Artikel top billede

App-udviklerne: Denne platform er bare den vigtigste

Stor undersøgelse blandt 1.600 udviklere viser, hvordan tid og kræfter bruges i forhold til platforme som iOS, Android og Windows Phone.

Er man app-udvikler, er iOS fortsat den platform, man først fokuserer på, når nye apps skal programmeres.

En ny Forrester-undersøgelse blandt flere end 1.600 softwareudviklere i Nordamerika og Europa viser nemlig, at 35 procent af udviklerne har iPhonen som deres førsteprioritet, når der skal udvikles løsninger.

27 procent af udviklerne vil i første omgang satse på Android-platformen, skriver blandt andre TechCrunch.

Ikke ret stor interesse for dette

Dette er noget af en kontrast i forhold til, at Android har en global markedsandel på omkring 79 procent, mens iOS ligger på omkring 13 procent i den seneste opgørelse fra IDC.

Forrester-undersøgelsen viser dog ifølge TechCrunch også, at selvom iOS typisk er den platform, udviklerne først retter deres produkter mod, så er det nu 84 procent af dem, der har Android som en prioritet i det hele taget, mens 77 svarer det samme om iOS.

Windows Phone klarer sig i forhold til en endnu beskeden markedsandel på 3,7 procent faktisk helt ok, da næsten 50 procent af udviklerne har denne platform som en prioritet.  

I forhold til tablets er det også Apples produkt, iPad, der er mest interessant for udviklerne.

Microsofts Windows RT er sammen med BlackBerry og Samsungs Bada-styresystem de platforme, udviklerne udviser mindst interesse for.

Så meget tjener man på en app

TechCrunch skriver også, at de 1.600 softwareudviklere svarer, at de i gennemsnit bruger 41 procent af deres tid på at udvikle rene apps.

46 procent af tiden gårt med at lave web-løsninger, og 22 procent handler om hybrid-løsninger, der kombinerer klassisk app-funktionalitet med browser-elementer.

Hybride apps er en type løsninger, mange ventes at kaste sig over i de kommende år.

Analysefirmaet Gartner vurderer eksempelvis, at over halvdelen af de mobile apps, der bliver udrullet i 2016, vil være hybride.

Her tjener man flest penge på apps

Apples iOS-platform indledte hele app-bølgen i marts 2008, da App Store blev lanceret. Den historie kan du læse her.

Siden er der blevet skabt en betydelig industri for denne type software. Forrester har tidligere vurderet, at markedet for applikationer til smartphones og tablet-pc'er vil omsætte for 210 milliarder kroner i 2015.

Det er i øvrigt interessant at se resultaterne fra Forresters seneste undersøgelse i forhold til, hvordan den gennemsnitlige indtjening per app til de forskellige platforme er.

Baseret på en række officielle udmeldinger fra Apple, Google og Microsoft samt tal fra telemarkedet har finansmediet Forbes for nylig regnet sig frem til, at udviklerne hos Apple i gennemsnit tjener 4.000 dollar per app, mens det hos Google er 1.125 dollar og Microsoft 625 dollar.

Tallene dækker dog over, at nogle få apps har en meget høj omsætning, mens rigtig mange apps har en mere beskeden omsætning.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Disse 5 apps gør din smartphone smartere

Se tallene: Så meget tjener du i gennemsnit på en app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?