Artikel top billede

Sådan lærte jeg at elske diktaturstaterne

Leder: I de gode, gamle dage vidste vi, at it ville bryde sammen på et tidspunkt. I dag er vores forventninger skyhøje.

Mine sønner spiller Minecraft. Selv om 'spiller' er et for svagt udtryk. De taler om, lever og ånder for det Java-baserede, firkantede spil i en grad, som vækker minder om mit forhold til min Commodore 64 engang for længe, længe siden.

Det samme gør millioner af andre børn og voksne kloden over, hvilket har resulteret i en enorm underskov af forgreninger med udvidelser - de såkaldte mods - forbedringer og forandringer.

Alt sammen i et stort kaotisk rod af vildtvoksende versioner, gensidige afhængigheder og umulige konstellationer mellem spilleklienterne og servere.

Resultatet er timevis af research, uendelige tilpasninger og utallige Java Exception Errors, som ofte kun kan løses med en komplet re-installation af styresystemet.

Det minder kort sagt om de knap så gode gamle dage.

Dengang da software var noget, man prøvede sig frem med for at se, om det egentligt virkede.

Og hvor jeg - i et ungdommeligt overmodigt forsøg på at anvende Linux på min desktop - i en newsgroup fik at vide, at jeg da bare kunne kode min egen printerdriver, hvis det var så vigtigt for mig at kunne printe.

For i de gode gamle dage var it lidt som at køre i en gammel bil: Det er ikke et spørgsmål, om den bryder sammen, men om hvornår den bryder sammen. Til gengæld var tolerancen over for teknologiens begrænsninger større.

I dag er forventningerne fra brugerne skyhøje; ikke mindst fordi udbredelsen af de lukkede økosystemer har sat nogle kvalitetsstandarder, som mere komplekse systemer - og it-supporterende forældre - har meget svært ved at leve op til.

Heldigvis er det aktuelle fokus på mobility, på apps internt i virksomheden og på gode implementeringer af enterprise content management med til at drive virksomhedssystemer i en retning, hvor store systemer ikke behøver at være en stor belastning.

Så næste gang, jeg bander over diktaturstater som Apples restriktive App Store, Google Play eller Windows 8 App-butikken, så mind mig venligst om, at det til gengæld næsten altid virker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere