Artikel top billede

Din pc skal ned i pris - og have flere hestekræfter

ComputerViews: Pc-producenterne har et problem.

ComputerViews: Det er en fundamental grundregel, at alle produkter løbende vil falde i pris, indtil de er så billige, at de bliver regnet for gratis.

Mekanismen bliver næret af pris-konkurrence samt innovation. Sidstnævnte vil uværgeligt føre til, at nye, spændende produkter hele tiden er under udvikling. Det vil altid presse priserne ned, når det er muligt at købe et nyere, smartere og mere spændende produkt.

Sådan er det i dag for pc-producenterne, der spændt følger med i markeds-udviklingen.

For første gang nogensinde falder salget af pc'er nemlig. Eksempelvis er salget af pc'er i Vesteuropa faldet med 20 procent i andet kvartal i år i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Pc-producenterne trøster sig med, at det nok snart skal vende - eksempelvis når der i efterårets løb vil blive lanceret en række nye produkter, som alle bare går og venter på - Windows 8 og de første pc'er med Intels nye Haswell-chip, for eksempel.

Det kommer nu næppe til at betyde det store, medmindre priserne kommer ned.

Flere analytikere peger nemlig på, at forbrugerne for tiden alene er villige til at betale høje priser for Apples produkter, mens de er meget prisbevidste, når det gælder pc'er.

Her vendes og drejes hver eneste krone, og produkterne og deres fordele og ulemper overvejes ganske nøje.

Kan der være en sammenhæng?

Der er bred enighed om, at det er tablet-computerne, der har fået salget af pc'er til at bremse op.

Det skyldes som bekendt, at mange forbrugere med planer om at købe ny computer i dag ender med at udvide samlingen med en tablet fremfor at udskifte deres gamle computer.

Den klassiske computer er med andre ord forlængst blevet gårsdagens nyhed, hvilket blot forstærker betydningen af prisen. Den skal ned, hvis forbrugerne skal fristes - ikke mindst, hvis pc-salget skal oppe sig igen.

Ned i pris, ned i pris

Det er en hård erkendelse for mange pc-producenter, der i de senere år i stigende omfang er begyndt at sigte efter de dyrere ender af markedet, hvor der er bedre indtjenings-marginer end i lavpris-enden af markedet, hvor lave priser presser indtjenings-marginerne helt i bund.

Mens tablet-salget drøner derudad, er det nu derfor ved at være tid for pc-producenterne til at kigge nøje på de kort, som de har på hånden.

Den klassiske pc er som bekendt forlængst blev overhalet som morgendagens enhed af tablet-computerne, der som nye

Og samtidig skal innovationen op. Kunderne vil kort og godt have mere for pengene, hvis de skal fristes nok til at lægge penge på bordet.

Satser på innovationen

Indtil videre satser pc-producenterne mest på innovationen, mens de håber at kunne holde priserne i vejret.

Det sker ud fra en forventning om, at nye, opdaterede og opfriskede pc'er - for eksempel med Haswell og Windows 8 - kan skubbe gang i væksten igen - også selv om de er prissat relativt højt.

Men selv hvis det sker, er det en stakket frist.

For som form factor er pc'en og den bærbare bare ikke hot længere. Det er noget, som vi bare skal have - ikke noget, som vi sukker efter at have. Og det gør det meget svært for producenterne at sætte priserne højt i et i forvejen nedadgående marked.

En afstemning blandt Computerworlds læsere viste for nylig, at det er en udbredt holdning, at tablet-computerne ikke kan stå alene, og at pc'erne på alle måder har en fremtid - men som sideordnet supplement til tablet-computerne.

Det er nu et åbent spørgsmål, om pc-producenterne kan stoppe faldet i salget ved at lancere nye modeller med flere hestekræfter alene, eller om priserne skal følge med ned.

Meget taler for det sidste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.