Artikel top billede

It-chef Christian Maarssø vil have mest mulig valgfrihed, når der skal investeres i nye it-løsninger.

It-chefens smarte opskrift: Slicer ERP op i små bidder

It-chefen i DELTA, Christian Maarssø, ønsker større handlefrihed i forhold til valg af it-løsninger. Derfor skal det klassiske ERP slankes, fortæller han. Se her, hvordan det kan lade sig gøre.

"Vi ønsker et langt mere fleksibelt it-system. Vi ønsker at kunne tage nye, løst koblede systemer i brug og at fase gamle ud væsentligt hurtigere og nemmere."

Sådan beskriver it-chef Christian Maarssø fra virksomheden DELTA baggrunden for en ny it-strategi, der blandt andet betyder et skridt væk fra den klassiske ERP-løsning i form af
Microsofts Dynamics AX 2009 og nærmere et mere løst koblet it-system.

"Vi har i dag en helt traditionel ERP-løsning, der indeholder elementer som rejseafregning, tidsregistrering, bogføring og så videre. Men i en virksomhed som DELTA, hvor der er god fart på forandringerne, synes jeg, at det er svært at understøtte forretningens behov for agilitet og løbende tilpasninger. Det kan godt være vanskeligt med sådan en større ERP-løsning."

It-chefen har derfor sammen med en ekstern rådgiver - Lars Frahm, der er tidligere CIO i Coop - lagt en ny it-strategi.

"En strategi for, hvordan man i bund og grund både kan have plads til et ERP-system og samtidig også har mulighed for at få noget dynamik ind i systemet," fortæller Christian Maarssø.

"Nu prøver vi at opløse vores ERP i nogle mindre elementer, som så bliver væsentligt løsere koblet, end de er i dag."

Får flere løsninger at vælge imellem

DELTA arbejder med højteknologisk produktudvikling. Der er knap 300 medarbejdere i virksomheden fordelt på Danmark, Sverige og England, og der er 10 medarbejdere i it-afdelingen.

Christian Maarssø nævner som et eksempel på den nye strategi, at hvor tidsregistrering typisk er bundet ret hårdt op til ERP-systemet, så kan det nu lade sig gøre at vælge et andet system, der håndterer tidsregistreringen.

"Og så kan man udveksle nogle simple filer efterfølgende," forklarer han.

"Jeg vil gerne være fri for, at man er tvunget til at vælge imellem nogle ganske få muligheder, fordi det hele skal kobles til vore Axapta. Hvis jeg kan få lov til at køre det meget mere løst koblet, kan jeg vælge netop det, der er det bedste for os i de konkrete elementer såsom rejseafregning og tidsregistrering."

"Så får jeg et godt brugerinterface, eller noget der virker hurtigt - eller hvad der nu er den vigtigste parameter. DELTA får langt mere at vælge imellem på den her måde," siger Christian Maarssø. 

Er der ikke en risiko for, at I mister sammenhængen i jeres system-portefølje?

"Der er bestemt en risiko i det, og man må også erkende, at vores BI kommer til at spille en meget central rolle i det her - for der skal være et sted, hvor man skal kunne binde tingene sammen, og der har vi valgt at satse på BI."

Her er gevinsterne

Christian Maarssø tilføjer, at det typisk er meget vanskeligt at opgradere en tung ERP-løsning, fordi det både tager lang tid og er et projekt med en høj risiko.

Med den nye strategi bliver det mere overskueligt at opgradere. 

"I og med at vi kan få slanket det, gør det også, at selve opgraderingen af økonomisystemet bliver en mindre øvelse, og at vi ikke behøver at opgradere alle vores elementer samtidig."

Samtidig indebærer strategien om at vælge mere løst koblede it-løsninger et øget fokus på cloud-løsninger for DELTA.

"De her ting vil typisk køre igennem cloud-services, som vi formentlig køber uden for huset. Så cloud-services er strategien i forhold til at slanke ERP."

Hvad er gevinsterne ved den strategi?

"Det er helt klart, at man kan få langt mere moderne produkter ind. Det kan være vanskeligt at få mobile interfaces til at fungere til ERP-løsninger, hvorimod leverandørerne nærmest er tvunget til at have det parat, hvis man vælger cloud-løsninger."

Christian Maarssø forventer, at strategien med flere løst koblede it-løsninger og flere cloud-services vil blive endnu mere fremtrædende fremover hos DELTA.

"Teknologisk set er der lige nu en grænse for, hvor meget man kan flytte ud i cloud'en. Man får et miks, og det er så derfor, man skal have en god sourcing-strategi for at kunne vælge, hvor man placerer hvad. Men ellers ser jeg ikke nogen grænser," fortæller it-chefen.

Læs også:

Fem ting du skal vide om fremtidens ERP-løsninger

Trin for trin: Sådan griber du dit ERP-projekt an
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.