Opsang til app-udviklerne: Stop så med at gøre dette

Alt for mange app-udviklere designer softwaren på en måde, der kan få konsekvenser inden længe, hvis de ikke ændrer praksis.

Alt for mange apps opsamler helt unødvendige data om brugernes smartphone

Sådan skriver Forresters-analytiker Marta Benneth i et blogindlæg, hvor hun blandt andet henviser til en artikel om problemstillingen hos vores kolleger på Computerworld i Tyskland.

Det kan eksempelvis være opsamling af lokations-data, der er tale om, men data-indsamlingen går meget længere end det.

Marta Benneth skriver, at der naturligvis er forskellige holdninger til, hvad der er unødvendigt - brugeren af app'en kan mene én ting, leverandøren noget andet.

"Problemet er, at jeg ikke ved det, og at jeg ikke har et valg, hvis jeg ønsker at bruge app'en. Fra et forbrugerperspektiv er det ikke en tilfredsstillende situation; jeg vil endda gå så langt som at kalde det uacceptabelt."

Det kan blive konsekvensen
Marta Benneth tilføjer, at udviklerne - hvis de ikke frivilligt begrænser dataindsamlingen - risikerer en langt mere streng lovgivning på området fremadrettet.

Hun mener, at der grundlæggende kan være tre grunde til, at så mange apps er designet til at opsamle så mange informationer.

- At man bevidst gør det af kommercielle grunde.

- At man gør det bevidst, bare fordi man kan.

- At man gør det, fordi man er ligeglad og simpelthen bare efterligner de andre apps. 

"Og her taler vi ikke bare en enheds-data (OS og version, sprog, serienummer, lokation, tider, accelerometer data og så videre); nogle apps sender også personlig information, inklusiv indhold fra adressebogen, uden at brugeren er klar over det," skriver Marta Benneth fra Forrester.

Følg nu disse guidelines
Hun peger på, at selv om det endnu er begrænset, hvor meget forbrugerne har brokket sig over dette, skyldes det formentlig først og fremmest, at de ikke er klar over, hvor omfattende data-indsamlingen er.

Hendes anbefaling er derfor, at udviklerne begynder at følge nogle af de privacy-guidelines, der er på området - eksempelvis GSMA's "Privacy design guidelines for mobile applications".

"Ja, det er rigtigt, at nogle af principperne måske nok kan se ud til at være i konflikt med organisationens umiddelbare kommercielle mål. Men jeg vil argumentere for, at det er bedre at finde frem til en konsensus-præget og transparent måde at adressere denne type data-indsamling på, end det er at risikere, at der bliver slået ned regulatorisk."



Læs også:

Her er app-udviklernes foretrukne platforme

Sådan tjener du penge på trods af hård konkurrence

Kæmpe overblik: Her er den store mobil-krig i 2014

Disse apps kan virksomheden (måske) ikke leve uden





Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere






Premium
Wingmen Solutions fortsætter den stejle vækstkurve trods corona: Hæver overskuddet med 120 procent
Wingmen Solutions fastholder de eksplosive vækstrater trods corona-pandemien. Det viser selskabets nye regnskab, hvor overskuddet er mere end fordoblet. "Det er fantastisk, at vi er kommet igennen et år med corona på den her måde," lyder det fra topchef Kåre Christensen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.