Artikel top billede

Netflix: Her har I de nye funktioner

Interview: Manden med ansvaret for produktinnovation hos Netflix fortæller her, hvornår de nye funktioner bliver lanceret, og lader samtidig Computerworld tage et eksklusivt billede.

Todd Yellin, der er produktinnovations-ansvarlig hos Netflix, har hele dagen i dag haft kontor på D'Angleterre i centrum af København for at svare på spørgsmål fra den danske presse. 

Hovedårsagen til den store opmærksomhed drejer sig helt basalt om to nye funktioner i den populære streamingtjeneste. 

De to funktioner drejer sig dels om profiles og dels om den omdiskuterede og manglende huskeliste-funktion. 

Sådan ser profiles ud

Profiles er nyeste innovative skud på stammen hos Netflix. Funktionen skal gøre op med, at flere i husstanden bruger Netflix, hvorfor det sorterede og rangerede indhold ikke altid lige modsvarer den person, der har gang i streamingen. 

"Før kunne du jo kun have en personaliseret konto på dit Netflix-abbonnement. Så når jeg selv gik ind på Netflix, så lå der Disney-film og romatiske komedier, fordi resten af min familie også bruger kontoen," siger Todd Yellin, vicepresident for produktionsinnovation hos Netflix. 

Det problem er der nu rådet bod på med Profiles, som Todd Yellin giver Computerworld lov til at fotografere som det første medie.

Om et par uger får du funktionen

Funktionen skulle blive lanceret inden for de næste par uger.

"Du får den med i dit normale Netflix-abonnement, og så er det altså meningen, at du kan oprette forskellige profiler på din konto. For eksempel har jeg oprettet en for min kone, min datter, min søn og mig selv," siger han. 

Det betyder, at hver profil fungerer helt på linje med en enkelt personaliseret Netflix-konto, men altså bare på samme konto. 

"På startsiden vælger jeg så mig selv og kommer så ind på min side med det indhold, der er personaliseret til mit forbrug, ligesom Facebookvenner også blot er mine," fortsætter han. 

Da man kan streame på to forskellige enheder på samme tid med én Netflix-konto, kan du ligeledes også være inde på to profiler på samme tid, fortæller han videre. 

Den længe ventede huskeliste-funktion er også på vej, dog er der blevet arbejdet lidt på den. 

Læs også: 
Netflix frigiver gratis open source-værktøj

Her er hemmeligheden bag Netflix' streaming-teknik

Listen er nu endelige kommet

"Vi har hørt igen og igen verden over, at folk ikke forstår, hvor huskeliste-funktionen er henne. Vi har jo hele tiden haft den i USA," siger han og fortsætter: 

"Nu behøver de ikke vente meget længere. Huskefunktionen kommer i slutningen af sommeren."

Derfor er den ikke kommet før nu

Han forklarer videre, hvorfor funktionen ikke har set dagens lys uden for USA endnu.

"Vi lancerer altså ikke noget bare fordi, der er et medlem der siger det, jeg siger det eller fordi min direktør siger det. Vi tester altid grundigt igennem, før vi lancerer noget nyt." 

Således har Todd Yellin og hans hold testet en ny liste-funktion på 10.000 nye medlemmer. 

"Så holder vi meget nøgternt øje med de mønstre og tal, der kommer ud af det - ligesom vi nedsætter en række fokusgrupper, så vi så godt som muligt ved, hvordan folk reagerer på det," siger han. 

Og de måtte hurtigt sande, at en af huskeliste-versionerne gik rent ind hos brugerne.  

"Nu har vi lavet en mere simpel og dynamisk udgave af liste-funktionen, som har klaret sig rigtige godt i vores test - så her har vi altså fundet en vinder," siger han. 

Vi indekserer listen for dig

Helt konkret består listen blot af titler, som du selv krydser af. Herefter vil huskelisten befinde sig på din Netflix-side på linje med andre rækker som populære eller nyt indhold. 

Dog vil din liste tage højde for, hvor meget du bruger den, hvilket for eksempel vil betyde, at en liste, der aldrig bliver brugt, ender i bunden af din Netflix. 

Derudover er den dynamisk, hvorfor en algoritme som standard vil søge at indeksere titlerne for dig løbende, så samme film ikke altid ligger først. 

"Vi sorterer listen for dig, så den ikke går hen og bliver kedelig. Men du kan selvfølgelig også sige 'lad være med at røre min liste', hvis du heller vil det," siger Todd Yellin. 

Netflix er gået hen og blevet særdeles populært i Danmark. Her kan du læse, hvor mange, det faktisk drejer sig om. 

Læs også: 
Netflix dropper populært videoformat

Dansk firma skal høvle knaster og fejl af Netflix
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?