BREAKING:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Sådan lærte jeg at elske diktaturstaterne

Leder: I de gode, gamle dage vidste vi, at it ville bryde sammen på et tidspunkt. I dag er vores forventninger skyhøje.

Mine sønner spiller Minecraft. Selv om 'spiller' er et for svagt udtryk. De taler om, lever og ånder for det Java-baserede, firkantede spil i en grad, som vækker minder om mit forhold til min Commodore 64 engang for længe, længe siden.

Det samme gør millioner af andre børn og voksne kloden over, hvilket har resulteret i en enorm underskov af forgreninger med udvidelser - de såkaldte mods - forbedringer og forandringer.

Alt sammen i et stort kaotisk rod af vildtvoksende versioner, gensidige afhængigheder og umulige konstellationer mellem spilleklienterne og servere.

Resultatet er timevis af research, uendelige tilpasninger og utallige Java Exception Errors, som ofte kun kan løses med en komplet re-installation af styresystemet.

Det minder kort sagt om de knap så gode gamle dage.

Dengang da software var noget, man prøvede sig frem med for at se, om det egentligt virkede.

Og hvor jeg - i et ungdommeligt overmodigt forsøg på at anvende Linux på min desktop - i en newsgroup fik at vide, at jeg da bare kunne kode min egen printerdriver, hvis det var så vigtigt for mig at kunne printe.

For i de gode gamle dage var it lidt som at køre i en gammel bil: Det er ikke et spørgsmål, om den bryder sammen, men om hvornår den bryder sammen. Til gengæld var tolerancen over for teknologiens begrænsninger større.

I dag er forventningerne fra brugerne skyhøje; ikke mindst fordi udbredelsen af de lukkede økosystemer har sat nogle kvalitetsstandarder, som mere komplekse systemer - og it-supporterende forældre - har meget svært ved at leve op til.

Heldigvis er det aktuelle fokus på mobility, på apps internt i virksomheden og på gode implementeringer af enterprise content management med til at drive virksomhedssystemer i en retning, hvor store systemer ikke behøver at være en stor belastning.

Så næste gang, jeg bander over diktaturstater som Apples restriktive App Store, Google Play eller Windows 8 App-butikken, så mind mig venligst om, at det til gengæld næsten altid virker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost
Ingrid Mjøen fratræder efter fire år som dansk landechef i Oracle sin stilling. Oracle er trapperne med udnævnelsen af en ny dansk CEO, erfarer Computerworld.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.