Artikel top billede

Mindre it-virksomhed: Yammer og masser af initiativ kan erstatte en HR-afdeling

Et godt arbejdsmiljø kan også skabes virtuelt, lyder det fra virksomheden Delegate, der netop har vundet en pris for sit arbejdsmiljø.

En god arbejdsplads. Det er et sted, hvor der er en god stemning i kantinen, og hvor døren altid står åben til chefens kontor.

Det er i hvert fald sådan, mange normalt anskuer det. Men i mange moderne virksomheder er et godt arbejdsmiljø også noget, der eksisterer virtuelt.

Det har de erfaret hos it-virksomheden Delegate, der onsdag aften vandt en Great Place to Work-pris for den bedste danske it-arbejdsplads med mindre end 50 ansatte. 

Kaffemaskine-snak er kommet online

Ifølge virksomhedens direktør Peter Østergaard er mange af de debatter og samtaler, der tidligere fandt sted ved kaffemaskinen, nu flyttet online, hvor Delegate bruger Yammer, der er et socialt medie til erhvervsbrug.

"Vi bruger Yammer utroligt meget. Det gør vi, fordi vi vokser og har behov for, at vi kan dele information med hele huset. Yammer er naturligvis et sted, hvor vi deler faglig viden. Men det er også blevet til vores sociale forum, hvor der er plads til fredagsjokes og så videre. Det fungerer overraskende godt," siger han.

Det er især vigtigt i et konsulentfirma som Delegate, hvor konsulenterne opholder sig hos kunderne i op mod 90 procent af deres tid.

Vil bevare en familieånd

Det betyder, at der er en risiko for, at der ikke bliver knyttet tætte bånd mellem ansatte, selvom de har været kolleger i mange år. Men på trods af sådanne udfordringer mener Peter Østergaard, at det er lykkedes at skabe en "familieånd" i virksomheden.

"Når du bliver ansat som nummer 38 i Delegate, bliver du ikke bare et nummer i række, der skal lære 37 andre kolleger at kende. I den første tid får du måske ikke en meget tæt relation til alle dine kolleger, men du bliver en del af et team på 5-7 mand, som arbejder utroligt tæt sammen. Det betyder, at du til gengæld meget hurtigt får nogle meget tættere relationer, og nogle meget nære venner," siger han.

For at styrke båndene på tværs af de forskellige teams og sikre, at folk ikke blot kender hinanden via Yammer, sørger virksomheden for at arrangere sociale arrangementer, hvor alle kan møde hinanden.

Derfor er der både lang og kort afstand til Microsoft

I lighed med it-virksomheden Conscia, der vandt Great Place to Work-prisen for større arbejdspladser, har Delegate også faste dage, hvor de forskellige teams skal møde ind. 

"Vi har ikke plads til, at alle kan mødes her på én gang, så de forskellige teams møder ind på skift og får mulighed for at spise frokost med nogle af de kolleger, som de måske ikke kender så godt i forvejen," siger han. 

Ingen HR-afdeling

Peter Østergaard har en fortid i Microsoft Danmark, der flere gange tidligere har vundet Great Place-prisen, men i år må nøjes med en 8. plads i kategorien for virksomheder med over 50 ansatte. 

Microsoft ligger blot et stenkast fra Delegates hovedkontor på Tuborg Havn. Men på trods af den fysiske nærhed kan afstanden virke enorm, når talen falder på de ressourcer, der er til rådighed for at skabe et godt arbejdsmiljø. 

"Vi har ikke nogen HR-afdeling, og vi har ikke et stort apparat, der sørger for, at der er fredagsbar, og at der bliver arrangeret firma-udflugter. Men vi kan ikke bare vente på, at vi bliver så store, at vi får råd til at betale for den slags. Derfor har vi besluttet, at det var nødvendigt at gøre det allerede nu. Vi gør det ikke ved at etablere et stort og dyrt apparat, men ved hele tiden selv at tænke og tage initiativ til arrangementer," siger Peter Østergaard.

Om Great Place to Work: 
Delegate vandt prisen i kategorien "it-branchens bedste mindre arbejdsplads". 

I alt deltager 28 it-virksomheder i konkurrencen. Delegate deltager i kategorien for it-virksomheder med mindre end 50 ansatte. I alt 10 arbejdspladser indgår i denne kategori, mens yderligere 18 virksomheder indgår i kategorien for it-arbejdspladser med mere end 50 ansatte. 

Virksomhederne med mere end 50 ansatte betaler 59.000 kroner for at få udarbejdet en analyse og deltage i konkurrencen, mens virksomheder med under 50 ansatte betaler 35.000 kroner. Kun virksomheder der betaler kan deltage i konkurrencen. 

Computerworld har tidligere talt med Great Place to Work om konceptet.

Læs også:

Prisvindende dansk it-virksomhed: Derfor tager Yahoo fejl

Lær af webshop-gigant: Sådan skaber du et vildt og kreativt kontormiljø




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere