Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Her er det nye mål for phishing-angreb

Der er sket en markant stigning i antallet af phishing-forsøg i det seneste år, viser en ny rapport. Samtidig går de kriminelle efter et nyt mål.

En ny rapport fra Kaspersky viser, at antallet af phishing-forsøg er steget med hele 87 procent i forhold til sidste år.

"Forbrugere bruger online-shopping, social media og online-banking i større og større grad. Derfor forventer vi som forbrugere også at modtage flere e-mails fra de forskellige forretningsdrivende, og det er noget, som phishing-angriberne udnytter," fortæller svenske David Jacoby, der er sikkerhedsanalytiker i Kaspersky.

Rapporten viser samtidig, at hele 20 procent af alle phishing-angrebene forsøger at snyde folk via kommunikation, der udgiver sig for at stamme fra banker eller anden finansiel virksomhed.

Men ifølge David Jacoby er det ikke umiddelbart din pengepung, som de kriminelle er ude efter i første omgang. Det handler i stedet om at inficere din computer med malware, som føjer din maskine til et botnet.

Information er lig med magt

Tallene fra rapporten stammer fra Kasperskys egen anti-virus software, der indrapporterer statistik til virksomheden.

Her viser det sig, at der i 2013 er registreret 37,3 millioner phishing-angreb mod de brugere, der benytter Kasperskys anti-virus software.

"Hovedårsagen er, at det er meget nemt for angriberne at sætte phishing-angrebene ind," fortæller David Jacoby og forstætter:

"Det er meget nemt for de kriminelle at kopiere indholdet fra udbyderne og blot placere et falsk link i e-mailen."

Nu handler det ikke om penge
Kaspersky ser en klar tendens i forhold til, hvad målet for de kriminelle er i dag.

"Hvis du går fem eller ti år tilbage, var phishing e-mails mere eller mindre kun rettet mod indsamling af kreditkort, brugernavne og adgangskoder. I dag ser du, at de kriminelle indsamler data omkring alt fra konti fra sociale medier til flyselskabernes airmiles-point," siger David Jacoby.

Der er derfor et skifte fra tidligere tideres indsamling af direkte kritisk information.

"I dag behøves det nødvendigvis ikke at være indsamling af deciderede kritiske information, som eksempelvis kreditkortinformationer, det handler mere om indsamling af e-mail adresser, konto-information og adresse oplysninger i dag." fortæller analytikeren.

Udnytter din troværdighed

Ifølge Kasperskys rapport er der også sket en stigning i antallet af phishing-angreb mod brugerne på de sociale medier.

Eksempelvis udgør phishing af Facebook-brugernes konti godt 10 procent af det samlede billede.

"Hvis de kriminelle får adgang til min Facebook-konto, så vil min konto kunne bruges til at spamme mine venner direkte via Facebook, og på den måde højner de kriminelle deres phishing-angreb ved at bruge min troværdighed."

Se her, hvilken browser der bedst beskytter dig mod malware.

Læs også:

Mailsvindlere snyder med din mobilkonto

Denne browser beskytter dig bedst mod malware

Så stor er den samlede Dankort-svindel i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere