant ser altså nu ud til at tage kritikken til sig, hvilket højst sandsynligt bliver udslagsgivende i næste version af 8'eren.

De nyeste idikationer fra Microsoft antyder således, at der nu kommer en mulighed for at boote direkte til desktoppen og dermed springe Metro over, mens der også er gode chancer for, at der bliver gjort et eller andet med den manglende startknap.

Hvor meget der helt konkret vil blive lyttet til kritikken, må vi vente med at få svar på til slutningen af juni, hvor Windows Blue (også kendt som Windows 8.1) bliver frigivet.

Ifølge vicepræsidenten for Gartner, har Microsoft stadig en gylden mulighed for at få succes med Windows 8. Det kan du læse mere om her.

Læs mere:
Microsoft bøjer sig for kritik: Laver Windows 8 radikalt om

Du kan lige så godt glemme alt om det gamle Windows




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere