Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Mystiske iPad-rygter får Microsofts værdi til at eksplodere

Vedholdende iPad-rygter får Microsofts værdi til at eksplodere til højeste niveau i 11 år.

Microsofts værdi steg torsdag til det højeste niveau i 11 år.

Det skete, da Microsofts ellers relativt stabile aktiekurs steg tre procent og dermed rundede 40 dollar per aktie.

Sidste gang Microsoft-aktien rundede 40 dollar, var i februar 2003 - lige før selskabet besluttede at splitte aktien.

Aktie-analytikerne på Wall Street vurderer over for Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at den pludselige stigning i Microsofts aktiekurs skyldes vedholdende iPad-rygter.

Microsofts nye topchef, Satya Nadella, har nemlig indkaldt til pressemøde om en uge.

Det kommer til at "fokusere på skæringspunktet mellem cloud- og mobilcomputing," som det hedder - en formulering, der ligger tæt op af Satya Nadellas første udmeldinger om, at han ville transformere Microsoft til et selskab med fokus på 'mobile first, cloud first.'

Rygterne vil vide, at Satya Nadella vil benytte sig af lejligheden til at offentliggøre, at Microsoft omsider lancerer Office til iPad.

Microsoft har ellers i årevis fastholdt, at den fulde version af det meget populære og velfungerende Office-program skal linkes tæt til Windows.

Det er sket i et forsøg på at fremme Windows' position på tablet-markedet, hvor iOS og Android i dag er langt foran Windows.

Det er en udbredt vurdering, at Microsoft vil kunne hæve sin omsætning med adskillige milliarder dollar, hvis selskabet vil bide i æblet og lancere Office til iPad, der i dag på mange måder mangler Office, når det gælder professionel brug, da de fleste virksomheder anvender Microsoft-systemer i en eller anden udstrækning.

125 milliarder kroner mere værd

Fra børsens lukketid fredag til lukketid torsdag er Microsofts aktiekurs steget syv procent.

For et selskab af Microsofts størrelse svarer det til, at selskabet er blevet knap 125 milliarder kroner mere værd på blot fire handelsdage på børsen.

Blandt de største vindere er her Microsofts to største enkelt-aktionærer, Bill Gates og Steve Ballmer.

Steve Ballmer - der stoppede som topchef for seks uger siden - er ellers manden, der i årevis har været lunken ved at lancere Office til iPad i fuld version.

Han har i stedet fastholdt, at Office kunne tilgåes online af alle. Det kan du læse mere om her: Er der en Office-version til iPad på vej? Se svaret her

Hans aktie-post er med den seneste uges stigning blevet 4,8 milliarder kroner mere værd.

Læs også: Gates sælger ud: Her er Microsofts kommende største aktionær

Du kan læse mere om Satya Nadellas mål for Microsoft, som han overtog styringen af for seks uger siden, her: Her er de seks vigtigste opgaver for Microsofts nye topchef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital