Artikel top billede

It-firma: Vi har alle ansvar for at internettet er sikkert

Sikkerheden online kan ikke løftes af den enkelte bruger eller af et firma. Det er et fælles ansvar, skriver AMD's CTO.

Klumme: Netkriminalitet er et stigende problem, og vi hører dagligt historier fra hele verden om databaser, der hackes, identiteter, der stjæles, og andre kriminelle aktiviteter, herunder senest en række angreb på større telekomselskaber og detailforretninger i Europa.

Alt sammen noget, der kan tilskrives vores digitale livsstil. Hver eneste dag genererer jordens befolkning 2,5 trillioner bytes af data. Det er en astronomisk mængde data, og det er et udtryk for den stadig stigende mængde computere, sensorer og displays, der omgiver os. 

Denne tidsalder med "surround computing", hvor tastaturer og mus erstattes af naturlige brugergrænseflader, der er baseret på stemme- og ansigtsgenkendelse, forenkler den måde, som mennesker over hele verden lever, arbejder og spiller på.

Problemet er, at den lovlydige borger ikke er den eneste, der forstår at udnytte fordelene. Det er nødvendigt, at såvel den offentlige som den private sektor gør mere for at bekæmpe den stigende sårbarhed, når vi taler om sikkerhed.

Både virksomheder og vi alle som enkeltpersoner bliver nødt til at beskytte vores data og netværk proaktivt, og staten bliver nødt til at træffe foranstaltninger til forebyggelse af kriminalitet og at styrke og håndhæve loven. 

"Både virksomheder og vi alle som enkeltpersoner bliver nødt til at beskytte vores data og netværk"

Også gode nyheder
Den gode nyhed er, at mange af disse parter allerede er begyndt at samarbejde om forskning og udvikling af teknologi til IT-beskyttelse, som ikke kun er innovativ, men også kan anvendes i praksis.

Som et eksempel er AMD gået sammen med Honeywell, Intel, Lockheed Martin og RSA om at stifte Cyber Security Research Alliance (CSRA), et privat, non-profit forskningskonsortium, som svar på behovet for et offentligt-privat samarbejde om at gøre noget ved problemerne med sikkerheden i cyberspace. 

CSRA samarbejder med eksperter, videnskabsfolk og specialister om at skabe forskningsresultater, der skal bidrage til at skabe større sikkerhed inden for en bred vifte af teknologier som f.eks. el-, gas-, og andre forsyningsværker, kommunikationsnetværk og andre sikkerhedsfølsomme driftsenheder, der i stadig stigende omfang er mål for cyberangribere. 

I Europa arbejder AMD sideløbende med andre i branchen og Europa-Kommissionen om at fremme åbne og fælles sikkerhedsstandarder, der er specifikt rettede mod offentlige og private "skyer".

Endvidere arbejder DigitalEurope's Cloud Council og AMD målrettet på at gøre cloud computing til en stærkere vækstmotor på tværs af Europa, samtidig med at data og privatlivets fred beskyttes.

Ved at sætte branchefolk, videnskabeligt baserede ressourcer og eksperter fra den offentlige sektor sammen skaber vi en stærk enhed, som kan hjælpe forbrugerne og virksomhederne med at holde sig et skridt foran cyberangriberne. 

Da AMD's computerprodukter udgør en del af det grundlag, hvorpå mange sikkerhedsteknologier er bygget, tager vi vores ansvar for at hjælpe til med at beskytte data meget alvorligt.

Vi har igennem alle årene indarbejdet effektive sikkerhedsforanstaltninger i vores produkter, og vi har hjulpet vores kunder og teknologiske samarbejdspartnere med at gøre deres produkter mere sikre. 

Det er også vores overbevisning, at udviklingen af sikkerhedsstandarder, der er transparente og kontrollerbare, vil bidrage til at højne brugernes tillid, og at de er den bedste mulighed for, at vi alle kan sikre, at vores systemer fungerer korrekt og på sikker måde, uden at der samtidig skabes sårbare huller. 

ARM spiller en vigtig rolle

I tillæg hertil, og for fortsat at være på forkant med nye teknologier inden for sikkerhed, samarbejder vi med andre teknologiske virksomheder om at skabe nye innovationer, som er et skridt foran hackerne. Et eksempel er vores strategiske og teknologiske samarbejde med ARM, der har sit hovedsæde i Europa.

Som en del af vores fælles teknologi-roadmap samarbejder vi om ARM TrustZone,® en teknologi, der har til formål at hjælpe forbrugerne og virksomhederne med at opnå sikker adgang til deres indhold og sikker brug af onlinetransaktioner. 

"Vi er nødt til at samarbejde om at skabe sikkerhed i cyberspace"

Vi er godt på vej, men må også erkende, at vi ikke kan klare opgaven alene. Sikkerhedsrisiciene i cyberspace, som udvikler sig i rivende fart, kan ikke løses af én virksomhed eller én statslig enhed. Det er for stor en opgave til, at én alene kan magte den, og det er derfor nødvendigt, at vi alle tager ansvar for at beskytte dataene i cyberspace. 

Da der til stadighed opstår sikkerhedsrelaterede problemer, kan vi ikke bare henvise til andre og sige, at de må løse problemet.

Vi er nødt til at samarbejde om at skabe sikkerhed i cyberspace. Det er vores alle sammens ansvar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital