Artikel top billede

Derfor elsker chefen sin iPad: Man ser godt ud, når man arbejder med den

Klumme: Da Apple i 2010 præsenterede den første iPad, præsenterede selskabet samtidig verden for det mest interessante stykke ledelsesteknologi til dato. Vigtigst: En iPad ser godt ud. Og man ser godt ud, når man arbejder med den.

Ledere har altid gjort brug af den nyeste teknologi i forsøget på at skabe bedre resultater hurtigere.

Ny teknologi til produktionen, ny teknologi til organisationen og ny teknologi til personen.

Mens de to første fylder meget i de løbende økonomiske og strategiske overvejelser, så handler lederens personlige teknologivalg både om en evig utålmodighed - og om at se godt ud, selvfølgelig.

Den evige utålmodighed er en vigtig drivkraft for lederen, der konstant har behov for mere viden, opdateringer og mulighed for at kommunikere, så ledelsesarbejdet med at uddelegere og beslutte hele tiden kan være i gang.

"Den evige utålmodighed er en vigtig drivkraft for lederen"

Derfor er den bærbare pc og mobiltelefonen, sammen med regnearket, e-mailen og internettet de foretrukne ledelsesteknologier - sammen med printeren, naturligvis.

Dokumenter skal printes ud og organiseres i mapper til læsning, møder, beslutning og underskrift.

Enkelt og ligetil - når man lige ser bort fra alle mellemregningerne som for eksempel underliggende data skabt af mange medarbejdere og kompleks teknologi.

For ikke at glemme alt arbejde og ressourcer brugt til blandt andet at forberede de fysiske mapper med papir, transportere og efterbehandle dokumenter fra beslutningsprocessen.

Frihed til chefen

Det er her, den nye generation af mobile it-løsninger kan integreres i ledelsesarbejdet.

Processerne kan digitaliseres, så ressourceforbruget i ledelsesarbejdet reduceres, og cheferne oplever frihed til at fokusere på det, der er vigtigst for organisationen lige nu.

Det er ikke et spørgsmål om, hvordan cheferne allerede gør, om organisationen er offentlig eller privat eller noget helt syvende.

Det er derimod et spørgsmål om, hvilke opgaver chefen skal løse, og hvordan teknologien kan integreres, så arbejdsprocesserne bliver bedre. For de kan blive bedre, og teknologien kan hjælpe.

Da Apple i 2010 præsenterede den først iPad, præsenterede selskabet samtidig verden for det mest interessante stykke ledelsesteknologi til dato.

Vigtigst: En iPad ser godt ud. Og man ser godt ud, når man arbejder med den.

Dertil kommer så den intuitive brug, app-paradigmet og muligheden for det højeste mobile sikkerhedsniveau.

Den digitale x-factor

Konsekvensen blev, at mange ledere anskaffede sig en iPad og forventede at kunne bruge den i ledelses­arbejdet, selv om denne formfaktor på ingen måde var understøttet af it-organisationen.

Men det er lige meget, for en græsrodsbevægelse var startet på direktionsniveau. 

Lige nu står vi midt i et teknologisk paradigmeskifte fra en client/server-baseret verden til en app-drevet, som analysehusene kalder forskellige ting som Den Tredje Platform eller Nexus of Forces.

Det fælles udgangspunkt er dog, at mobilitet er en af drivkræfterne i skiftet ligesom cloud computing, big data og social teknologi.

Tryllestøv

Aha-oplevelsen på direktionsgangen kommer, når direktørerne indser, at it-afdelingen leverer en løsning, der hjælper med ledelsesopgaverne i en app.

En app, der giver adgang til alle de nødvendige data og håndterer opgaverne i arbejdsprocessen, samtidig med at det er muligt at læse mail, nyheder og i øvrigt se godt ud med sin iPad.

Det er digital x-factor, der som en slags tryllestøv med et slag øger forståelsen for mobile projekter andre steder i organisationen. 

Men der er ingen genveje. For nylig var jeg til et arrangement, hvor en topembedsmand sagde:

"Koncerndirektionen går ikke på kursus i iPad. Dagsmappen med mødemateriale er et arbejdsredskab, som topcheferne kender og mestrer, så når det bliver digitalt, så skal det bare virke. Der skal næsten ingenting til, før en topleder vælger noget fra."

Jan Horsager er research manager i cBrain.

Computerworlds klummer er alene udtryk for skribentens egne holdninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere