Artikel top billede

Pc-kæmpe: Endelig vil Microsoft høre på kritik af Windows 8

Microsoft er begyndt at tage kritikken af Windows 8 til sig, og er endelig kommet ned på jorden igen, efter at have været langt væk fra brugerne. Hør hvad pc-producent taler om.

Mange ting har indikeret, at Windows 8 ikke har været nogen dans på lyserøde skyer.

Der har eksempelvis være hele debatten om startknappen, der er blevet diskuteret til kvalmegrænsen. Ligeledes har udbredelsen af Windows 8 heller ikke være synderlig imponerende, og har i store træk tabt til ældre Windows-styresystemer. 

Men Microsoft har forsøgt at svare igen, og har også lige frem kaldt det en stor succes- men det har ikke gjort kritikken mindre af den grund. 

Men så skete det i sidste uge: Microsofts Windows-chef Julie Larson-Green antydede, at Microsoft er parat til at lytte til brugerne. 

Og det ser ud til at behage pc-producenterne, der før har været så hårde i deres kritik.

'Microsoft er kommet ned på jorden igen'

Tidligere har Acers CEO og bestyrelsesformand, JT Wang, for eksempel udtalt, at Microsoft lige burde tænke over det igen med reference til Windows 8.

Nu er den taiwanske pc-producent også en af de første til at give Microsoft et lille klap på skulderen over seneste tids udmeldinger.

"Før i tiden anså vi Microsoft for at bo i himmelen. Men nu er de komme tilbage til jorden, og er begyndt at lære, hvordan folk lever på Jorden," citerer Wall Street Journal JT Wang for, at have udtalt.

Præsidenten for Acer, Jim Wong, fulgte trop og kom specifik ind på det ømtålelige touch-område:

"Microsoft har erkendt, at selvom touch-grænseflade er fantastisk, så bliver du også nødt til at tage dig af resten af verden, der ikke har brug for touch."

Windows-opdatering på vej

Den store Redmon-gigant ser altså nu ud til at tage kritikken til sig, hvilket højst sandsynligt bliver udslagsgivende i næste version af 8'eren.

De nyeste idikationer fra Microsoft antyder således, at der nu kommer en mulighed for at boote direkte til desktoppen og dermed springe Metro over, mens der også er gode chancer for, at der bliver gjort et eller andet med den manglende startknap.

Hvor meget der helt konkret vil blive lyttet til kritikken, må vi vente med at få svar på til slutningen af juni, hvor Windows Blue (også kendt som Windows 8.1) bliver frigivet.

Ifølge vicepræsidenten for Gartner, har Microsoft stadig en gylden mulighed for at få succes med Windows 8. Det kan du læse mere om her.

Læs mere:
Microsoft bøjer sig for kritik: Laver Windows 8 radikalt om

Du kan lige så godt glemme alt om det gamle Windows
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere