Artikel top billede

Denne telefon vil destruere sig selv om 5...4...

Et flyselskab har udviklet en smartphone til blandt andet det amerikanske forsvar. Smartphonen selvdestruerer bogstaveligt talt, hvis nogen forsøger at bryde ind i telefonen.

Den amerikanske fly- og forsvarsgigant Boeing har udviklet en Black-telefon, som mildest talt lyder som noget fra en James Bond-film.

Det fortæller Reuters nyhedsbureau.

Boeing Black er en smartphone med sikkerhed som det absolutte fokus.

Derudover har telefonen den egenskab, at hvis man fysisk forsøger at bryde telefonen op, vil den automatisk slette alle data og samtidig gøre telefonen ubrugelig.

Boeing er ellers mest kendt for sine passagerfly og jagerfly, men har en kommunikationsafdeling, som ofte samarbejder med blandt andet det amerikanske forsvar.

Sikkerheden i top

Telefonen bliver af Boeing anset som en telefon for regeringsfolk, efterretningstjenester eller virksomheder, hvor sikkerheden skal være absolut i top.

Den er en smule større end en iPhone, men har en speciel bagside, hvor man alt efter behov kan påføre forskellige ekstra moduler: Ekstra batteri, solceller, satellitmodtager og sågar biometriske sensorer.

På grund af telefonens sikkerhedsegenskaber har Boeing ikke villet oplyse informationer om netværksoperatører, eller hvem der har udarbejdet de forskellige hardwaredele, ligesom Boeing heller ikke har offentliggjort en pris eller udgivelsesdato.

Dog fortæller Boeing til Reuters, at virksomheden er begyndt at tilbyde telefonen til alle, som bliver fundet og vejet tunge nok som relevante kunder.

"Vi så et potentielt hul i markedet, hvor vi kunne hjælpe vores kunder med vores ekspertise," forklarer talskvinde Rebecca Yeamans til Reuters.

Lignende telefoner er begyndt i større grad at poppe op på mobilmarkedet.

Blandt andet har Silent Circle i samarbejde med italienske Geekphone udviklet BlackPhone, der dog ikke kan selvdestruere, men som har en stærk kryptering på alt, hvad telefonen foretager sig. 

Læs også: Her er verdens mest sikre smartphone: Den nye Blackphone

Dansk udvikler bygger krypteringsprogram: Ikke mere overvågning

USA-spionage skal stoppes: Helt nyt internet kan være på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere