Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Opsang til app-udviklerne: Stop så med at gøre dette

Alt for mange app-udviklere designer softwaren på en måde, der kan få konsekvenser inden længe, hvis de ikke ændrer praksis.

Alt for mange apps opsamler helt unødvendige data om brugernes smartphone

Sådan skriver Forresters-analytiker Marta Benneth i et blogindlæg, hvor hun blandt andet henviser til en artikel om problemstillingen hos vores kolleger på Computerworld i Tyskland.

Det kan eksempelvis være opsamling af lokations-data, der er tale om, men data-indsamlingen går meget længere end det.

Marta Benneth skriver, at der naturligvis er forskellige holdninger til, hvad der er unødvendigt - brugeren af app'en kan mene én ting, leverandøren noget andet.

"Problemet er, at jeg ikke ved det, og at jeg ikke har et valg, hvis jeg ønsker at bruge app'en. Fra et forbrugerperspektiv er det ikke en tilfredsstillende situation; jeg vil endda gå så langt som at kalde det uacceptabelt."

Det kan blive konsekvensen

Marta Benneth tilføjer, at udviklerne - hvis de ikke frivilligt begrænser dataindsamlingen - risikerer en langt mere streng lovgivning på området fremadrettet.

Hun mener, at der grundlæggende kan være tre grunde til, at så mange apps er designet til at opsamle så mange informationer.

- At man bevidst gør det af kommercielle grunde.

- At man gør det bevidst, bare fordi man kan.

- At man gør det, fordi man er ligeglad og simpelthen bare efterligner de andre apps. 

"Og her taler vi ikke bare en enheds-data (OS og version, sprog, serienummer, lokation, tider, accelerometer data og så videre); nogle apps sender også personlig information, inklusiv indhold fra adressebogen, uden at brugeren er klar over det," skriver Marta Benneth fra Forrester.

Følg nu disse guidelines

Hun peger på, at selv om det endnu er begrænset, hvor meget forbrugerne har brokket sig over dette, skyldes det formentlig først og fremmest, at de ikke er klar over, hvor omfattende data-indsamlingen er.

Hendes anbefaling er derfor, at udviklerne begynder at følge nogle af de privacy-guidelines, der er på området - eksempelvis GSMA's "Privacy design guidelines for mobile applications".

"Ja, det er rigtigt, at nogle af principperne måske nok kan se ud til at være i konflikt med organisationens umiddelbare kommercielle mål. Men jeg vil argumentere for, at det er bedre at finde frem til en konsensus-præget og transparent måde at adressere denne type data-indsamling på, end det er at risikere, at der bliver slået ned regulatorisk."

Læs også:

Her er app-udviklernes foretrukne platforme

Sådan tjener du penge på trods af hård konkurrence

Kæmpe overblik: Her er den store mobil-krig i 2014

Disse apps kan virksomheden (måske) ikke leve uden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital