BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Sådan kan SAP score kassen på ny smart plan

SAP har gang i en smart strategi, der vil kunne styrke virksomheden og øge omsætningen.

25 industrier. Så mange har SAP i dag specifikke løsninger til.

Bag tallet ligger SAP's ambition om at være en løsnings-virksomhed snarere end "blot" en ERP-leverandør, skriver IDC-analytiker Scott Tiazkun i et blogindlæg..

"SAP har omstruktureret sit industri-landskab til at inkludere seks industri-klynger (forbruger, energi og ressourcer, produktion, services, offentlige services og finansielle). Under disse paraplyer er alle SAP's 25 industri-løsninger, inklusiv det seneste vertikale tilbud til sport- og underholdsningsindustrien," skriver Scott Tiazkun fra IDC.

Han forklarer, at det giver "SAP mulighed for at lave løsninger på måder - som det ikke var muligt før - der adresserer end-to-end behov for nye og spændende kunder."

Det betyder det for kunderne
Scott Tiazkun vurderer, at SAP satser på at opnå en betydelig vækst med det vertikale fokus, og samtidig kan det også gøre det muligt at simplificere priserne.

"Det betyder for kunderne, fra næste år ifølge SAP, at de ikke kommer til at købe en HANA-løsning eller en mobility-løsning, men snarere en vertikal pakke, der vil rette sig mod definerede forretningsprocesser i modtsætning til it- eller teknologi-komponenter."

"At rette sig mod vertikale behov viser også, at it-virksomheder er mere forretningsrelevante, domæne-eksperter, og derfor mere værdifulde for kunden."

"Hvis SAP, sammen med sine partnere, virkelig kan definere og adressere vertikale behov og sætte industri-forretningsprocesser før teknologi, vil denne strategi give et stort udbytte," skriver IDC.

SAP er størst i Danmark
SAP, der i øvrigt har danske Jim Hagemann Snabe i spidsen, har 64.600 ansatte. I 2012 havde det tyske selskab en omsætning på omkring 123 milliarder kroner og et overskud på cirka 21 milliarder kroner.

Kigger man på det danske ERP-marked, ligger SAP ifølge den seneste opgørelse fra IDC på en markedsandel på 15,4 procent målt på omsætningen.Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.