Image-undersøgelse:Giv din vurdering af 50 danske it-virksomheder - og vind lækre Apple AirPods Pro

CFO'en kan bygge bro over it-kløften

Alt for mange økonomiansvarlige holder fast i traditionelle løsningsmodeller og leverandør-sammensætninger, helt ude af trit med it-udviklingen. Det kan koste på innovationsevne og i sidste ende på bundlinjen.

Klumme: Når du køber en ny bil, er du mere interesseret i køreglæde, end hvordan bilen er bygget.

Du kunne godt købe alle delene fra forskellige leverandører og bygge bilen selv. Men dermed løber du en risiko for at bygge den forkert, og det kan tage for lang tid at bygge den, eller det kan ende med at koste for meget. Det er meget lettere at købe en fabriksny bil, der er designet og indrettet, som du vil have den og leveret til tiden.

Leverandøren tager ansvaret, styrer et væld af forskellige leverandører, udnytter stordriftsfordele, kontrollerer opdateringer og vedligeholdelse, hvis du ønsker det, og leverer ikke mindst en garanti for, at den færdige bil er køreklar og lever op til dine krav og forventninger.

Når man samler og konsoliderer flere forskellige it-komponenter i én boks fra én leverandør, kaldes det i it-verdenen "konvergeret it-infrastruktur".

Det er en tendens, som langsomt vinder indpas i store it-miljøer over hele verden. Den traditionelle it-infrastruktur, med en fragmenteret opbygning af mange systemer, fra mange leverandører, er efterhånden ret umoderne, for ikke at tale om omkostningstung.

Desværre sværger mange stadig til denne model, fordi deres organisation endnu ikke ser fordelene i en konvergeret it-struktur.
"Den traditionelle it-infrastruktur, med en fragmenteret opbygning af mange systemer, fra mange leverandører, er efterhånden ret umoderne"

CFO'er skal turde udfordre it-direktørerne
Mange it-direktører refererer til CFO'en, hvorfor det ofte er CFO'en, der godkender it-investeringer i virksomheden. Hvilket kræver en vis grad af forståelse for teknologi og de muligheder, der ligger i forskellige tilgange til teknologi.

Der er mange organisationer, der allerede er fokuseret på at flytte deres it-leverance til den mest effektive model, enten outsourcet, i "skyen" eller som oftest i en kombination.

Og man kan være sikker på, at it-direktøren bokser med idéen om konvergeret it-infrastruktur, men ofte ser det som en stor udfordring, fordi ændringer kan virke forstyrrende for eksisterende datacentre og deres organisation og det kræver investeringer. Dermed bliver de åbenlyse fordele til en stor udfordring, og kløften mellem it- og økonomiafdelingerne forøges.

Så hvorfor bør CFO'en interessere sig for noget så umiddelbart ikke-økonomisk som en omlægning af it-infrastrukturen?

Dette er jo noget, som åbenlyst er forbundet med stor indgriben i de eksisterende arbejdsgange! Kan det i det hele taget betale sig at betale for it-ressourcer on-demand (især hvis infrastrukturen er i skyen?), at drage udbytte af stordriftsfordelene og dermed reducere interne headcounts samt at minimere risikostyringsprocesser, ved at gå fra mange leverandører til kun en?

Fordele og ulemper bør selvfølgelig altid overvejes. Men svaret ligger i spørgsmålet. Der er klare omkostnings-, risiko- og agilitetsforbedringer indbygget i de nye former for konvergeret it-infrastruktur.

Det er dog essentielt, at CFO'en forstår businesscasen. Det kan godt betale sig at sætte sig ind i konceptet og kigge efter det mulige udbytte. Ved at gøre en indsats kan CFO'en polstre sig selv til en bedre dialog med de it-ansvarlige og dermed være med til at løse konflikten, der ligger i eksisterende silo-tankegange.

Resultatet er, at en mindre del af it-budgettet bliver brugt på at holde "motoren" i gang i de gamle systemer og processer, og mere på at implementere nye innovative applikationer, der kan skabe vækst i forretningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
DanOffice IT klar til indtog på afgørende marked: Se topchef Lars Baun Jensens plan for 2021
Interview: DanOffice IT er gået ind i 2021 med en ny strategi, der især byder på to fokuspunkter for topchef Lars Baun Jensen. Bæredygtigheds-agendagen skal løftes, og samtidig igangsættes en større offensiv på det asiatiske marked. "Vi får simpelthen ikke vores fair share," siger han.
Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.