Cisco udmærker Dansk Bredbånd

Verdens største netværksproducent, amerikanske Cisco, fremhæver i en international pressemeddelelse et nyt Ethernet-baseret bredbåndsnetværk, som Dansk Bredbånd er ved at rulle ud.

Det hører ikke til hverdagskost, at danske selskaber bliver fremhævet af verdens største producent af netværksudstyr, amerikanske Cisco.

Men i forbindelse med Cebit-messen i Tyskland udsendte Cisco tirsdag en international pressemeddelelse om en ordre til en af opkomlingene i den danske bredbåndsbranche, selskabet Dansk Bredbånd.

Dansk Bredbånd er ved at etablere sig som leverandør af superhurtige bredbåndsforbindelser, som bliver leveret til private danskere og virksomheder ved hjælp af optiske fiberkabler. Det sker først og fremmest i samarbejde med elselskaber landet over.

- Det er et spændende teknologi-område, som vi lægger meget vægt på, forklarer Dorthe Dahlin, som er ansvarlig for pressekontakten for Cisco i Danmark.

Ethernet på fiber

Frem for alt handler det om de nye bynetværk, baseret på fibre, og det særlige ved Dansk Bredbånds netværk er, at det udelukkende baserer sig på Ethernet. Normalt anvender teleudbyderne andre protokoller, når de transporterer store datamængder rundt mellem byer i kernen af deres netværk, men Ethernet, der ellers er kendt som en teknologi til lokale netværk, er på fremmarch.

Dansk Bredbånd kører ved hjælp af Cisco-udstyret Ethernet direkte oven på transmissionteknologien i de optiske fibre, DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing). Det er en teknologi, der spalter lyset inde i fiberen i forskellige farver. På hver farve kan Dansk Bredbånd transportere en gigabit data per sekund.

Foreløbig er der otte farver i brug på netværkets hovedstrækninger, men det kan ifølge direktør Kim Sonne enkelt opgraderes til op til 256 farver, hvis der bliver behov for højere hastighed.

- Når hele netværket er ét stort Ethernet, så er det meget enklere at administrere, fremhæver direktøren.

Valgt på bedste teknologi

Ethernet udnytter ikke båndbredden lige så effektivt som de protokoller, teleselskaberne traditionelt har benyttet, men ifølge Kim Sonne er det ikke noget problem, hvis blot der er tilstrækkeligt båndbredde.

Dansk Bredbånd begynder udrulningen i København, Odense, Kolding, Esbjerg og Næstved.

- Den måde, som Cisco kigger fremad på, er meget på linie med den måde, som vi arbejder på. Jeg er imponeret over, at Cisco udsender en pressemeddelelse om Dansk Bredbånd, siger Kim Sonne.

Han oplyser, at Cisco blev valgt som eneleverandør efter et udbud, hvor verdens største netværksleverandør efter hans vurdering havde klart den bedste teknologi.

- Vi er glade, når danske løsninger kan generere noget interesse internationalt, lyder det fra Ciscos Dorthe Dahlin.

Relevant link

Ciscos pressemeddelelse (på engelsk)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere






Premium
Hun har rådgivet regeringen om de store techgiganter: De europæiske brugere kommer til at betale en høj pris for Microsofts cloud-løfte til Europa, mener hun