Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google på vej med helt ny søgefunktion til din smartphone

Google vil udvikle sine søge-teknologier i en helt ny retning, der især vil være anvendelig på din smartphone.

Google har store planer inden for søgeteknologier og vil i løbet af det kommende år især lægge vægt på udviklingen af en talebaseret søgefunktion.

Udviklingen af de talebaserede søgninger - hvor man blot kan fremsige sit ønske til telefonen - bliver først og fremmest rettet mod Googles egen smartphone-platform, Android.

Også Apples iOS er mål for udviklingen.

"Målet er, at folk kan anvende søgefunktionen på samme måde på begge platforme [Android og iOS. Red]," lyder det fra Google-talsmand Krisztina Radosavljevic-Szilagyi til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Ifølge hende skyldes udviklings-arbejdet, at tale-kontrol af telefonen er 'mere naturlig' og praktisk end den traditionelle funktion, hvor vi anvender skrift til at styre smartphonen.

"Det bør være muligt at spadsere gennem livet og bare fremsige en hurtig sætning til sin telefon," siger Krisztina Radosavljevic-Szilagyi.

Det vil eksempelvis være praktisk, hvis man har hænderne fulde med tasker, nøgler, en paraply eller hvad man nu står med.

"Med den måde, som vi i dag anvender teknologi på, er det efter vores mening simpelthen bare nemmere at få tingene hurtigt gjort med talestyring," siger Krisztina Radosavljevic-Szilagyi.

Her er udfordringerne

En af de store udfordringer er, at talestyrede søgninger i dag er alt for upræcise og kræver alt for direkte kommandoer.

Google arbejder derfor på at udvikle den talebaserede søgealgoritme til at blive mere præcis og mere samtale-baseret.

Ligeledes skal teknologierne være bedre til selv at regne sammenhænge ud.

For eksempel skal det være muligt for en bruger først at spørge: "Hvor langt er der til Holstebro?" og dernæst "Hvad er temperaturen der?"

Her skal søgemaskinen selv kunne regne ud, at det andet spørgsmål sigter mod samme geografiske område som det første spørgsmål, selv om det ikke nævnes specifikt.

"Interaktionen skal være mere naturlig," siger Krisztina Radosavljevic-Szilagyi.

En anden væsentlig udfordring er at udvikle en teknologi, der kan sortere alt det uvæsentlige fra i en talebaseret søgning.

Det gælder eksempelvis baggrundsstøj fra toge, trafik, vind og - ikke mindst - andre stemmer, som telefonen også 'kan høre.'

Læs også:

Her er den mest populære Android-version

27 nye apps til din iPhone: Sådan slipper du for bøvlet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?