Artikel top billede

TDC: Derfor kan fiber-nabo ikke få fiberforbindelse

En frustreret nabo til TDC-fiber forstår ikke, hvorfor han bliver spist af med lave bredbåndshastigheder. Her er telekæmpens forklaring på, hvorfor fiberen umiddelbart er lukket land.

Telekæmpen TDC har i de forgangne år gravet vejene op flere gange rundt om it-supporteren Albin Torhus' ejendom ved Ølsted syd for Frederiksværk på Sjælland.

Alligevel bliver Albin Torhus spist af med en forbindelse på 20/2 Mbit/s, efter han har henvendt sig til TDC i efteråret 2013.

Det kan du læse mere om her: Er nabo til TDC's fiberrør: Alligevel kan dansk it-mand ikke få hurtig internet

Computerworld har forelagt TDC sagen, og teleselskabet lægger ud med en undskyldning.

"Vi har desværre fået givet kunden de forkerte oplysninger, og det er selvfølgelig superærgerligt, at kunden bliver misinformeret," fortæller René Brøchner, direktør for mobil, bredbånd, tv og telefoni til private hos TDC.

Højere de facto-hastigheder

Han forklarer, at Albin Torhus på den eksisterende kobberforbindelse i dag kan få 40/10 Mbit/s og fra den 17. februar køre med 50/10 Mbit/s, når TDC generelt skruer op for hastighederne i hele landet.

"De facto-hastigheden i lige præcis i det område er faktisk 55/10 Mbit/s på kobberet, og det svarer jo til en god, stabil hastighed på mellem 20 og 50 Mbit/s, som de fleste af vores kunder efterspørger," lyder det fra René Brøchner.

TDC-direktøren indskyder, at TDC også har undersøgt Albin Torhus' mulighed for internet via hans YouSee-abonnement.

Her lyder det, at han kan få hastigheder op mod 100 Mbit/s i dag via coaxkablet, hvilket eventuelt stiger til 300 Mbit/s i løbet af året.

Hvad med fiber?

Albin Torhus bor lige ved siden af en fiber-station, og vejene er gravet op flere gange for at lægge fiber i jorden. Hvorfor kan I ikke tilbyde ham fiber?

"Jeg kan godt forstå forvirringen, men det er sådan, at det er vores backbone, der løber ved hans hus, og det er toppen af fødekæden til resten af vores bredbånd," svarer Rene Brøchner og fortsætter:

"På vores backbone hverken kan eller vil vi tilkoble kunder grundet sikkerhed. Det har vi forskellige knudepunkter til, ligesom en vand og el-forsyning har knudepunkter, hvor kunderne kan blive koblet på."

Så hurtigt bliver TDC's netværk

Han tilføjer, at Albin Torhus ligesom mange andre muligvis kan få en fiber-forbindelse.

Det kræver dog, at TDC kigger nærmere på sagen.

Viser det sig at være muligt i dette område, skal han givetvis selv betale for etableringen, hvilket typisk ligger i omegnen af 30.000 kroner.

"Den slags er normalt for virksomheder, men nok ikke for en privatkunde," fortæller René Brøchner.

Nu garanterer TDC hastighederne

Nu har Albin Torhus henvendt sig til TDC for få måneder siden og åbenbart fået forkert information omkring hastigheden i området. Hvor mange andre kunder mon I har misinformeret om hastighederne i deres nærområde?

"Forhåbentligt ikke nogen, men alle bredbåndskunder er naturligvis velkomne til at henvende sig for at få oplyst hastighederne i deres område på kobber, coaxkabel eller fiber," siger René Brøchner.

TDC-direktøren fortæller, at teleselskabet lige nu er i gang med en større opgradering af sit kobber- og coax-netværk.

Det betyder, at der bliver skruet op for hastighederne, der bliver leveret som 'garantereret hastigheder' og ikke 'op til hastigheder', som teleindustrien ellers længe har kørt som sit salgsslogan.

Det betyder ifølge René Brøchner, at Danmarks største teleselskab kan levere hastigheder på omkring 300 Mbit/s til henved halvdelen af Danmarks 2,7 millioner husstande enten via coaxkablet eller på fiber i løbet af 2014.

Læs også:
Er nabo til TDC's fiberrør: Alligevel kan dansk it-mand ikke få hurtig internet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere