Artikel top billede

Netflix dropper populært videoformat

Netflix skifter fra Microsofts Silverlight-teknologi til HTML5 i sin webversion. Dermed er det ikke længere nødvendigt at bruge et plugin for at afspille Netflix-video.

Der har tidligere været rygter om, at Microsoft ville opgive sin multimedie-teknologi Silverlight, og i sidste måned kunne softwarefirmaet fortælle, at supporten til den sidste version Silverlight 5 slutter i 2021. Der kommer sandsynligvis ikke flere versioner af Silverlight, og dermed er der nu otte år til at finde en erstatning. Hos Netflix har man allerede besluttet at udskifte Silverlight med HTML5-video. Det fortæller Netflix i et blogindlæg.

Netflix har brugt Microsofts Silverlight plugin til at levere videoindhold til Windows og Mac OS X computere siden 2008. Men der er flere problemer med plugins. For det første kræver det, at brugeren skal installere det pågældende plugin i browseren inden den første afspilning. Nogle brugere ser plugins som en mulig sikkerhedsrisiko - ikke uden grund - og fravælger dem helt.

Dernæst er det ikke alle browsere, der understøtter plugins. Det gælder blandt andet Safari på iOS og Internet Explorer i Metro-modus på Windows 8. Der kommer hele tiden nye begrænsninger for plugins i browserne, som også afspejler, at langt de fleste sikkerhedshuller efterhånden bliver fundet i plugins og ikke i selve browseren eller operativsystemet.

Samtidig er der tre projekter på vej i webkonsortiet W3C, som sammen skal sørge for, at video kan afspilles i høj kvalitet direkte i browseren uden plugins. Det er Media Source Extensions (MSE), Encrypted Media Extensions (EME) og Web Cryptography API (WebCrypto). De bliver beskrevet i detaljer i bloggen.

Med disse HTML5 teknologier er det blandt andet muligt at kontrollere download af lyd- og videoindhold direkte i JavaScript-kode. Netflix fortæller, at man også kan implementere sine algoritmer til "adaptive streaming" direkte i JavaScript. Disse algoritmer sørger for, at videokvaliteten tilpasses løbende til båndbredden.

Der er også fuld understøttelse for kryptering i dataoverførslen mellem JavaScript på brugerens computer og Netflix-serverne.

Det er funktioner, som tidligere har krævet plugins som Silverlight. Netflix fortæller, at man samarbejder med Google om at indbygge understøttelse for disse HTML 5 Premium Video Extensions i Chrome-browseren, og denne teknologi bliver allerede brugt i Samsungs ARM-baserede Chromebook.

En del af krypteringen er endnu ikke implementeret i Chrome, så der er stadig brug for et mindre plugin, men det bliver snart overflødigt. Netflix fortæller, at teknologien på et tidspunkt bliver understøttet i alle browsere, så man helt slipper for Silverlight.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere