Artikel top billede

Opsang til app-udviklerne: Stop så med at gøre dette

Alt for mange app-udviklere designer softwaren på en måde, der kan få konsekvenser inden længe, hvis de ikke ændrer praksis.

Alt for mange apps opsamler helt unødvendige data om brugernes smartphone

Sådan skriver Forresters-analytiker Marta Benneth i et blogindlæg, hvor hun blandt andet henviser til en artikel om problemstillingen hos vores kolleger på Computerworld i Tyskland.

Det kan eksempelvis være opsamling af lokations-data, der er tale om, men data-indsamlingen går meget længere end det.

Marta Benneth skriver, at der naturligvis er forskellige holdninger til, hvad der er unødvendigt - brugeren af app'en kan mene én ting, leverandøren noget andet.

"Problemet er, at jeg ikke ved det, og at jeg ikke har et valg, hvis jeg ønsker at bruge app'en. Fra et forbrugerperspektiv er det ikke en tilfredsstillende situation; jeg vil endda gå så langt som at kalde det uacceptabelt."

Det kan blive konsekvensen

Marta Benneth tilføjer, at udviklerne - hvis de ikke frivilligt begrænser dataindsamlingen - risikerer en langt mere streng lovgivning på området fremadrettet.

Hun mener, at der grundlæggende kan være tre grunde til, at så mange apps er designet til at opsamle så mange informationer.

- At man bevidst gør det af kommercielle grunde.

- At man gør det bevidst, bare fordi man kan.

- At man gør det, fordi man er ligeglad og simpelthen bare efterligner de andre apps. 

"Og her taler vi ikke bare en enheds-data (OS og version, sprog, serienummer, lokation, tider, accelerometer data og så videre); nogle apps sender også personlig information, inklusiv indhold fra adressebogen, uden at brugeren er klar over det," skriver Marta Benneth fra Forrester.

Følg nu disse guidelines

Hun peger på, at selv om det endnu er begrænset, hvor meget forbrugerne har brokket sig over dette, skyldes det formentlig først og fremmest, at de ikke er klar over, hvor omfattende data-indsamlingen er.

Hendes anbefaling er derfor, at udviklerne begynder at følge nogle af de privacy-guidelines, der er på området - eksempelvis GSMA's "Privacy design guidelines for mobile applications".

"Ja, det er rigtigt, at nogle af principperne måske nok kan se ud til at være i konflikt med organisationens umiddelbare kommercielle mål. Men jeg vil argumentere for, at det er bedre at finde frem til en konsensus-præget og transparent måde at adressere denne type data-indsamling på, end det er at risikere, at der bliver slået ned regulatorisk."

Læs også:

Her er app-udviklernes foretrukne platforme

Sådan tjener du penge på trods af hård konkurrence

Kæmpe overblik: Her er den store mobil-krig i 2014

Disse apps kan virksomheden (måske) ikke leve uden
IT-JOB

Centrica Energy

Senior Software Developer

T. Hansen Gruppen A/S

Fullstack-udvikler

Netcompany A/S

Senior Architect

Danske Commodities A/S

Business controller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere