Artikel top billede

Flere hullede Microsoft-produkter udnyttet af it-bander

Helt nye sårbarheder i flere af Microsofts mest populære produkter bliver i disse dage udnyttet af it-kriminelle. Læs her, hvordan du får sat en prop i sikkerhedshullerne.

Sikkerhedsfolk har fundet flere seriøse sårbarheder i Microsoft-produkter som Windows, Office og Lync, som Computerworld har berettet om tidligere.

Allerede få dage efter fundene er hullerne godt i gang med at blive udnyttet af it-kriminelle. 

Meldingerne lyder samtidig, at sikkerhedshullerne ikke når at blive lappet i kodegigantens nyeste sikkerhedsopdatering, Patch Tuesday, der bliver kørt i morgen tirsdag den 12. november.

Sådan kan du udnyttes

Opdagelsen af sikkerheds-udnyttelsen kommer fra it-sikkerhedsselskaber som Fire Eye og Symantec, som hævder, at it-kriminelle kan tiltuske sig adgang igennem TIFF-billeder til at eksekvere kode på din maskine og derigennem overtage kontrollen med pc'en.

Det vil sige, at hvis en angriber får adgang til en konto med administrationsrettigheder, så vil det være muligt at styre din maskine fuldstændigt, mens den it-kriminelle ikke kan overtage administrationsrettighederne, såfremt den inficerede konto ikke er en administrator-konto.

Det skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin PC World, som kan berette, at sikkerhedshullerne i TIFF-billederne allerede nu bliver brugt til at hacke Microsoft-brugernes computere igennem sårbarheder i en lang række Microsoft-produkter. 

Disse produkter inkluderer alle versioner af Lync, Windows Vista, Windows Server 2008, og Office 2003 og 2007 samt Office 2010, hvis sidstnævnte er installeret på enten Windows XP eller på Windows Server 2003.

Microsoft: Vi arbejder på sagen
Microsoft har tidligere udtalt, at selskabet havde kendskab til, at sårbarhederne var forsøgt udnyttet i især Mellemøsten og Sydasien, men Fire Eye og Symantec fastholder altså via it-mediet Ars Technica, at mindst to it-kriminelle bander er godt i gang med at plante skadelig kode på folks computere.

Her finder du en foreløbig lappeløsning

It-selskabet har samtidig udsendt en midlertidig lappeløsning til ramte kunder, som du kan finde her, og som du på det kraftigste anbefales at køre. 

Samtidig melder Computerworlds amerikanske søstermagasin Networkworld, at et fornuftigt første skridt til at undgå den skadelige kode er at slukke for billedvisningen i din mail-klient, som menes at være et af de steder, hvor billederne med den skadelige og tilsyneladende skjulte kode bliver spredt. 

Flere 0-dagssårbarheder på vej

Som om det ikke skulle være nok med sidste uges fund af sikkerhedshuller i de mange populære Microsoft-programmer, så advarer det danske sikkerhedsselskab CSIS Security Group også om fundet af en 0-dags sårbarhed i Internet Explorer.

Sårbarheden i Microsoft-browseren er blevet misbrugt flere gange i et såkaldt vandhulsangreb.

"Et vandhulsangreb fungerer ved at udvælge sig et specifikt mål og tiltvinge sig adgang til ofrets webside eller intraserver. Ved adgang til disse kan der indlejres et ondsindet script, som i tilfældet her, tvinger den besøgende videre til en ekstern webside, hvorfra selve exploit koden leveres," skriver CSIS Security Group i en servicemeddelelse.

Sikkerhedsselskabet forklarer, at it-kriminelle har designet en exploit-kode rettet mod Internet Explorer 7 og 8 under Windows XP, men den kan omskrives til også at misbruges i Internet Explorer 9 og 10.

CSIS Security Group forventer, at Microsoft vil udsende en sikkerhedsopdatering til Internet Explorer-sårbarheden allerede i denne uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere