Artikel top billede

Sådan kan SAP score kassen på ny smart plan

SAP har gang i en smart strategi, der vil kunne styrke virksomheden og øge omsætningen.

25 industrier. Så mange har SAP i dag specifikke løsninger til.

Bag tallet ligger SAP's ambition om at være en løsnings-virksomhed snarere end "blot" en ERP-leverandør, skriver IDC-analytiker Scott Tiazkun i et blogindlæg..

"SAP har omstruktureret sit industri-landskab til at inkludere seks industri-klynger (forbruger, energi og ressourcer, produktion, services, offentlige services og finansielle). Under disse paraplyer er alle SAP's 25 industri-løsninger, inklusiv det seneste vertikale tilbud til sport- og underholdsningsindustrien," skriver Scott Tiazkun fra IDC.

Han forklarer, at det giver "SAP mulighed for at lave løsninger på måder - som det ikke var muligt før - der adresserer end-to-end behov for nye og spændende kunder."

Det betyder det for kunderne

Scott Tiazkun vurderer, at SAP satser på at opnå en betydelig vækst med det vertikale fokus, og samtidig kan det også gøre det muligt at simplificere priserne.

"Det betyder for kunderne, fra næste år ifølge SAP, at de ikke kommer til at købe en HANA-løsning eller en mobility-løsning, men snarere en vertikal pakke, der vil rette sig mod definerede forretningsprocesser i modtsætning til it- eller teknologi-komponenter."

"At rette sig mod vertikale behov viser også, at it-virksomheder er mere forretningsrelevante, domæne-eksperter, og derfor mere værdifulde for kunden."

"Hvis SAP, sammen med sine partnere, virkelig kan definere og adressere vertikale behov og sætte industri-forretningsprocesser før teknologi, vil denne strategi give et stort udbytte," skriver IDC.

SAP er størst i Danmark

SAP, der i øvrigt har danske Jim Hagemann Snabe i spidsen, har 64.600 ansatte. I 2012 havde det tyske selskab en omsætning på omkring 123 milliarder kroner og et overskud på cirka 21 milliarder kroner.

Kigger man på det danske ERP-marked, ligger SAP ifølge den seneste opgørelse fra IDC på en markedsandel på 15,4 procent målt på omsætningen.

Disse ting forandrer ERP-markedet

IDC's analytiker Anders Ebbesen har tidligere forklaret, at cloud og mobility vil være nogle af de afgørende driftkrafter fremadrettet på ERP-markedet.

"Mange ERP-systemer er af ældre data i virksomhederne, men markedet er også samtidig præget af holdningen 'if it ain't broke, don't fix it,' og afventer i stedet modne cloud- og mobility-løsninger.

Samtidig har Anders Ebbesen vurderet, at leverandørerne står overfor et kundeopgør med den nuværende enterprise-pakke model.

"ERP vil i fremtiden blive noget virksomhederne tilkøber sig i moduler og dermed mindre portioner."

"Der vil ske et opgør med hele enterprise-systemet, hvor man vil spørge sig selv om, om vi skal fortsætte med at være kunde hos nuværende leverandør, eller skal virksomheden skal skifte."

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

SAP: Sådan vil vi skabe en iPod-revolution for data-nørder

SAP hæver priserne: Brugerne brokker sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere