Foto: Mikael Rieck.

It-direktør i Novo Nordisk: Her er vores ERP-setup

Lars Fruergaard Jørgensen har som CIO i Novo Nordisk en klar strategi for, hvordan forretningssoftware kan understøtte medicinal-virksomhedens globale vækst.

Man kunne måske tro, at it-landskabet ville se ganske kompliceret ud i en virksomhed med flere end 36.300 medarbejdere og en årsomsætning på 78 milliarder kroner.

Men faktisk tilstræber Novo Nordisk på alle måder et simpelt, konsolideret it-miljø.

"Det er rigtig vigtigt at have evnen til at eksekvere en global forretning i ét system på en konsolideret måde."

Sådan beskriver Lars Fruergaard Jørgensen, CIO i Novo Nordisk, baggrunden for det ERP-setup, medicinal-virksomheden arbejder med.

"Vi har datterselskaber rundt omkring i verden, og de kører alle sammen finans i et fælles ERP-system. Det er alt sammen integreret," fortæller han.

"Der er stor værdi i det, for det er de fælles it-systemer, der ultimativt sikrer sig, at du har de samme processer."

Skal ikke bruge energi på det forkerte
Det med de samme processer er noget, Lars Fruergaard Jørgensen ofte kommer ind på, og forklaringen skal i høj grad findes i, at Novo Nordisk er en virksomhed, der vokser år for år.

Den vækst skal understøttes med it.

"Vi har ikke behov for, at folk skal bruge meget energi på at finde ud af, hvordan man skal gøre ting. Når vi laver et nyt datterselskab eller bygger en ny fabrik, kopierer vi systemerne, og det giver en enorm skalerbarhed i vores globale infrastruktur."

Men Novo Nordisk kan, som de fleste andre globale selskaber, trods alt ikke drives helt enkelt it-mæssigt.

Koncernen arbejder således både med SAP og Siebel og en Oracle-baseret industriløsning til kliniske afprøvning af nye produkter.

"For finans, HR og produktion er der én template, for salgsstyrken er der én template, og for den kliniske udvikling er der også ét sæt af systemer."

"Så du kan sige, at vi har forskellige øer af ERP-løsninger, men inden for hvert område er der kun én løsning," lyder beskrivelsen fra Lars Fruergaard Jørgensen.

"Jeg mener ikke, at der er én leverandør, der kan tilbyde en suite, der dækker alle funktionsområder," forklarer CIO'en.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.