Glem alt om CRM fra skyen hvis du ønsker at spare

Stadig flere virksomheder vælger at få deres CRM leveret som en cloud-løsning. De får sig en slem overraskelse, hvis de tror, at de dermed kan mindske omkostningerne.

Den markante vækst på CRM-markedet i disse år skyldes i høj grad de mange nye software-as-a-service-løsninger (SaaS), som de fleste af leverandørerne i dag tilbyder.

Herhjemme har eksempelvis skoproducenten Ecco valgt at satse på Salesforce.com, ligesom det det samme gør sig gældende hos MT Højgaard.

Men selv om der kan være mange fordele ved en SaaS-løsning, bør det ikke være for at spare penge, at man går den vej.

Det skriver Gartner-analytiker Michael Maoz i et blogindlæg, hvor han blandt andet argumenterer for, at der eksisterer en vis risiko for vendor lock-in, så man får svært ved at skifte leverandør eller partner og på den måde kan presse prisen ned.

"Priserne er steget, efterhånden som der er blevet føjet funktionalitet til. Argumentet om, at det ville blive billigere på grund af stordriftsfordele, har ikke resulteret i lavere priser," skriver han og forklarer det med, at det blandt andet har vist sig lettere sagt end gjort for leverandørerne at opbygge en global cloud-infrastruktur, hvormed man for alvor kan opnå de berømte stordriftsfordele.

"Alligevel fortsætter SaaS med at tiltrække købere af CRM-applikationer, og det er der god god til: ønsket om at at outsource infrastruktur og it-ekspertise og mindske de faste omkostninger fortsætter uformindsket."

Gartner-rådgiveren forklarer, at SaaS CRM-markedet i en global sammenhæng grundlæggende ikke er præget af den store konkurrence.

"Resultatet er, at enhedspriser er steget og fortsat vil stige for købere/abonnenter ... Det vil blive fire lange år, før der uvikles et mere konkurrencepræget marked for SaaS inden for salg og kundeservice CRM, og det er ikke nogen dårlig idé at holde mulighederne åbne, mens støvet lægger sig," skriver Michael Maoz.

Danske virksomheder vælger CRM i skyen
Hos IDC har chefanalytiker Anders Ebbesen tidligere på baggrund af danske markedstal konkluderet, at cloud-CRM vinder frem i danske virksomheder.

"Vi estimerer, at cirka 20 procent af markedet er dækket via SaaS/cloud-løsninger og forventer, at SaaS-andelen af CRM-markedet vil være stigende."

IDC regner vi med gennemsnitlige SaaS-vækstrater på cirka 24 procent om året på europæisk plan. Formentlig vil væksten være et par procent højere i Danmark på grund af den erhvervsstruktur, vi har, hvor der er mange små- og mellemstore virksomheder, der i højere grad efterspørger cloud-CRM.

"Det totale CRM-marked forventes at vokse med cirka seks procent årligt fra 2012 til 2016. Det vil sige, at SaaS-andelen af omsætningen vil stige i de kommende år," har IDC forklaret.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?