Artikel top billede

Mogens Nørgaard: Apps-crashet kommer nu

Klumme: Hver gang jeg kaster mig over noget nyt, kommer der et it-crash. Den er stensikker. Her er beviserne på, at det næste crash er på vej.

Det ser ud til, at en helt ny - og stensikker - indikator i økonomien har set dagens lys:

Når jeg starter en ny biks sammen med en gammel ven, så kommer der et it-crash.

Da Lasse og jeg startede Miracle i 2000 ramte vi lige ind i dotcom-crashet.

Nu har Ole og jeg startet Fair & Square, og lige om lidt kommer apps-crashet. Det er supersjovt, og det hærder.

Det klareste bevis på det er, at mange mennesker kontakter mig (og andre) med en rigtig god idé:

Mønstret er, at:

- de har den FEDESTE idé,
- de fremhæver meget hurtigt og tydeligt, at de ikke selv er teknikere,
- de har fuldt styr på en NDA,
- de har en helt klar idé til, hvordan de kan exit'e foretagendet efter et par år, så de kan prøve noget andet,
-deres venner har sagt god for idéen,
-der er noget CSR indblandet, f.eks. ved at hver transaktion udløser en donation til en NGO med nogle triste eller glade billeder fra et varmt land på deres hjemmeside
-beskrivelsen af konceptet får de varme følelser frem ét eller andet sted på kroppen - og
-de kun liiiige mangler pengene til alt det praktiske, inkl. udviklingen af konceptet (det er et cool, moderne ord, der betyder idé), business­plan, budget, lokaler, medarbejdere, udviklingen/kodningen, markedsføringen, salget, administrationen - og de andre småting.

Mange andre tegn på crashet

Der er masser af andre tegn på, at vi nærmer os et crash:

Overvurderede bikse med underlige forretningsmodeller (Tumbl, Snapchat, osv.), meget høje lønninger til nyansatte, og - som nævnt - masser og masser af fantastiske idéer til nye portaler/apps uden skyggen af idé om, hvor alle pengene skal komme fra, for at det bliver en kommerciel succes.

Ligesom med bannerreklamerne og pay-per-click og mærkelige metrikker, der faktisk var indtjeningsargument nok dengang i 2000.

Effekten af denne ophedning af markedet ovre i USA er masser af investorkroner, der smides i alt muligt mærkeligt, som vil fordufte om lidt. Fordi de faktisk HAR investerkroner derovre.

Højteknologifonden i Danmark investerede i tre bikse i 2010.

Venturekapitalister investerede i 33.000 bikse i Californien i 2010.

Sådan får du finansieret din idé

Her i Danmark, hvor vi jo alle ved, at vi er LIDT klogere end alle andre, kommer det ikke til at ske i samme omfang - for vi har overhovedet ikke nogen investerkroner (høhø).

Well, det er ikke helt rigtigt - få ting er - men lad mig lige opridse mulighederne for finansiering her i Dannevang The Smørhul:

1

En privat rigmand smider penge i foretagendet. Det er en god idé, bortset fra at vi ikke har særligt mange rige mennesker i Danmark, OG at de få, vi har, ikke er RIGTIGT rige.

De skal kunne smide 42 millioner væk til sjove formål om året, hvoraf én ud af 42 ting vil blive en succes. Det er der ikke mange, der kan.

Eftersom vi (dvs. de 66 procent af vælgerne, der får deres penge fra staten) ikke kan lide rige mennesker i Danmark, så bliver dette nok ikke meget anderledes. Pudsigt nok får det en del bikse til at søge over dammen...

"Hahahahahahaha. Hidr-hidr. Snøft. Haaaahhhahahahahaha"

2
Én af vore maaaaange forskellige offentlige vækstdimsedutter tilbyder at investere i det, efter at du har brugt rigtigt lang tid på alt muligt pjank.

Dog skal de have 40 procent af biksen, en bestyrelsespost (som aflønnes ulovligt ved at kalde det konsulentbistand, da offentligt ansatte ikke må tage penge for at sidde i bestyrelser i arbejdstiden), 22 procent i renter p.a. af de penge, de låner dig - og du skal i øvrigt have fuld sikkerhed i dit hus eller din kæreste, for at banken vil låne dig resten (den "statsgaranterede" del af pengene).

Åh ja, du skal i øvrigt også købe regnskabsbistand hos dem, selvom du kan klare det hele selv ... Søg evt. på "Flemming og Væksthuset the Movie" på Google for at se en video om ovenstående...

3

Banken. Hahahahahahaha. Hidr-hidr. Snøft. Haaaahhhahahahahaha.

4

Prøv at få lavet noget selv ved hjælp af gratis arbejde udført af dine venner og bekendte, mens du selv er på en mærkelig, offentlig støtteordning (dvs. du er arbejdsløs). Heri inkluderes næsten pr. automatik en masse fede startup-weekends, brainstorms og awards til alle.

5

Sælg idéen til en af de store, eksisterende bikse uden fantasi, men alligevel med et stort fedtlag. Det er altid sjovt at holde alle de møder og høre alle indvendingerne. Det er faktisk en gratis måde at få udfyldt W-delen af en SWOT-analyse i en sådan grad, at den fylder mere end S, O og T tilsammen.

Har jeg glemt noget? Det håber jeg virkelig! Hjælp mig! 

God kamp. 

Måske bliver det dit første crash-kursus?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.