Artikel top billede

Derfor elsker chefen sin iPad: Man ser godt ud, når man arbejder med den

Klumme: Da Apple i 2010 præsenterede den første iPad, præsenterede selskabet samtidig verden for det mest interessante stykke ledelsesteknologi til dato. Vigtigst: En iPad ser godt ud. Og man ser godt ud, når man arbejder med den.

Ledere har altid gjort brug af den nyeste teknologi i forsøget på at skabe bedre resultater hurtigere.

Ny teknologi til produktionen, ny teknologi til organisationen og ny teknologi til personen.

Mens de to første fylder meget i de løbende økonomiske og strategiske overvejelser, så handler lederens personlige teknologivalg både om en evig utålmodighed - og om at se godt ud, selvfølgelig.

Den evige utålmodighed er en vigtig drivkraft for lederen, der konstant har behov for mere viden, opdateringer og mulighed for at kommunikere, så ledelsesarbejdet med at uddelegere og beslutte hele tiden kan være i gang.

"Den evige utålmodighed er en vigtig drivkraft for lederen"

Derfor er den bærbare pc og mobiltelefonen, sammen med regnearket, e-mailen og internettet de foretrukne ledelsesteknologier - sammen med printeren, naturligvis.

Dokumenter skal printes ud og organiseres i mapper til læsning, møder, beslutning og underskrift.

Enkelt og ligetil - når man lige ser bort fra alle mellemregningerne som for eksempel underliggende data skabt af mange medarbejdere og kompleks teknologi.

For ikke at glemme alt arbejde og ressourcer brugt til blandt andet at forberede de fysiske mapper med papir, transportere og efterbehandle dokumenter fra beslutningsprocessen.

Frihed til chefen

Det er her, den nye generation af mobile it-løsninger kan integreres i ledelsesarbejdet.

Processerne kan digitaliseres, så ressourceforbruget i ledelsesarbejdet reduceres, og cheferne oplever frihed til at fokusere på det, der er vigtigst for organisationen lige nu.

Det er ikke et spørgsmål om, hvordan cheferne allerede gør, om organisationen er offentlig eller privat eller noget helt syvende.

Det er derimod et spørgsmål om, hvilke opgaver chefen skal løse, og hvordan teknologien kan integreres, så arbejdsprocesserne bliver bedre. For de kan blive bedre, og teknologien kan hjælpe.

Da Apple i 2010 præsenterede den først iPad, præsenterede selskabet samtidig verden for det mest interessante stykke ledelsesteknologi til dato.

Vigtigst: En iPad ser godt ud. Og man ser godt ud, når man arbejder med den.

Dertil kommer så den intuitive brug, app-paradigmet og muligheden for det højeste mobile sikkerhedsniveau.

Den digitale x-factor

Konsekvensen blev, at mange ledere anskaffede sig en iPad og forventede at kunne bruge den i ledelses­arbejdet, selv om denne formfaktor på ingen måde var understøttet af it-organisationen.

Men det er lige meget, for en græsrodsbevægelse var startet på direktionsniveau. 

Lige nu står vi midt i et teknologisk paradigmeskifte fra en client/server-baseret verden til en app-drevet, som analysehusene kalder forskellige ting som Den Tredje Platform eller Nexus of Forces.

Det fælles udgangspunkt er dog, at mobilitet er en af drivkræfterne i skiftet ligesom cloud computing, big data og social teknologi.

Tryllestøv

Aha-oplevelsen på direktionsgangen kommer, når direktørerne indser, at it-afdelingen leverer en løsning, der hjælper med ledelsesopgaverne i en app.

En app, der giver adgang til alle de nødvendige data og håndterer opgaverne i arbejdsprocessen, samtidig med at det er muligt at læse mail, nyheder og i øvrigt se godt ud med sin iPad.

Det er digital x-factor, der som en slags tryllestøv med et slag øger forståelsen for mobile projekter andre steder i organisationen. 

Men der er ingen genveje. For nylig var jeg til et arrangement, hvor en topembedsmand sagde:

"Koncerndirektionen går ikke på kursus i iPad. Dagsmappen med mødemateriale er et arbejdsredskab, som topcheferne kender og mestrer, så når det bliver digitalt, så skal det bare virke. Der skal næsten ingenting til, før en topleder vælger noget fra."

Jan Horsager er research manager i cBrain.

Computerworlds klummer er alene udtryk for skribentens egne holdninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.