Artikel top billede

It-tipskuponen 2013 var fyldt med overraskelser: Se resultatet her

I begyndelsen af året gav vi jer læsere mulighed for at besvare 13 it-spørgsmål om fremtiden. Nu er resultatet klar, og der har været nogle gedigne overraskelser på tipskuponen. Kunne du have forudset det?

Spørgsmål 1-7

Det var bestemt ikke alle favoritter, som holdt hele vejen hjem. Det er en af konklusionerne, når resultaterne på årets tipskupon 2013 lægges sammen.

Tipskuponen blev lanceret i begyndelsen af januar på Comon.dk med 13 it-relaterede spørgsmål om det kommende år, og 748 læsere deltog.

Det er svært at spå - især om fremtiden. Derfor har det naturligvis ikke været nemt at ramme plet på dem alle, og den mest visionære læser fik 11 rigtige.

Her er spørgsmålene, som vi stillede i januar:

1. Der har i flere år været rygter om, at Apple er på vej med et fladskærms-tv. Vil Apple i 2013 lancere det længe ventede fjernsyn?

Læserne troede på, at det ville ske. Næsten 70 procent sagde ja. Men der kom ingen fladskærm fra Apple i 2013. I stedet blev det til nye iPhone- og iPad-modeller.

2. Hidtil er Danmark blevet forbigået, når det gælder Microsofts nye tablet, Surface RT. Vil 2013 være året, hvor den lanceres i Danmark?

Her gik favoritten klart hjem. 82 procent forventede, at Surface RT ville være at finde i de danske butikker i 2013. Det skete i foråret, og allerede i efteråret var Microsoft klar med efterfølgeren Surface 2, hvor RT-betegnelsen var skåret fra.

3. Apple lancerede i 2012 sin iPad Mini. Kommer der i 2013 en ny udgave af iPad Mini - denne gang med Retina-skærm?

Blandt læserne var det næsten 70 procent, som mente, at det ville ske. I oktober lancerede Apple den nye Mini med en Retina-opløsning på 2.048 gange 1.536 pixels.

4. Nokia har været i krise i en del år. Vil Microsoft i 2013 købe den finske mobilgigant, der storsatser på softwaregigantens Windows Phone?

Uha, den var der ikke mange, som havde set komme. Nokias mobildivision blev købt af Microsoft i begyndelsen af september, selv om handlen først forventes at blive endelig godkendt og falde på plads i begyndelsen af næste år. Hele 85 procent af læserne forventede ikke, at Microsoft ville købe den finske mobilgigant i 2013.

5. Samsung havde i 2012 stor succes med sin mobil Galaxy S III, som har en skærm på 4,8 tommer. Vil den næste Galaxy S have en endnu større skærm?

Igen tog rigtig mange læsere fejl. Næsten 70 procent mente ikke, at skærmen ville vokse, men Galaxy S4 fik alligevel et display på fem tommer. Samsung lancerede modellen i marts.

6. Firmaet Better Place kæmper for at skabe et gennembrud for elbilen herhjemme, men det kniber med udbredelsen. Vil Better Place gå konkurs i 2013?

Endnu en overraskelse på tipskuponen. Igen var det omkring 70 procent af læserne, som ikke så konkurs som en mulighed for Bette Place. Men i maj var det slut, og virksomheden lukkede.

7. Det er efterhånden seks og syv år siden, at Sony og Microsoft sendte deres seneste konsoller på gaden. Vil BÅDE Xbox 360 og PlayStation 3 blive erstattet af nye modeller?

Svaret er ja. Microsoft lancerede Xbox One, mens Sony kunne fremvise den nye PlayStation 4. 60 procent af læserne havde ret i deres spådom. Xbox One er dog ikke at finde i de danske butikker endnu og vil først dukke op i løbet af 2014. PlayStation 4 blev sat til salg herhjemme den 29. november.

Spørgsmål 8-13

8. Apple lancerede i 2012 sin iPhone 5. Får mobilen en efterfølger, iPhone 5s, inden den 1. juli 2013?

Igen havde flertallet af læsere ret. 60 procent mente ikke, at Apple ville være hurtige nok. Og det var da også først under en lanceringen i september, at den nye iPhone 5s blev vist frem.

9. Nokia har et tæt samarbejde med Microsoft omkring Windows Phone. Vil finnerne i 2013 ud over telefoner også lancere en tablet-pc?

Dette spørgsmål skabte splittelse blandt læserne, der delte sig i to næsten lige store lejre på 51 og 49 procent. Men det blev et ja. Nokia Lumia 2520 blev lanceret i oktober.

10. Flere millioner danskere har Facebook-profiler. Får det danske kongehus - eller et medlem af kongehuset - en officiel profil på det sociale netværk?

Her var læserne enige: 75 mente ikke, at kongehuset ville oprette officielle profiler på Facebook. Det skete heller ikke. Kongehuset er dog ikke helt fraværende online, da de royale har deres egen hjemmeside og endda i april lancerede en app til både iPhone og Android.

11. Google har tidligere lukket flere af sine sociale webtjenester som Buzz og Wave. Vil Google+ lide samme skæbne i 2013?

Selv om Google+ ikke ligefrem er blevet det nye Facebook, så har søgegiganten ikke valgt at parkere sit sociale medie i skraldespanden i 2013. Det forventede læserne heller ikke. Næsten 75 procent mente, at Google+ ville fortsætte med at eksistere, når året var omme.

12. De tre mest populære søgeord på den danske udgave af Google har i flere år været: Facebook, YouTube og Google. Vil det ændre sig i 2013?

Nej, det skete ikke. Rækkefølgen er stadig den samme. Og de fleste læsere fik ret. Omkring 70 procent klikkede nej på tipskuponen til dette spørgsmål.

13. Google har ved flere lejligheder fremvist sine futuristiske briller med kodenavnet Project Glass, men brillerne er endnu ikke i de amerikanske butikker. Vil det ske i 2013?

Google har ladet flere særligt udvalgte forsøgspersoner betale for at prøve de endnu ikke helt færdige briller, men de er endnu ikke sat til salg i butikkerne i USA. Det sker formentlig først i 2014. Det regnede de fleste læsere også med, og cirka 60 procent svarede nej til det 13. og sidste spørgsmål på årets it-tipskupon.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere