Denne telefon vil destruere sig selv om 5...4...

Et flyselskab har udviklet en smartphone til blandt andet det amerikanske forsvar. Smartphonen selvdestruerer bogstaveligt talt, hvis nogen forsøger at bryde ind i telefonen.

Den amerikanske fly- og forsvarsgigant Boeing har udviklet en Black-telefon, som mildest talt lyder som noget fra en James Bond-film.

Det fortæller Reuters nyhedsbureau.

Boeing Black er en smartphone med sikkerhed som det absolutte fokus.

Derudover har telefonen den egenskab, at hvis man fysisk forsøger at bryde telefonen op, vil den automatisk slette alle data og samtidig gøre telefonen ubrugelig.

Boeing er ellers mest kendt for sine passagerfly og jagerfly, men har en kommunikationsafdeling, som ofte samarbejder med blandt andet det amerikanske forsvar.

Sikkerheden i top
Telefonen bliver af Boeing anset som en telefon for regeringsfolk, efterretningstjenester eller virksomheder, hvor sikkerheden skal være absolut i top.

Den er en smule større end en iPhone, men har en speciel bagside, hvor man alt efter behov kan påføre forskellige ekstra moduler: Ekstra batteri, solceller, satellitmodtager og sågar biometriske sensorer.

På grund af telefonens sikkerhedsegenskaber har Boeing ikke villet oplyse informationer om netværksoperatører, eller hvem der har udarbejdet de forskellige hardwaredele, ligesom Boeing heller ikke har offentliggjort en pris eller udgivelsesdato.

Dog fortæller Boeing til Reuters, at virksomheden er begyndt at tilbyde telefonen til alle, som bliver fundet og vejet tunge nok som relevante kunder.

"Vi så et potentielt hul i markedet, hvor vi kunne hjælpe vores kunder med vores ekspertise," forklarer talskvinde Rebecca Yeamans til Reuters.

Lignende telefoner er begyndt i større grad at poppe op på mobilmarkedet.

Blandt andet har Silent Circle i samarbejde med italienske Geekphone udviklet BlackPhone, der dog ikke kan selvdestruere, men som har en stærk kryptering på alt, hvad telefonen foretager sig. 

Læs også: Her er verdens mest sikre smartphone: Den nye Blackphone

Dansk udvikler bygger krypteringsprogram: Ikke mere overvågning

USA-spionage skal stoppes: Helt nyt internet kan være på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.