Artikel top billede

Foto: Rapt Studio

24.000 vrede kunder demonstrerer mod grafikgiganten Adobe

24.000 personer har gjort oprør mod grafikgiganten Adobe. Her kan du se hvorfor, og hvad Adobe-chefen siger til det.

Netsiden Change.org har indsamlet mere end 24.000 underskrifter fra oprørte Adobe-kunder, der er utilfredse med grafikfirmaets nye cloud-politik.

Change.org er et amerikansk websted, der har specialiseret sig i underskriftindsamlinger.

Underskriftindsamlingen er blevet startet, efter at Adobe netop har fortalt om firmaets nye forretningsmodel.

De tidligere Creative Suite-programmer som Photoshop og InDesign vil ikke længere blive solgt med traditionelle software-licenser, men kan i fremtiden benyttes via et abonnement på programmerne i Adobes skytjeneste, der er blevet døbt Creative Cloud.

I den forbindelse skifter programmerne i øvrigt også navn fra eksempelvis Photoshop CS, der er en forkortelse for Creative Suite, til Photoshop CC, Creative Cloud.

Protesten mod abonnementsløsningen går på, at den er alt for dyr for små kunder.

Særligt kunder, der vælger at springe en versionsopdatering over, fordi de ikke bruger programmet så meget, rammes hårdt, kan man læse på Change.org.

Adobe: Vi vil stoppe pirater
Adobe er ikke enig i den kritik.

Firmaet fortæller, at det handler om at stoppe de personer, der bruger firmaets software uden at betale for den.

"Vi mener, at man bekæmper piratkopiering af software ved at gøre den rigtige software tilgængelig for de rigtige brugere til den rigtige pris," siger David Wadhwani, der er Adobes chef for digitale medier, og derved også lanceringen af Creative Cloud-strategien.

Adobe lancerede cloud-tjenesten sidste år, og den har cirka 2,5 millioner brugere. Hidtil har det dog været muligt at vælge mellem en traditionel licens-løsning og Creative Cloud.

"En af de ting, vi har bemærket, efter vi har lanceret cloud-modeller, er, at folk, som ikke tidligere har købt Adobe-software, nu har fået råd til at bruge det via Creative Cloud," siger David Wadhwani til Computerworlds søstermagasin DigitalArts.

Adobe fortsætter dog stadig med at sælge CS6, så man har mulighed for at eje sin software.

Læs også:

Adobe-direktør: Her er vores nye super-produkt

Dansk spil-gigant: Adobe har mistet interessen for Flash




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere