Artikel top billede

Foto: René Strandbygaard.

DSB har talt med store bogstaver til leverandør efter it-koks

Efter et billet-nedbrud på godt 21 timer har DSB 'talt med store bogstaver' til sin leverandør.

I onsdags kunne omkring 300.000 rejsende i hovedstadsområdet ikke købe billet via mobil-app og sms-tjenesten 1415. 

Dermed blev de rejsende i Metroen, i S-tog og i hovedstadens busser tvunget i kiosker eller til billetautomater, hvis de skulle rejse med offentlige transport til og fra arbejde. 

Fejlen skyldtes en hardware-udskiftning hos leverandøren, som DSB endnu mangler en detaljeret redegørelse fra. 

"Vi har talt med store bogstaver til vores leverandør, for denne slags fejl må simpelthen ikke ske," fortæller DSB's chef for salg og produktmarketing Christian Linnelyst til Computerworld. 

Holder hånd over leverandør

Normalt sælger DSB, Metroselskabet og Movia dagligt omkring 30.000 billetter via sms- og app-tjenesten, hvilket svarer til omkring 10 procent af dagens salg.

Kun 2.000 rejsende kunne onsdag købe billetter over de digitale kanaler. 

"Vi ved endnu ikke, om vi er gået glip af salg, når folk er tvunget til at købe i automater eller i kiosker, men vi håber det naturligvis ikke," siger Christian Linnelyst.

Han ønsker ikke at komme ind på, hvad der er blev sagt til transportselskabernes leverandører af de digitale tjenester.

"Vi vil rigtig gerne ad digitaliseringsvejen, og så er det jo rigtigt ærgerligt, at sådan noget her ske," fortsætter han uden at ville sætte navne på den leverandør, hvor hardware-fejlen opstod.

Skal have nødplan

Oven på billet-miseren kræver DSB sammen med de andre trafikselskaber i hovedstaden nu en detaljeret rapport om hændelsesforløbet. 

"Vi skal selvfølgelig have en procedure for duplikering, hvis en lignende udskiftning foregår en anden dag. Det holder jo ikke, at folk ikke kan købe billetter digitalt," lyder det fra Christian Linnelyst fra DSB.

Han fortæller, at i lighed med fuld funktion på billetautomater fungerede selskabernes app til periodekort (eksempelvis månedskort) i nedbrudsperiden.

Også i foråret kollapsede et billetsystem for DSB via app, hvilket du kan læse mere om her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere