Artikel top billede

Sådan kan SAP score kassen på ny smart plan

SAP har gang i en smart strategi, der vil kunne styrke virksomheden og øge omsætningen.

25 industrier. Så mange har SAP i dag specifikke løsninger til.

Bag tallet ligger SAP's ambition om at være en løsnings-virksomhed snarere end "blot" en ERP-leverandør, skriver IDC-analytiker Scott Tiazkun i et blogindlæg..

"SAP har omstruktureret sit industri-landskab til at inkludere seks industri-klynger (forbruger, energi og ressourcer, produktion, services, offentlige services og finansielle). Under disse paraplyer er alle SAP's 25 industri-løsninger, inklusiv det seneste vertikale tilbud til sport- og underholdsningsindustrien," skriver Scott Tiazkun fra IDC.

Han forklarer, at det giver "SAP mulighed for at lave løsninger på måder - som det ikke var muligt før - der adresserer end-to-end behov for nye og spændende kunder."

Det betyder det for kunderne

Scott Tiazkun vurderer, at SAP satser på at opnå en betydelig vækst med det vertikale fokus, og samtidig kan det også gøre det muligt at simplificere priserne.

"Det betyder for kunderne, fra næste år ifølge SAP, at de ikke kommer til at købe en HANA-løsning eller en mobility-løsning, men snarere en vertikal pakke, der vil rette sig mod definerede forretningsprocesser i modtsætning til it- eller teknologi-komponenter."

"At rette sig mod vertikale behov viser også, at it-virksomheder er mere forretningsrelevante, domæne-eksperter, og derfor mere værdifulde for kunden."

"Hvis SAP, sammen med sine partnere, virkelig kan definere og adressere vertikale behov og sætte industri-forretningsprocesser før teknologi, vil denne strategi give et stort udbytte," skriver IDC.

SAP er størst i Danmark

SAP, der i øvrigt har danske Jim Hagemann Snabe i spidsen, har 64.600 ansatte. I 2012 havde det tyske selskab en omsætning på omkring 123 milliarder kroner og et overskud på cirka 21 milliarder kroner.

Kigger man på det danske ERP-marked, ligger SAP ifølge den seneste opgørelse fra IDC på en markedsandel på 15,4 procent målt på omsætningen.

Disse ting forandrer ERP-markedet

IDC's analytiker Anders Ebbesen har tidligere forklaret, at cloud og mobility vil være nogle af de afgørende driftkrafter fremadrettet på ERP-markedet.

"Mange ERP-systemer er af ældre data i virksomhederne, men markedet er også samtidig præget af holdningen 'if it ain't broke, don't fix it,' og afventer i stedet modne cloud- og mobility-løsninger.

Samtidig har Anders Ebbesen vurderet, at leverandørerne står overfor et kundeopgør med den nuværende enterprise-pakke model.

"ERP vil i fremtiden blive noget virksomhederne tilkøber sig i moduler og dermed mindre portioner."

"Der vil ske et opgør med hele enterprise-systemet, hvor man vil spørge sig selv om, om vi skal fortsætte med at være kunde hos nuværende leverandør, eller skal virksomheden skal skifte."

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

SAP: Sådan vil vi skabe en iPod-revolution for data-nørder

SAP hæver priserne: Brugerne brokker sig
IT-JOB

Danske Commodities A/S

Software developers

Centrica Energy Trading A/S

Senior Dynamics 365 Portfolio Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Sr Manager Projects – SAP ATTP TECHNOLOGY ARCHITECT

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Sr Manager Projects – SAP ATTP TECHNOLOGY ARCHITECT IN SAP EWM
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere