Artikel top billede

Foto: Rapt Studio

24.000 vrede kunder demonstrerer mod grafikgiganten Adobe

24.000 personer har gjort oprør mod grafikgiganten Adobe. Her kan du se hvorfor, og hvad Adobe-chefen siger til det.

Netsiden Change.org har indsamlet mere end 24.000 underskrifter fra oprørte Adobe-kunder, der er utilfredse med grafikfirmaets nye cloud-politik.

Change.org er et amerikansk websted, der har specialiseret sig i underskriftindsamlinger.

Underskriftindsamlingen er blevet startet, efter at Adobe netop har fortalt om firmaets nye forretningsmodel.

De tidligere Creative Suite-programmer som Photoshop og InDesign vil ikke længere blive solgt med traditionelle software-licenser, men kan i fremtiden benyttes via et abonnement på programmerne i Adobes skytjeneste, der er blevet døbt Creative Cloud.

I den forbindelse skifter programmerne i øvrigt også navn fra eksempelvis Photoshop CS, der er en forkortelse for Creative Suite, til Photoshop CC, Creative Cloud.

Protesten mod abonnementsløsningen går på, at den er alt for dyr for små kunder.

Særligt kunder, der vælger at springe en versionsopdatering over, fordi de ikke bruger programmet så meget, rammes hårdt, kan man læse på Change.org.

Adobe: Vi vil stoppe pirater
Adobe er ikke enig i den kritik.

Firmaet fortæller, at det handler om at stoppe de personer, der bruger firmaets software uden at betale for den.

"Vi mener, at man bekæmper piratkopiering af software ved at gøre den rigtige software tilgængelig for de rigtige brugere til den rigtige pris," siger David Wadhwani, der er Adobes chef for digitale medier, og derved også lanceringen af Creative Cloud-strategien.

Adobe lancerede cloud-tjenesten sidste år, og den har cirka 2,5 millioner brugere. Hidtil har det dog været muligt at vælge mellem en traditionel licens-løsning og Creative Cloud.

"En af de ting, vi har bemærket, efter vi har lanceret cloud-modeller, er, at folk, som ikke tidligere har købt Adobe-software, nu har fået råd til at bruge det via Creative Cloud," siger David Wadhwani til Computerworlds søstermagasin DigitalArts.

Adobe fortsætter dog stadig med at sælge CS6, så man har mulighed for at eje sin software.

Læs også:

Adobe-direktør: Her er vores nye super-produkt

Dansk spil-gigant: Adobe har mistet interessen for Flash
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.