Bag tallet ligger SAP's ambition om at være en løsnings-virksomhed snarere end "blot" en ERP-leverandør, skriver IDC-analytiker Scott Tiazkun i et blogindlæg..
"SAP har omstruktureret sit industri-landskab til at inkludere seks industri-klynger (forbruger, energi og ressourcer, produktion, services, offentlige services og finansielle). Under disse paraplyer er alle SAP's 25 industri-løsninger, inklusiv det seneste vertikale tilbud til sport- og underholdsningsindustrien," skriver Scott Tiazkun fra IDC.
Han forklarer, at det giver "SAP mulighed for at lave løsninger på måder - som det ikke var muligt før - der adresserer end-to-end behov for nye og spændende kunder."
Det betyder det for kunderne
Scott Tiazkun vurderer, at SAP satser på at opnå en betydelig vækst med det vertikale fokus, og samtidig kan det også gøre det muligt at simplificere priserne.
"Det betyder for kunderne, fra næste år ifølge SAP, at de ikke kommer til at købe en HANA-løsning eller en mobility-løsning, men snarere en vertikal pakke, der vil rette sig mod definerede forretningsprocesser i modtsætning til it- eller teknologi-komponenter."
"At rette sig mod vertikale behov viser også, at it-virksomheder er mere forretningsrelevante, domæne-eksperter, og derfor mere værdifulde for kunden."
"Hvis SAP, sammen med sine partnere, virkelig kan definere og adressere vertikale behov og sætte industri-forretningsprocesser før teknologi, vil denne strategi give et stort udbytte," skriver IDC.
SAP er størst i Danmark
SAP, der i øvrigt har danske Jim Hagemann Snabe i spidsen, har 64.600 ansatte. I 2012 havde det tyske selskab en omsætning på omkring 123 milliarder kroner og et overskud på cirka 21 milliarder kroner.
Kigger man på det danske ERP-marked, ligger SAP ifølge den seneste opgørelse fra IDC på en markedsandel på 15,4 procent målt på omsætningen.
Artiklen fortsætter på næste side...