Artikel top billede

Mystiske iPad-rygter får Microsofts værdi til at eksplodere

Vedholdende iPad-rygter får Microsofts værdi til at eksplodere til højeste niveau i 11 år.

Microsofts værdi steg torsdag til det højeste niveau i 11 år.

Det skete, da Microsofts ellers relativt stabile aktiekurs steg tre procent og dermed rundede 40 dollar per aktie.

Sidste gang Microsoft-aktien rundede 40 dollar, var i februar 2003 - lige før selskabet besluttede at splitte aktien.

Aktie-analytikerne på Wall Street vurderer over for Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at den pludselige stigning i Microsofts aktiekurs skyldes vedholdende iPad-rygter.

Microsofts nye topchef, Satya Nadella, har nemlig indkaldt til pressemøde om en uge.

Det kommer til at "fokusere på skæringspunktet mellem cloud- og mobilcomputing," som det hedder - en formulering, der ligger tæt op af Satya Nadellas første udmeldinger om, at han ville transformere Microsoft til et selskab med fokus på 'mobile first, cloud first.'

Rygterne vil vide, at Satya Nadella vil benytte sig af lejligheden til at offentliggøre, at Microsoft omsider lancerer Office til iPad.

Microsoft har ellers i årevis fastholdt, at den fulde version af det meget populære og velfungerende Office-program skal linkes tæt til Windows.

Det er sket i et forsøg på at fremme Windows' position på tablet-markedet, hvor iOS og Android i dag er langt foran Windows.

Det er en udbredt vurdering, at Microsoft vil kunne hæve sin omsætning med adskillige milliarder dollar, hvis selskabet vil bide i æblet og lancere Office til iPad, der i dag på mange måder mangler Office, når det gælder professionel brug, da de fleste virksomheder anvender Microsoft-systemer i en eller anden udstrækning.

125 milliarder kroner mere værd

Fra børsens lukketid fredag til lukketid torsdag er Microsofts aktiekurs steget syv procent.

For et selskab af Microsofts størrelse svarer det til, at selskabet er blevet knap 125 milliarder kroner mere værd på blot fire handelsdage på børsen.

Blandt de største vindere er her Microsofts to største enkelt-aktionærer, Bill Gates og Steve Ballmer.

Steve Ballmer - der stoppede som topchef for seks uger siden - er ellers manden, der i årevis har været lunken ved at lancere Office til iPad i fuld version.

Han har i stedet fastholdt, at Office kunne tilgåes online af alle. Det kan du læse mere om her: Er der en Office-version til iPad på vej? Se svaret her

Hans aktie-post er med den seneste uges stigning blevet 4,8 milliarder kroner mere værd.

Læs også: Gates sælger ud: Her er Microsofts kommende største aktionær

Du kan læse mere om Satya Nadellas mål for Microsoft, som han overtog styringen af for seks uger siden, her: Her er de seks vigtigste opgaver for Microsofts nye topchef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere