Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Stor KMD-brøler: Folk modtog andre borgeres gældsbreve

En softwarefejl hos KMD har sendt hundredvis af gældsbreve fra en kommune ud til de forkerte modtagere. Kommunen kalder fejlen for katastrofal.

Omkring 350 borgere i Hvidovre Kommune vest for København har fået tilsendt andre menneskers udeståender med kommunen via eBoks på grund af en software-fejl hos KMD.

Det er sket, efter at KMD har kørt et sted mellem 12.000 og 13.000 udsendelser med saldoopgørelser for Hvidovre Kommune, hvor intetanende borgere i en række tilfælde har modtaget flere hundrede sider med fortrolige oplysninger om adresser på folk, der skylder kommunen penge.

Borgere har konkret modtaget oplysninger om andre borgeres udestående i form af manglende betalinger for tandpleje og byggetilladelser.

I andre tilfælde har en borger set eksempler på borgere, der skulle tilbagebetale for meget udbetalt løn, boligsikring og andre ydelser.

Så vidt vides, har der ikke været oplyst navne eller personnumre i forbindelse med it-brøleren.

Softwaren er stoppet

Hvidovre Kommune peger på sin it-leverandør KMD som den skyldige i denne sag, og it-giganten er da heller ikke sen til at påtage sig skylden.

Pressechef Christoffer Hellmann fra KMD fortæller til Computerworld, at den tekniske fejl er lokaliseret til den software, der danner brevene hos KMD.

"Af indtil videre uforklarlige årsager er oplysningerne på borgerne blevet blandet sammen på en eller anden måde, og det beklager vi selvfølgelig. Lige nu har vi standset alle lignende kørsler, indtil vi har fundet og rettet fejlen," forklarer han.

KMD-pressechefen fortæller, at softwarefejlen berører både fysiske og elektroniske brev, og at den kun er opstået i Hvidovre Kommune.

Kontakt kommunen

Hos kommunen kalder borgerservicechef Margit Halberg fejlen for 'katastrofal' over for Ekstra Bladet.

Hun opfordrer samtidig alle borgere med forkerte oplysninger i indbakken til at kontakte kommunen.

"Så har vi mulighed for at give dem et svar og en undskyldning og give dem en korrekt opgørelse," siger Margit Halberg til Ekstra Bladet.

Læs også: 
Vupti: 400.000 digitale postkasser auto-oprettet i nat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere