Artikel top billede

Google klar med penge til open source-udviklere: Sådan får du fingre i en fed check

Google vil betale kontante præmier til open source-udviklerne. Se her, om du kan bidrage.

Google står klar med store checks til open source-udviklere, der vil udvikle proaktive sikkerheds-forbedringer til nogle af de mest udbredte open source-baserede programmer.

Belønningerne for at udvikle sikkerhedsforbedringer til programmerne vil ligge på mellem 3.000 kroner og 17.500 kroner, meddeler Google.

Ifølge selskabet stiller Google beløbene på højkant for at "forbedre sikkerheden i centralt tredjeparts-software, der er kritisk for internettets helbred."

Kodefejl og huller

Google peger på, at mange sårbarheder på internettet kan spores tilbage til kode-fejl, ligesom mange sårbarheder bliver nemmere at udnytte på grund af manglen på selv simple forsvars-teknikker.

Selskabet håber, at de kontante præmier kan lokke udviklerne ud af busken.

Open source-projekterne vedligeholdes ofte af ulønnede frivillige, men der findes dog også virksomheder, der har udviklere ansat til at skrive og vedligeholde kode.

Google har i flere år med stor succes kørt et lignende dusør-program for sine egne systemer, hvor selskabet har udbetalt dusører til udviklere, der har fundet sårbarheder i Googles egen kode. Det kan du læse mere om her.

Det nye open source-program udløser dusører for ny-udviklinger til blandt andet OpenSSH, OpenSSL, BIND, libjpeg, libpng, Kernel Based Virtual Machine og Google Chrome.

Med tiden vil programmet også komme til at omfatte web-servere som Apache og nginx samt SMTP-services som Sendmail, Postfix.

Også OpenVPN vil med tiden blive inkluderet, hedder det.

Læs Googles egen beskrivelse af open source dusør-programmet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.