Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Mystiske iPad-rygter får Microsofts værdi til at eksplodere

Vedholdende iPad-rygter får Microsofts værdi til at eksplodere til højeste niveau i 11 år.

Microsofts værdi steg torsdag til det højeste niveau i 11 år.

Det skete, da Microsofts ellers relativt stabile aktiekurs steg tre procent og dermed rundede 40 dollar per aktie.

Sidste gang Microsoft-aktien rundede 40 dollar, var i februar 2003 - lige før selskabet besluttede at splitte aktien.

Aktie-analytikerne på Wall Street vurderer over for Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at den pludselige stigning i Microsofts aktiekurs skyldes vedholdende iPad-rygter.

Microsofts nye topchef, Satya Nadella, har nemlig indkaldt til pressemøde om en uge.

Det kommer til at "fokusere på skæringspunktet mellem cloud- og mobilcomputing," som det hedder - en formulering, der ligger tæt op af Satya Nadellas første udmeldinger om, at han ville transformere Microsoft til et selskab med fokus på 'mobile first, cloud first.'

Rygterne vil vide, at Satya Nadella vil benytte sig af lejligheden til at offentliggøre, at Microsoft omsider lancerer Office til iPad.

Microsoft har ellers i årevis fastholdt, at den fulde version af det meget populære og velfungerende Office-program skal linkes tæt til Windows.

Det er sket i et forsøg på at fremme Windows' position på tablet-markedet, hvor iOS og Android i dag er langt foran Windows.

Det er en udbredt vurdering, at Microsoft vil kunne hæve sin omsætning med adskillige milliarder dollar, hvis selskabet vil bide i æblet og lancere Office til iPad, der i dag på mange måder mangler Office, når det gælder professionel brug, da de fleste virksomheder anvender Microsoft-systemer i en eller anden udstrækning.

125 milliarder kroner mere værd

Fra børsens lukketid fredag til lukketid torsdag er Microsofts aktiekurs steget syv procent.

For et selskab af Microsofts størrelse svarer det til, at selskabet er blevet knap 125 milliarder kroner mere værd på blot fire handelsdage på børsen.

Blandt de største vindere er her Microsofts to største enkelt-aktionærer, Bill Gates og Steve Ballmer.

Steve Ballmer - der stoppede som topchef for seks uger siden - er ellers manden, der i årevis har været lunken ved at lancere Office til iPad i fuld version.

Han har i stedet fastholdt, at Office kunne tilgåes online af alle. Det kan du læse mere om her: Er der en Office-version til iPad på vej? Se svaret her

Hans aktie-post er med den seneste uges stigning blevet 4,8 milliarder kroner mere værd.

Læs også: Gates sælger ud: Her er Microsofts kommende største aktionær

Du kan læse mere om Satya Nadellas mål for Microsoft, som han overtog styringen af for seks uger siden, her: Her er de seks vigtigste opgaver for Microsofts nye topchef




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere