Artikel top billede

Så godt går det: It-aktier ligger på højeste niveau i 13 år

De toneangivende it-aktier er på det højeste niveau i 13 år. Især en bestemt type it-firmaer klarer sig rigtigt godt.

Det går rigtigt godt for de børsnoterede og toneangivende it-firmaer.

Fredag nåede det tunge computer-index på den amerikanske Nasdaq-børs sit højeste niveau siden november 2000, da indexet lukkede på 1989,89 point.

Ganske vist er markedet fortsat hårdt ramt af det løbende fald i salget af især pc'er, som har ramt producenterne hårdt i de seneste måneder, hvilket du kan læse mere om her.

Til gengæld er der kraftig fremgang og massiv optimisme inden for andre områder, ligesom markedet vurderer, at der er positive tegn i de generelle økonomiske udsigter.

Det er ikke kun Nasdaq-indekset, der ligger højt.

Det samme gælder eksempelvis Dow Jones Industrial Average, der inkluderer fire store it-aktier, nemlig IBM, Microsoft, Cisco og INtel - for første er lukket med en kurs på mere end 16.000 point.

Det skete i fredags, da lukkekursen var 16.020 point.

Generelt forventes software-sektoren at få større fremgang i den kommende tid end hardware-firmaerne.

Ifølge analysehuset PwC har investorerne især kig på it-selskaber, der kan dokumentere både vækst og stabilitet i markedet. Og det kan især softwarefirmaerne i almindelighed og cloud-firmaer i særdeleshed lige nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.