Artikel top billede

TDC: Derfor kan fiber-nabo ikke få fiberforbindelse

En frustreret nabo til TDC-fiber forstår ikke, hvorfor han bliver spist af med lave bredbåndshastigheder. Her er telekæmpens forklaring på, hvorfor fiberen umiddelbart er lukket land.

Telekæmpen TDC har i de forgangne år gravet vejene op flere gange rundt om it-supporteren Albin Torhus' ejendom ved Ølsted syd for Frederiksværk på Sjælland.

Alligevel bliver Albin Torhus spist af med en forbindelse på 20/2 Mbit/s, efter han har henvendt sig til TDC i efteråret 2013.

Det kan du læse mere om her: Er nabo til TDC's fiberrør: Alligevel kan dansk it-mand ikke få hurtig internet

Computerworld har forelagt TDC sagen, og teleselskabet lægger ud med en undskyldning.

"Vi har desværre fået givet kunden de forkerte oplysninger, og det er selvfølgelig superærgerligt, at kunden bliver misinformeret," fortæller René Brøchner, direktør for mobil, bredbånd, tv og telefoni til private hos TDC.

Højere de facto-hastigheder

Han forklarer, at Albin Torhus på den eksisterende kobberforbindelse i dag kan få 40/10 Mbit/s og fra den 17. februar køre med 50/10 Mbit/s, når TDC generelt skruer op for hastighederne i hele landet.

"De facto-hastigheden i lige præcis i det område er faktisk 55/10 Mbit/s på kobberet, og det svarer jo til en god, stabil hastighed på mellem 20 og 50 Mbit/s, som de fleste af vores kunder efterspørger," lyder det fra René Brøchner.

TDC-direktøren indskyder, at TDC også har undersøgt Albin Torhus' mulighed for internet via hans YouSee-abonnement.

Her lyder det, at han kan få hastigheder op mod 100 Mbit/s i dag via coaxkablet, hvilket eventuelt stiger til 300 Mbit/s i løbet af året.

Hvad med fiber?

Albin Torhus bor lige ved siden af en fiber-station, og vejene er gravet op flere gange for at lægge fiber i jorden. Hvorfor kan I ikke tilbyde ham fiber?

"Jeg kan godt forstå forvirringen, men det er sådan, at det er vores backbone, der løber ved hans hus, og det er toppen af fødekæden til resten af vores bredbånd," svarer Rene Brøchner og fortsætter:

"På vores backbone hverken kan eller vil vi tilkoble kunder grundet sikkerhed. Det har vi forskellige knudepunkter til, ligesom en vand og el-forsyning har knudepunkter, hvor kunderne kan blive koblet på."

Så hurtigt bliver TDC's netværk

Han tilføjer, at Albin Torhus ligesom mange andre muligvis kan få en fiber-forbindelse.

Det kræver dog, at TDC kigger nærmere på sagen.

Viser det sig at være muligt i dette område, skal han givetvis selv betale for etableringen, hvilket typisk ligger i omegnen af 30.000 kroner.

"Den slags er normalt for virksomheder, men nok ikke for en privatkunde," fortæller René Brøchner.

Nu garanterer TDC hastighederne

Nu har Albin Torhus henvendt sig til TDC for få måneder siden og åbenbart fået forkert information omkring hastigheden i området. Hvor mange andre kunder mon I har misinformeret om hastighederne i deres nærområde?

"Forhåbentligt ikke nogen, men alle bredbåndskunder er naturligvis velkomne til at henvende sig for at få oplyst hastighederne i deres område på kobber, coaxkabel eller fiber," siger René Brøchner.

TDC-direktøren fortæller, at teleselskabet lige nu er i gang med en større opgradering af sit kobber- og coax-netværk.

Det betyder, at der bliver skruet op for hastighederne, der bliver leveret som 'garantereret hastigheder' og ikke 'op til hastigheder', som teleindustrien ellers længe har kørt som sit salgsslogan.

Det betyder ifølge René Brøchner, at Danmarks største teleselskab kan levere hastigheder på omkring 300 Mbit/s til henved halvdelen af Danmarks 2,7 millioner husstande enten via coaxkablet eller på fiber i løbet af 2014.

Læs også:
Er nabo til TDC's fiberrør: Alligevel kan dansk it-mand ikke få hurtig internet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere