Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Microsoft-direktør: Vi lever i den vildeste it-tid

Det går hurtigere og hurtigere ude i virksomhederne - og vi skal kunne arbejde på tværs af platformene. Sådan lyder det fra en af Microsofts topdirektører, som talte ved Computerworlds store Summit-konference i dag.

"Vi lever i en af de absolut mest spændende it-tider - sammenligner du udviklingen i dag med tidligere, så går det rygende stærkt!"

Ricky Gangsted-Rasmussen har netop forladt scenen ved Computerworlds årlige konference, Computerworlds Summit-konference. Han er Microsofts direktør i Product Marketing for Dynamics AX og arbejder til daglig i Microsofts hjerte, Redmond, Washington.

Onsdag var han dog tilbage i Danmark, hvor han foran næsten 500 fremmødte fortalte om den kommende "3. teknologiske bølge".

"Der er fire megatrends, som i øjeblikket er i færd med at forme fremtiden: Cloud, big data, social og devices, der også inkluderer mobility," siger Ricky Gangsted-Rasmussen til Computerworld efter keynoten.

Individiduelt skubber megatrendene til den måde, vi arbejder på, men ifølge Ricky Gangsted-Rasmussen er det især i samlingspunktet mellem de fire trends, at magien sker.

"Når man kombinerer de fire trends, begynder de at få en effekt på så stor en skala, at vi nok kun kommer til at opleve det én gang i en generation. Og det er selvfølgelig med cloud som støttepille," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

It-bølgen er naturlig

De fire megatrends har været på vej længe. Det er en naturlig udvikling, som kommer af en lang række teknologiske udviklinger: cloud er tilgængelig for alle, forbedringer, brugernes forventninger fra privat brug af it, nye formater som små og store touch-skærme, osv.

"Der er ingen it-virksomhed, som alene kan tage ansvaret for den udvikling, som vi er på vej ind i, men hos Microsoft skupper vi hårdt på med initiativer og innovation på tværs af alle fire trends," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

Hvordan kommer det til at påvirke den kommende tid?

"Vi skal i højere grad vænne os til, at udviklingen kommer til at gå hurtigere og hurtigere ude i virksomhederne. Det niveau af forandringer, vi ser ske på forretningssiden, har betydning for it-afdelingerne, som igen skal kunne håndtere nye forretningsområder, nye forretningsmodeller, geografisk ekspansion mv.," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

Et eksempel er forholdet mellem kunder og sælgere, der har ændret sig. Før kom kunder til sælgere for at blive rådgivet til et køb, hvilket forhåbentligt endte i et salg. Nu kommer kunderne i større grad med baggrundsviden om købet. Kunderne er blevet uddannet på en anden måde, og på det punkt skal de it-ansvarlige være på forkant.

"Derfor er vores fokus også udvidet. Hvor vi tidligere fokuserede på, hvordan vi kunne hjælpe vores kunder med at styre deres forretning, har vi nu udvidet fokus på, hvordan vi kan hjælpe vores kunder med at levere fantastiske oplevelser til deres kunder," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

Når vi nu taler om ændret fokus, ændrer cloud så ikke også den måde, som i skal udvikle jeres applikationer på?

"Så absolut. Blandt andet har vi set, at opdateringer kommer meget hurtigere, end vi har set tidligere, men de skal stadig leveres på en måde, så vores kunder let kan håndtere dem," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

At bruge privattelefonen til arbejde

Et punkt som virkelig vil blive et fokusområde for it-chefen i fremtiden, vil være muligheden for at lade de ansatte bruge deres egen enheder, hvad end det er mobiltelefonen, tablet eller bærbar.

Er 'bring-your-own-devices'-løsningen den bedste løsning for virksomheden eller den løsning, der er nødvendig, da de ansatte alligevel vil bruge egne enheder?

"Det er nok en blanding. Forbrugerne har lækre enheder derhjemme, så de vil ikke leve med gamle produkter på arbejdet, og så kommer der jo et stort pres på it-afdelingen om understøttelse af mange platforme," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.

"Det fjerner en masse administration fra virksomheden, men skaber også en ny problematik: Virksomheder skal stadig have kontrol med virksomhedens data, også selv om de ligger på et device, som de ikke ejer eller har fysisk adgang til. Det bruger vi meget energi på at sikre er muligt."

"Det er noget, som rigtig mange it-virksomheder har øjnene på nu - ikke kun Microsoft - ligesom vi også har kig på, hvordan vi kan lade vores kunder arbejde på alle platforme. Vores fremtidige klient vil være baseret på HTML5 og vil kunne give en god oplevelse på tværs af platforme," siger Ricky Gangsted-Rasmussen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere