Artikel top billede

Sådan kan du optimere kommunikationen i din virksomhed

Unified communications er et vigtigt satsningsområde for mange virksomheder, der ønsker at optimere kommunikationen. Her er et indblik i de forskellige leverandørers styrker og svagheder.

I sidste uge kunne Computerworld fortælle om et opsigtsvækkende opkøb på det danske unified communications-marked, da TDC-datterselskabet NetDesign købte en del af Eltel Networks' Business Solutions-division.

"Det, der har været vigtigt for os i det her forløb, er, at vi skaber en meget stærk enhed inden for unified communications," fortalte Steen Hagengaard, administrerende direktør i NetDesign, om aftalen, der betyder, at 39 medarbejdere og 150 store erhvervskunder fra Eltel Networks nu kommer under TDC's vinger.

Det er kontrakter og service-aftaler inden for primært Avaya- og Aastra-løsninger, Netdesign overtager med købet.

Men hvilke UC-leverandører- og løsninger er det egentlig, der dominerer markedet her i 2013?

Her er styrkerne og svaghederne

Det har analysefirmaet Gartner set på i dets seneste Magic Quadrant fra juli i år. Her kategoriseres UC-leverandørerne ud fra deres styrker og svagheder.

Skal man tro Gartner, er det Cisco og Microsoft, der ligger bedst placeret som markedsledere, mens også Avaya og Siemens er placeret i dette felt. 

En virksomhed som Aastra, som Netdesign altså blandt andet bygger sine løsninger på, er placeret som en nichespiller. Det er dog ikke nødvendigvis negativt, for som Gartner skriver:

"Aastra er i stand til at udnytte sin installerede base, særligt i Europa, og tilbyder generelt et lavere total cost of ownership (TCO) i forhold til andre leverandører."


Cisco og Microsoft er markedsledere 
En virksomhed som Cisco, der vurderes til at være markedsleder, får følgende ord med på vejen:

"Cisco tilbyder en fuld UC-suite med stærk, skalerbar understøttelse af IM/presence, video, telefoni og mange konferencemuligheder."

Dog skriver Gartner også om Cisco:

"Gartner-kunder fortæller jævnligt, at de presses til at anvende
Ciscos netværksinfrastruktur til datakommunikation og i nogle tilfælde endda Cisco data center solution (UCS) for at opnå en optimal UC-udrulning."

Microsoft, der i de senere år har satset stort på sin Lync-løsning, ser ud til at have held med den strategi.

"Microsoft Lync fortsætter med at gøre signifikante indhug i markedet og er attraktiv for mange virksomheder," bemærker Gartner, men skriver dog samtidig:

"Få it-chefer rapporterer, at de har fuldstændig elimineret deres PBX (telefonsystem, red.) med Lync-implementeringer. Typisk udrulles Lync-telefoni til en undergruppe af ansatte, mens IM/presence og webkonferencer bliver udrullet på tværs af den bredere medarbejdergruppe."

Gartner har vurderet en stribe UC-leverandører i rapporten. Du kan læse den i fuld længde her.

Falmer interesse?

En helt ny opgørelse fra IDC viser i øvrigt, at interessen for de virtuelle møder måske er ved at dampe noget af.

I hvert fald faldt omsætningen på markedet for videokonferencer og telepresence med 10,7 procent fra andet kvartal 2012 til andet kvartal i år, skriver IDC.

Når man ser den aktuelle kvartalsomsætning i forhold til, da markedet toppede i fjerde kvartal 2011, er der tale om et fald på hele 34,3 procent.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

TDC's NetDesign køber stor konkurrent

Hov! Pludselig falmer interessen for ellers populær it-løsning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere