Artikel top billede

Superkriminelle kaster sig ud i web-charmeoffensiv - vil hverve gangstere

Flere steder i verden bruger kriminelle både websites og sociale medier til at gøre opmærksom på sig selv. Budskaberne går lige fra charmeoffensiv til skræmmekampagner.

Den japanske mafia-organisation Yamaguchi-gumi har netop oprettet et virksomhedswebsite, der har til hensigt at skabe et bedre image og hverve nye medlemmer til organisationen.

Det skriver BBC om Japans største medlem af det internationale forbrydersamfund Yakuza, som byder sine website-besøgende velkommen med teksten 'forbyd narko og rens den nationale liga'.

Hjemmesiden indeholder desuden billeder af Yamaguchi-gumi-medlemmer, der hjælper ofre for Fukushima-jordskælvsulykken, bandemedlemmer på pilgrimsrejse mod hellige områder og sågar en virksomheds-hymne.

I dag er medlemstallet i Yamaguchi-gumi faldet til 60.000 personer, og derfor tror den japanske mafia-ekspert Jake Adelstein, at hjemmesiden nu skal bringe flere medlemmer på banen.

"Der er ingen kontekst eller beskrivelser af de forbrydelser, som organisationen er involveret i eller de industrier, som de styrer. Det er jo heller ikke formålet med hjemmesiden, som derimod er bygget for at demonstrere, at Yamaguchi-gumi er en humanitær organisation," siger han til BBC.

Dræbte rival med samuraisværd

Jake Adelstein har skrevet bogen 'The Last Yakuza: A Life In The Japanese Underworld' og han fortæller, at organisationen er dybt involveret i alt fra pengeafpresning, prostitution, beskyttelsespenge, hasardspil og udnyttelse af arbejdskraft.

Chefen Kenichi Shinoda har desuden på et tidspunkt været en tur i fængsel, efter at han dræbte en rival med et samuraisværd.

Tidligere har Yamaguchi-gumi bevæget sig ind i medieverdenen med sidste års lancering af et magasin, der inkluderer en poesiside, og hvor ældre medlemmer af organisationen kan dele deres fiskehistorier og mafiabosserne kan komme til ord.

Narkokrig ryger på Facebook

I den anden ende af verden, i Mexico, har forbryderbanderne også taget internettet til sig i stor stil i landets langvarige narkokrig.

Her drejer internetbrugen sig ikke så meget om charme, men snarere bruges de sociale medier til skræmmekampagner, hvor skamferede lig fra fjendtlige grupperinger pryder forbrydernes Facebook-sider, skriver The Verge.

Reporteren John Gibler bor i Mexico, hvor han skriver artikler om narkokrigen, og han har følgende vurdering af de kriminelles stigende og åbenlyse internetforbrug:

"Enhver industri vil gøre, hvad den kan for at få sine budskaber igennem [...] Ulovlige brancher gør det samme - bruger sociale medier på deres egen måde for at få deres budskaber igennem for at sprede frygt og nyde respekt," siger John Gibler til The Verge.

Læs også: 

Kritik: Politiet bruger Facebook som gabestok
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.