Artikel top billede

Microsoft-direktør: Vi lever i den vildeste it-tid

Det går hurtigere og hurtigere ude i virksomhederne - og vi skal kunne arbejde på tværs af platformene. Sådan lyder det fra en af Microsofts topdirektører, som talte ved Computerworlds store Summit-konference i dag.

"Vi lever i en af de absolut mest spændende it-tider - sammenligner du udviklingen i dag med tidligere, så går det rygende stærkt!"

Ricky Gangsted-Rasmussen har netop forladt scenen ved Computerworlds årlige konference, Computerworlds Summit-konference. Han er Microsofts direktør i Product Marketing for Dynamics AX og arbejder til daglig i Microsofts hjerte, Redmond, Washington.

Onsdag var han dog tilbage i Danmark, hvor han foran næsten 500 fremmødte fortalte om den kommende "3. teknologiske bølge".

"Der er fire megatrends, som i øjeblikket er i færd med at forme fremtiden: Cloud, big data, social og devices, der også inkluderer mobility," siger Ricky Gangsted-Rasmussen til Computerworld efter keynoten.

Individiduelt skubber megatrendene til den måde, vi arbejder på, men ifølge Ricky Gangsted-Rasmussen er det især i samlingspunktet mellem de fire trends, at magien sker.

"Når man kombinerer de fire trends, begynder de at få en effekt på så stor en skala, at vi nok kun kommer til at opleve det én gang i en generation. Og det er selvfølgelig med cloud som støttepille," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

It-bølgen er naturlig

De fire megatrends har været på vej længe. Det er en naturlig udvikling, som kommer af en lang række teknologiske udviklinger: cloud er tilgængelig for alle, forbedringer, brugernes forventninger fra privat brug af it, nye formater som små og store touch-skærme, osv.

"Der er ingen it-virksomhed, som alene kan tage ansvaret for den udvikling, som vi er på vej ind i, men hos Microsoft skupper vi hårdt på med initiativer og innovation på tværs af alle fire trends," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

Hvordan kommer det til at påvirke den kommende tid?

"Vi skal i højere grad vænne os til, at udviklingen kommer til at gå hurtigere og hurtigere ude i virksomhederne. Det niveau af forandringer, vi ser ske på forretningssiden, har betydning for it-afdelingerne, som igen skal kunne håndtere nye forretningsområder, nye forretningsmodeller, geografisk ekspansion mv.," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

Et eksempel er forholdet mellem kunder og sælgere, der har ændret sig. Før kom kunder til sælgere for at blive rådgivet til et køb, hvilket forhåbentligt endte i et salg. Nu kommer kunderne i større grad med baggrundsviden om købet. Kunderne er blevet uddannet på en anden måde, og på det punkt skal de it-ansvarlige være på forkant.

"Derfor er vores fokus også udvidet. Hvor vi tidligere fokuserede på, hvordan vi kunne hjælpe vores kunder med at styre deres forretning, har vi nu udvidet fokus på, hvordan vi kan hjælpe vores kunder med at levere fantastiske oplevelser til deres kunder," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

Når vi nu taler om ændret fokus, ændrer cloud så ikke også den måde, som i skal udvikle jeres applikationer på?

"Så absolut. Blandt andet har vi set, at opdateringer kommer meget hurtigere, end vi har set tidligere, men de skal stadig leveres på en måde, så vores kunder let kan håndtere dem," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

At bruge privattelefonen til arbejde

Et punkt som virkelig vil blive et fokusområde for it-chefen i fremtiden, vil være muligheden for at lade de ansatte bruge deres egen enheder, hvad end det er mobiltelefonen, tablet eller bærbar.

Er 'bring-your-own-devices'-løsningen den bedste løsning for virksomheden eller den løsning, der er nødvendig, da de ansatte alligevel vil bruge egne enheder?

"Det er nok en blanding. Forbrugerne har lækre enheder derhjemme, så de vil ikke leve med gamle produkter på arbejdet, og så kommer der jo et stort pres på it-afdelingen om understøttelse af mange platforme," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

"Det fjerner en masse administration fra virksomheden, men skaber også en ny problematik: Virksomheder skal stadig have kontrol med virksomhedens data, også selv om de ligger på et device, som de ikke ejer eller har fysisk adgang til. Det bruger vi meget energi på at sikre er muligt."

"Det er noget, som rigtig mange it-virksomheder har øjnene på nu - ikke kun Microsoft - ligesom vi også har kig på, hvordan vi kan lade vores kunder arbejde på alle platforme. Vores fremtidige klient vil være baseret på HTML5 og vil kunne give en god oplevelse på tværs af platforme," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.