Artikel top billede

Kinesisk it-gigant stor-ansætter i Danmark

Efter at kinesiske Huawei har overtaget driften af TDC's mobilnetværk, skal selskabet i de kommende måneder ansætte et hav af nye kollegaer. Læs her, hvad Huawei søger, og hvad selskabet vil give i løn.

Efter kinesiske Huawei for nylig satte sig på en aftale på fire milliarder kroner for levering af udstyr til og drift af TDC's mobilnetværk, er selskabet nu gået på ingeniør-rov i Danmark.

"I juni 2013 var vi 25 personer i Danmark. Til juni 2014 skal vi være 225," fortæller Huaweis kommunikationsdirektør Daniel Edlund til Computerworld.

100 af disse folk kommer fra den tidligere TDC-mobilnetværks-leverandør Ericsson, som igen overtog omkring 100 TDC-medarbejdere, dengang da det svenske selskab indgik sin netværks-aftale med Danmarks største teleselskab tilbage i 2008.

Derudover skal 100 nyansættes og bænkes i Huaweis kommende lokaler i den københavnske sydhavn nær TDC på Teglholmen.

Sætter minimumsløn

Kommunikationsdirektør Daniel Edlund forklarer, at godt 20 af de nye stillinger allerede er besat, men selskabet kigger videre efter næsten 80 nye medarbejdere, hovedsageligt ingeniører og sekundært netværksfolk.

"Vi skal bruge alt fra feltingeniører til produktchefer, der kan implementere produkter på TDC's netværk, både unge talenter og erfarne folk," lyder det fra Huawei.

Hvad så med lønnen?

"Eftersom vi er relativt ukendte i Danmark, skal vi mindst kunne tilbyde det, som de andre betaler," lyder svaret fra Daniel Edlund.

Det arbejder Huawei på

Tager du kutteren til Daniel Edlunds hjemland Sverige, er Huawei anderledes kendt i forhold til herhjemme.

I Sverige arbejder der 600 Huawei-medarbejdere i Stockholm og Landskrona fordelt med 300 i udviklingsafdelingen og 300 i implementering, salg og administration.

"I Sverige bliver vi sjældent omtalt som 'det kinesiske selskab Huawei', men blot Huawei, og det brand vil vi også gerne opbygge i Danmark," forklarer Daniel Edlund.

Det kinesiske selskab er herhjemme i gang med at bygge teleselskabet 3's LTE/4G-netværk og har udover stor-aftalen med TDC også flere aftaler med blandt andre Telia, Telenor og Also Actebis.

Omstridt selskab

På verdensplan har Huawei 150.000 medarbejdere og hjemmemarkedet Kina som den klart største indtægtskilde til omsætningen på godt 200 milliarder kroner.

Telekommunikations- og netværks-selskabet har i de senere år også møvet sig kraftigt ind på smartphone-markedet, og udover at opfinde 3G-netværks-dongles til pc'en har Huawei desuden været i mediemaskinen omkring mistanker for kinesisk spionage i Vesten.

Huawei fra det kinesiske kapitalist-projekt Shenzhen i Sydkina langt fra den kommunistiske regeringsmagt i Beijing har gentagne gange hårdnakket benægtet spion-beskyldningerne. Senest har selskabet fremlagt sin kildekode som bevis for dets uskyld. 

Læs også:
Efter spion-kritik: Derfor er Huawei ikke farlig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.