Artikel top billede

Google på vej med helt ny søgefunktion til din smartphone

Google vil udvikle sine søge-teknologier i en helt ny retning, der især vil være anvendelig på din smartphone.

Google har store planer inden for søgeteknologier og vil i løbet af det kommende år især lægge vægt på udviklingen af en talebaseret søgefunktion.

Udviklingen af de talebaserede søgninger - hvor man blot kan fremsige sit ønske til telefonen - bliver først og fremmest rettet mod Googles egen smartphone-platform, Android.

Også Apples iOS er mål for udviklingen.

"Målet er, at folk kan anvende søgefunktionen på samme måde på begge platforme [Android og iOS. Red]," lyder det fra Google-talsmand Krisztina Radosavljevic-Szilagyi til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Ifølge hende skyldes udviklings-arbejdet, at tale-kontrol af telefonen er 'mere naturlig' og praktisk end den traditionelle funktion, hvor vi anvender skrift til at styre smartphonen.

"Det bør være muligt at spadsere gennem livet og bare fremsige en hurtig sætning til sin telefon," siger Krisztina Radosavljevic-Szilagyi.

Det vil eksempelvis være praktisk, hvis man har hænderne fulde med tasker, nøgler, en paraply eller hvad man nu står med.

"Med den måde, som vi i dag anvender teknologi på, er det efter vores mening simpelthen bare nemmere at få tingene hurtigt gjort med talestyring," siger Krisztina Radosavljevic-Szilagyi.

Her er udfordringerne

En af de store udfordringer er, at talestyrede søgninger i dag er alt for upræcise og kræver alt for direkte kommandoer.

Google arbejder derfor på at udvikle den talebaserede søgealgoritme til at blive mere præcis og mere samtale-baseret.

Ligeledes skal teknologierne være bedre til selv at regne sammenhænge ud.

For eksempel skal det være muligt for en bruger først at spørge: "Hvor langt er der til Holstebro?" og dernæst "Hvad er temperaturen der?"

Her skal søgemaskinen selv kunne regne ud, at det andet spørgsmål sigter mod samme geografiske område som det første spørgsmål, selv om det ikke nævnes specifikt.

"Interaktionen skal være mere naturlig," siger Krisztina Radosavljevic-Szilagyi.

En anden væsentlig udfordring er at udvikle en teknologi, der kan sortere alt det uvæsentlige fra i en talebaseret søgning.

Det gælder eksempelvis baggrundsstøj fra toge, trafik, vind og - ikke mindst - andre stemmer, som telefonen også 'kan høre.'

Læs også:

Her er den mest populære Android-version

27 nye apps til din iPhone: Sådan slipper du for bøvlet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.