Artikel top billede

TDC: Derfor kan fiber-nabo ikke få fiberforbindelse

En frustreret nabo til TDC-fiber forstår ikke, hvorfor han bliver spist af med lave bredbåndshastigheder. Her er telekæmpens forklaring på, hvorfor fiberen umiddelbart er lukket land.

Telekæmpen TDC har i de forgangne år gravet vejene op flere gange rundt om it-supporteren Albin Torhus' ejendom ved Ølsted syd for Frederiksværk på Sjælland.

Alligevel bliver Albin Torhus spist af med en forbindelse på 20/2 Mbit/s, efter han har henvendt sig til TDC i efteråret 2013.

Det kan du læse mere om her: Er nabo til TDC's fiberrør: Alligevel kan dansk it-mand ikke få hurtig internet

Computerworld har forelagt TDC sagen, og teleselskabet lægger ud med en undskyldning.

"Vi har desværre fået givet kunden de forkerte oplysninger, og det er selvfølgelig superærgerligt, at kunden bliver misinformeret," fortæller René Brøchner, direktør for mobil, bredbånd, tv og telefoni til private hos TDC.

Højere de facto-hastigheder

Han forklarer, at Albin Torhus på den eksisterende kobberforbindelse i dag kan få 40/10 Mbit/s og fra den 17. februar køre med 50/10 Mbit/s, når TDC generelt skruer op for hastighederne i hele landet.

"De facto-hastigheden i lige præcis i det område er faktisk 55/10 Mbit/s på kobberet, og det svarer jo til en god, stabil hastighed på mellem 20 og 50 Mbit/s, som de fleste af vores kunder efterspørger," lyder det fra René Brøchner.

TDC-direktøren indskyder, at TDC også har undersøgt Albin Torhus' mulighed for internet via hans YouSee-abonnement.

Her lyder det, at han kan få hastigheder op mod 100 Mbit/s i dag via coaxkablet, hvilket eventuelt stiger til 300 Mbit/s i løbet af året.

Hvad med fiber?

Albin Torhus bor lige ved siden af en fiber-station, og vejene er gravet op flere gange for at lægge fiber i jorden. Hvorfor kan I ikke tilbyde ham fiber?

"Jeg kan godt forstå forvirringen, men det er sådan, at det er vores backbone, der løber ved hans hus, og det er toppen af fødekæden til resten af vores bredbånd," svarer Rene Brøchner og fortsætter:

"På vores backbone hverken kan eller vil vi tilkoble kunder grundet sikkerhed. Det har vi forskellige knudepunkter til, ligesom en vand og el-forsyning har knudepunkter, hvor kunderne kan blive koblet på."

Så hurtigt bliver TDC's netværk

Han tilføjer, at Albin Torhus ligesom mange andre muligvis kan få en fiber-forbindelse.

Det kræver dog, at TDC kigger nærmere på sagen.

Viser det sig at være muligt i dette område, skal han givetvis selv betale for etableringen, hvilket typisk ligger i omegnen af 30.000 kroner.

"Den slags er normalt for virksomheder, men nok ikke for en privatkunde," fortæller René Brøchner.

Nu garanterer TDC hastighederne

Nu har Albin Torhus henvendt sig til TDC for få måneder siden og åbenbart fået forkert information omkring hastigheden i området. Hvor mange andre kunder mon I har misinformeret om hastighederne i deres nærområde?

"Forhåbentligt ikke nogen, men alle bredbåndskunder er naturligvis velkomne til at henvende sig for at få oplyst hastighederne i deres område på kobber, coaxkabel eller fiber," siger René Brøchner.

TDC-direktøren fortæller, at teleselskabet lige nu er i gang med en større opgradering af sit kobber- og coax-netværk.

Det betyder, at der bliver skruet op for hastighederne, der bliver leveret som 'garantereret hastigheder' og ikke 'op til hastigheder', som teleindustrien ellers længe har kørt som sit salgsslogan.

Det betyder ifølge René Brøchner, at Danmarks største teleselskab kan levere hastigheder på omkring 300 Mbit/s til henved halvdelen af Danmarks 2,7 millioner husstande enten via coaxkablet eller på fiber i løbet af 2014.

Læs også:
Er nabo til TDC's fiberrør: Alligevel kan dansk it-mand ikke få hurtig internet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere