Artikel top billede

HP: 90 procent af iOS-apps er direkte farlige

I langt de fleste iOS-apps er der skjulte sårbarheder, konkluderer HP efter stor-test.

Ni ud af 10 iOS-apps til professionel brug har alvorlige problemer med sikkerheden.

Sådan lyder det fra Hewlett-Packard, der i en stor sikkerhedstest har gennemgået 2.000 mobil-apps til iOS, som tilsammen bliver anvendt i 600 store virksomheder i 50 lande.

HP har gennemgået apps fra 22 forskellige kategorier i iTunes App Store, som alle anvendes til kommercielle og profesionelle formål som eksempelvis finans eller salg.

Ifølge selskabet skaffer 97 procent af de testede apps til adgang til brugernes private data på telefonen.

86 procent er sårbare overfor angreb som eksempelvis SQL-inficeringer.

Ikke grundige nok

HP vice president Mike Armistead siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at Apples guidelines til udvikling af iOS-apps ikke er grundige nok, når det gælder sikkerhed.

De mobile apps anvendes til at udvide virksomhedens website til også at omfatte mobile apparater.

Men i processen har virksomhederne det med at åbne flankerne for angreb, siger han.

Ifølge HP-testen kunne 86 procent af iOS-apps'ene ikke beskytte sig selv fra helt almindelige exploits som eksempelvis misbrug af krypterede data, cross-site scripting og usikker data-overførsel.

I 75 procent af de målte apps blev der ikke anvendt ordentlige krypterings-teknikker, når data skal gemmes på maskinen.

HP anbefaler, at app-udviklerne fremover fokuserer på at indarbejde en række teknikker, så de på den måde kan blive bedre til at opdage sårbarhederne, inden det er for sent.

De tæller blandt andet grundige skanninger efter sikkerheds-huller, penetrations-test samt udvikling af bedre metoder til at udvikle sikre koder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere