Artikel top billede

Chefkonsulent om dine it-færdigheder: Stram op!

Danskerne glider ned af ranglisten over arbejdskraft med gode it-færdigheder. Det er et kæmpe problem, lyder advarslen.

En ny undersøgelse fra OECD placerer Danmark nede på en femteplads, når det gælder befolkningens it-færdigheder.

Og det får chefkonsulent Henrik Valentin Jensen fra Itek under Dansk Industri til at råbe vagt i gevær.

"Det er ikke et godt budskab, at vi ligger nummer fem, men desværre ikke overraskende," konstaterer han.

Sammenhængen mellem analytiske og matematiske færdigheder og it-kompetencer er også noget, ITEK har bemærket. 

"I det hele taget er vores mangel på kvalificerede IKT-folk et stort problem, som har været undersøgt og dokumenteret igen og igen - og nu viser OECD så, at vi også er på vej ned ad rangstigen," udtaler han til Computerworld.

Derfor er der behov for en seriøs oprustning på området, mener Henrik Valentin Jensen, der til daglig arbejder med it-uddannelsesområdet.

"Der er behov for en betydelig uddannelsesmæssig indsats hele vejen rundt, så vi får udviklet alle de talenter, vi overhovedet kan," lyder budskabet fra Henrik Valentin Jensen oven på den ny undersøgelse fra OECD.

Kæmpe undersøgelse

Rapporten bygger på i øvrigt på interview med 7.328 personer i alderen 16-65 år i Danmark. Og over 100.000 personer i andre lande.

"Interviewene foregik i de pågældendes hjem, hvor de interviewede også skulle udføre opgaver på interviewerens pc for at måle deres læse- og regnefærdigheder samt færdigheder i problemløsning med it," fremgår det om metoden.

Hvis den interviewede "ikke kunne eller ønskede at bruge en computer, blev opgaverne udført med papir (små hæfter) og blyant".

Du kan læse hele rapporten her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.