Artikel top billede

Opsang til app-udviklerne: Stop så med at gøre dette

Alt for mange app-udviklere designer softwaren på en måde, der kan få konsekvenser inden længe, hvis de ikke ændrer praksis.

Alt for mange apps opsamler helt unødvendige data om brugernes smartphone

Sådan skriver Forresters-analytiker Marta Benneth i et blogindlæg, hvor hun blandt andet henviser til en artikel om problemstillingen hos vores kolleger på Computerworld i Tyskland.

Det kan eksempelvis være opsamling af lokations-data, der er tale om, men data-indsamlingen går meget længere end det.

Marta Benneth skriver, at der naturligvis er forskellige holdninger til, hvad der er unødvendigt - brugeren af app'en kan mene én ting, leverandøren noget andet.

"Problemet er, at jeg ikke ved det, og at jeg ikke har et valg, hvis jeg ønsker at bruge app'en. Fra et forbrugerperspektiv er det ikke en tilfredsstillende situation; jeg vil endda gå så langt som at kalde det uacceptabelt."

Det kan blive konsekvensen

Marta Benneth tilføjer, at udviklerne - hvis de ikke frivilligt begrænser dataindsamlingen - risikerer en langt mere streng lovgivning på området fremadrettet.

Hun mener, at der grundlæggende kan være tre grunde til, at så mange apps er designet til at opsamle så mange informationer.

- At man bevidst gør det af kommercielle grunde.

- At man gør det bevidst, bare fordi man kan.

- At man gør det, fordi man er ligeglad og simpelthen bare efterligner de andre apps. 

"Og her taler vi ikke bare en enheds-data (OS og version, sprog, serienummer, lokation, tider, accelerometer data og så videre); nogle apps sender også personlig information, inklusiv indhold fra adressebogen, uden at brugeren er klar over det," skriver Marta Benneth fra Forrester.

Følg nu disse guidelines

Hun peger på, at selv om det endnu er begrænset, hvor meget forbrugerne har brokket sig over dette, skyldes det formentlig først og fremmest, at de ikke er klar over, hvor omfattende data-indsamlingen er.

Hendes anbefaling er derfor, at udviklerne begynder at følge nogle af de privacy-guidelines, der er på området - eksempelvis GSMA's "Privacy design guidelines for mobile applications".

"Ja, det er rigtigt, at nogle af principperne måske nok kan se ud til at være i konflikt med organisationens umiddelbare kommercielle mål. Men jeg vil argumentere for, at det er bedre at finde frem til en konsensus-præget og transparent måde at adressere denne type data-indsamling på, end det er at risikere, at der bliver slået ned regulatorisk."

Læs også:

Her er app-udviklernes foretrukne platforme

Sådan tjener du penge på trods af hård konkurrence

Kæmpe overblik: Her er den store mobil-krig i 2014

Disse apps kan virksomheden (måske) ikke leve uden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere