Artikel top billede

App-udviklerne: Denne platform er bare den vigtigste

Stor undersøgelse blandt 1.600 udviklere viser, hvordan tid og kræfter bruges i forhold til platforme som iOS, Android og Windows Phone.

Er man app-udvikler, er iOS fortsat den platform, man først fokuserer på, når nye apps skal programmeres.

En ny Forrester-undersøgelse blandt flere end 1.600 softwareudviklere i Nordamerika og Europa viser nemlig, at 35 procent af udviklerne har iPhonen som deres førsteprioritet, når der skal udvikles løsninger.

27 procent af udviklerne vil i første omgang satse på Android-platformen, skriver blandt andre TechCrunch.

Ikke ret stor interesse for dette

Dette er noget af en kontrast i forhold til, at Android har en global markedsandel på omkring 79 procent, mens iOS ligger på omkring 13 procent i den seneste opgørelse fra IDC.

Forrester-undersøgelsen viser dog ifølge TechCrunch også, at selvom iOS typisk er den platform, udviklerne først retter deres produkter mod, så er det nu 84 procent af dem, der har Android som en prioritet i det hele taget, mens 77 svarer det samme om iOS.

Windows Phone klarer sig i forhold til en endnu beskeden markedsandel på 3,7 procent faktisk helt ok, da næsten 50 procent af udviklerne har denne platform som en prioritet.  

I forhold til tablets er det også Apples produkt, iPad, der er mest interessant for udviklerne.

Microsofts Windows RT er sammen med BlackBerry og Samsungs Bada-styresystem de platforme, udviklerne udviser mindst interesse for.

Så meget tjener man på en app

TechCrunch skriver også, at de 1.600 softwareudviklere svarer, at de i gennemsnit bruger 41 procent af deres tid på at udvikle rene apps.

46 procent af tiden gårt med at lave web-løsninger, og 22 procent handler om hybrid-løsninger, der kombinerer klassisk app-funktionalitet med browser-elementer.

Hybride apps er en type løsninger, mange ventes at kaste sig over i de kommende år.

Analysefirmaet Gartner vurderer eksempelvis, at over halvdelen af de mobile apps, der bliver udrullet i 2016, vil være hybride.

Her tjener man flest penge på apps

Apples iOS-platform indledte hele app-bølgen i marts 2008, da App Store blev lanceret. Den historie kan du læse her.

Siden er der blevet skabt en betydelig industri for denne type software. Forrester har tidligere vurderet, at markedet for applikationer til smartphones og tablet-pc'er vil omsætte for 210 milliarder kroner i 2015.

Det er i øvrigt interessant at se resultaterne fra Forresters seneste undersøgelse i forhold til, hvordan den gennemsnitlige indtjening per app til de forskellige platforme er.

Baseret på en række officielle udmeldinger fra Apple, Google og Microsoft samt tal fra telemarkedet har finansmediet Forbes for nylig regnet sig frem til, at udviklerne hos Apple i gennemsnit tjener 4.000 dollar per app, mens det hos Google er 1.125 dollar og Microsoft 625 dollar.

Tallene dækker dog over, at nogle få apps har en meget høj omsætning, mens rigtig mange apps har en mere beskeden omsætning.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Disse 5 apps gør din smartphone smartere

Se tallene: Så meget tjener du i gennemsnit på en app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.