TDC: Derfor kan fiber-nabo ikke få fiberforbindelse

En frustreret nabo til TDC-fiber forstår ikke, hvorfor han bliver spist af med lave bredbåndshastigheder. Her er telekæmpens forklaring på, hvorfor fiberen umiddelbart er lukket land.

Telekæmpen TDC har i de forgangne år gravet vejene op flere gange rundt om it-supporteren Albin Torhus' ejendom ved Ølsted syd for Frederiksværk på Sjælland.

Alligevel bliver Albin Torhus spist af med en forbindelse på 20/2 Mbit/s, efter han har henvendt sig til TDC i efteråret 2013.

Det kan du læse mere om her: Er nabo til TDC's fiberrør: Alligevel kan dansk it-mand ikke få hurtig internet

Computerworld har forelagt TDC sagen, og teleselskabet lægger ud med en undskyldning.

"Vi har desværre fået givet kunden de forkerte oplysninger, og det er selvfølgelig superærgerligt, at kunden bliver misinformeret," fortæller René Brøchner, direktør for mobil, bredbånd, tv og telefoni til private hos TDC.

Højere de facto-hastigheder
Han forklarer, at Albin Torhus på den eksisterende kobberforbindelse i dag kan få 40/10 Mbit/s og fra den 17. februar køre med 50/10 Mbit/s, når TDC generelt skruer op for hastighederne i hele landet.

"De facto-hastigheden i lige præcis i det område er faktisk 55/10 Mbit/s på kobberet, og det svarer jo til en god, stabil hastighed på mellem 20 og 50 Mbit/s, som de fleste af vores kunder efterspørger," lyder det fra René Brøchner.

TDC-direktøren indskyder, at TDC også har undersøgt Albin Torhus' mulighed for internet via hans YouSee-abonnement.

Her lyder det, at han kan få hastigheder op mod 100 Mbit/s i dag via coaxkablet, hvilket eventuelt stiger til 300 Mbit/s i løbet af året.

Hvad med fiber?
Albin Torhus bor lige ved siden af en fiber-station, og vejene er gravet op flere gange for at lægge fiber i jorden. Hvorfor kan I ikke tilbyde ham fiber?

"Jeg kan godt forstå forvirringen, men det er sådan, at det er vores backbone, der løber ved hans hus, og det er toppen af fødekæden til resten af vores bredbånd," svarer Rene Brøchner og fortsætter:

"På vores backbone hverken kan eller vil vi tilkoble kunder grundet sikkerhed. Det har vi forskellige knudepunkter til, ligesom en vand og el-forsyning har knudepunkter, hvor kunderne kan blive koblet på."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.