Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Microsoft-direktør: Vi lever i den vildeste it-tid

Det går hurtigere og hurtigere ude i virksomhederne - og vi skal kunne arbejde på tværs af platformene. Sådan lyder det fra en af Microsofts topdirektører, som talte ved Computerworlds store Summit-konference i dag.

"Vi lever i en af de absolut mest spændende it-tider - sammenligner du udviklingen i dag med tidligere, så går det rygende stærkt!"

Ricky Gangsted-Rasmussen har netop forladt scenen ved Computerworlds årlige konference, Computerworlds Summit-konference. Han er Microsofts direktør i Product Marketing for Dynamics AX og arbejder til daglig i Microsofts hjerte, Redmond, Washington.

Onsdag var han dog tilbage i Danmark, hvor han foran næsten 500 fremmødte fortalte om den kommende "3. teknologiske bølge".

"Der er fire megatrends, som i øjeblikket er i færd med at forme fremtiden: Cloud, big data, social og devices, der også inkluderer mobility," siger Ricky Gangsted-Rasmussen til Computerworld efter keynoten.

Individiduelt skubber megatrendene til den måde, vi arbejder på, men ifølge Ricky Gangsted-Rasmussen er det især i samlingspunktet mellem de fire trends, at magien sker.

"Når man kombinerer de fire trends, begynder de at få en effekt på så stor en skala, at vi nok kun kommer til at opleve det én gang i en generation. Og det er selvfølgelig med cloud som støttepille," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

It-bølgen er naturlig

De fire megatrends har været på vej længe. Det er en naturlig udvikling, som kommer af en lang række teknologiske udviklinger: cloud er tilgængelig for alle, forbedringer, brugernes forventninger fra privat brug af it, nye formater som små og store touch-skærme, osv.

"Der er ingen it-virksomhed, som alene kan tage ansvaret for den udvikling, som vi er på vej ind i, men hos Microsoft skupper vi hårdt på med initiativer og innovation på tværs af alle fire trends," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

Hvordan kommer det til at påvirke den kommende tid?

"Vi skal i højere grad vænne os til, at udviklingen kommer til at gå hurtigere og hurtigere ude i virksomhederne. Det niveau af forandringer, vi ser ske på forretningssiden, har betydning for it-afdelingerne, som igen skal kunne håndtere nye forretningsområder, nye forretningsmodeller, geografisk ekspansion mv.," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

Et eksempel er forholdet mellem kunder og sælgere, der har ændret sig. Før kom kunder til sælgere for at blive rådgivet til et køb, hvilket forhåbentligt endte i et salg. Nu kommer kunderne i større grad med baggrundsviden om købet. Kunderne er blevet uddannet på en anden måde, og på det punkt skal de it-ansvarlige være på forkant.

"Derfor er vores fokus også udvidet. Hvor vi tidligere fokuserede på, hvordan vi kunne hjælpe vores kunder med at styre deres forretning, har vi nu udvidet fokus på, hvordan vi kan hjælpe vores kunder med at levere fantastiske oplevelser til deres kunder," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

Når vi nu taler om ændret fokus, ændrer cloud så ikke også den måde, som i skal udvikle jeres applikationer på?

"Så absolut. Blandt andet har vi set, at opdateringer kommer meget hurtigere, end vi har set tidligere, men de skal stadig leveres på en måde, så vores kunder let kan håndtere dem," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

At bruge privattelefonen til arbejde

Et punkt som virkelig vil blive et fokusområde for it-chefen i fremtiden, vil være muligheden for at lade de ansatte bruge deres egen enheder, hvad end det er mobiltelefonen, tablet eller bærbar.

Er 'bring-your-own-devices'-løsningen den bedste løsning for virksomheden eller den løsning, der er nødvendig, da de ansatte alligevel vil bruge egne enheder?

"Det er nok en blanding. Forbrugerne har lækre enheder derhjemme, så de vil ikke leve med gamle produkter på arbejdet, og så kommer der jo et stort pres på it-afdelingen om understøttelse af mange platforme," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

"Det fjerner en masse administration fra virksomheden, men skaber også en ny problematik: Virksomheder skal stadig have kontrol med virksomhedens data, også selv om de ligger på et device, som de ikke ejer eller har fysisk adgang til. Det bruger vi meget energi på at sikre er muligt."

"Det er noget, som rigtig mange it-virksomheder har øjnene på nu - ikke kun Microsoft - ligesom vi også har kig på, hvordan vi kan lade vores kunder arbejde på alle platforme. Vores fremtidige klient vil være baseret på HTML5 og vil kunne give en god oplevelse på tværs af platforme," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Value Stream Lead

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Program Director

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Azure DevOps engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere