Artikel top billede

Stor TDC-leverandør udløser sikkerhedspanik i USA

Flere senatorer i USA rejser spørgsmål om den amerikanske sikkerhed, efter at kinesisk telegigant skal til at bygge mobilnetværk hos en af USA's vigtigste allierede. Læs her, hvad bekymringerne går på.

Mens USA i stor stil har været i diplomatisk modvind, efter at whistlebloweren Edward Snowden i sommers løftede sløret for omfattende data-indsamling, er amerikanske politikere ikke for fine til at advare mod kinesisk it-spionage. 

De seneste løftede øjenbryn og pegefingre kommer fra to amerikanske senatorer, som hejser sikkerhedsflaget, efter at leverandøren af telekommunikationsudstyr Huawei er gået ind i Sydkorea, hvor det kinesiske selskab skal bygge koreanernes LTE/4G-netværk.

De to amerikanske senatorer skriver i et brev til Obama-regeringen, at Huaweis indmarch i Sydkorea rejser 'seriøse spørgsmål og potentielle sikkerhedsbekymringer' for USA.

Årsagen til bekymringen i Sydkorea ligger i, at Sydkorea grænser op til en af USA's største fjender, Nordkorea, og derfor ønsker de amerikanske politikere ingen slinger i valsen på mobilnetværkene hos en så strategisk partner i Asien.

Det skriver BBC.

Længere tids stormvejr

Modtagere af senatorernes breve er blandt andre udenrigsminister John Kerry og chefen for USA's efterretningstjeneste (DNI) James Clapper, hvoraf sidstnævnte tidligere har indrømmet at have løjet over for den amerikanske kongres om omfanget af NSA-indsamlingen af metadata.

At Huawei er under mistanke for spionage, er da på heller ingen måder nogen nyhed.

Selskabet har i efterhånden flere år været mistænkt for at være forpost for den kinesiske regering og landets militær, blandt andet fordi selskabets stifter Ren Zhengfei har været officer i Kinas væbnede styrker.

Siden er mistankerne gået på, at Huaweis telekommunikationsudstyr sender data tilbage til Kina, hvilket firmaet har benægtet hårdnakket flere gange ved eksempelvis at fremlægge sin kildekode til udstyret.

Trods granskning af kildekode og efter at have splittet Huawei-udstyr i atomer har ingen endnu kunnet fremdrage håndfaste beviser for, at Huawei skulle spionere mod Vesten.

I Danmark er Huawei nok mest kendt for sine smartphones, og som vinder af driften af TDC's mobilnetværk i de næste seks år i en aftale, der løber op i fire milliarder kroner.

At netop Huawei har sat sig på mobilnetværket hos Danmarks største teleselskab, har tidligere også fået danske politikere op af stolen, hvilket du kan læse mere om her

Læs også: 
Kinesisk it-gigant stor-ansætter i Danmark

TDC indgår milliardkontrakt med omstridt it-firma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.