Artikel top billede

Foto: Rapt Studio

24.000 vrede kunder demonstrerer mod grafikgiganten Adobe

24.000 personer har gjort oprør mod grafikgiganten Adobe. Her kan du se hvorfor, og hvad Adobe-chefen siger til det.

Netsiden Change.org har indsamlet mere end 24.000 underskrifter fra oprørte Adobe-kunder, der er utilfredse med grafikfirmaets nye cloud-politik.

Change.org er et amerikansk websted, der har specialiseret sig i underskriftindsamlinger.

Underskriftindsamlingen er blevet startet, efter at Adobe netop har fortalt om firmaets nye forretningsmodel.

De tidligere Creative Suite-programmer som Photoshop og InDesign vil ikke længere blive solgt med traditionelle software-licenser, men kan i fremtiden benyttes via et abonnement på programmerne i Adobes skytjeneste, der er blevet døbt Creative Cloud.

I den forbindelse skifter programmerne i øvrigt også navn fra eksempelvis Photoshop CS, der er en forkortelse for Creative Suite, til Photoshop CC, Creative Cloud.

Protesten mod abonnementsløsningen går på, at den er alt for dyr for små kunder.

Særligt kunder, der vælger at springe en versionsopdatering over, fordi de ikke bruger programmet så meget, rammes hårdt, kan man læse på Change.org.

Adobe: Vi vil stoppe pirater
Adobe er ikke enig i den kritik.

Firmaet fortæller, at det handler om at stoppe de personer, der bruger firmaets software uden at betale for den.

"Vi mener, at man bekæmper piratkopiering af software ved at gøre den rigtige software tilgængelig for de rigtige brugere til den rigtige pris," siger David Wadhwani, der er Adobes chef for digitale medier, og derved også lanceringen af Creative Cloud-strategien.

Adobe lancerede cloud-tjenesten sidste år, og den har cirka 2,5 millioner brugere. Hidtil har det dog været muligt at vælge mellem en traditionel licens-løsning og Creative Cloud.

"En af de ting, vi har bemærket, efter vi har lanceret cloud-modeller, er, at folk, som ikke tidligere har købt Adobe-software, nu har fået råd til at bruge det via Creative Cloud," siger David Wadhwani til Computerworlds søstermagasin DigitalArts.

Adobe fortsætter dog stadig med at sælge CS6, så man har mulighed for at eje sin software.

Læs også:

Adobe-direktør: Her er vores nye super-produkt

Dansk spil-gigant: Adobe har mistet interessen for Flash




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere